Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Crave της Sarah Kane στο Θέατρο Αυλαία

Crave της Sarah Kane στο Θέατρο Αυλαία

Η ομάδα τέχνης Oberon παρουσιάζει την παράσταση Crave (Λαχταρώ), στο Θέατρο Αυλαία από Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015, κάθε Δευτέρα και Τρίτη και για 8 παραστάσεις.

 

Το Crave είναι ένα έργο που μιλά για τον έρωτα. Αυτός είναι που μπορεί να μας σώσει και να μας καταστρέψει, όπως είχε πει η ίδια η συγγραφέας. Τέσσερις άνθρωποι, τέσσερις φωνές, τέσσερα σώματα χωρίς χαρακτηριστικά που πάσχουν. Θα μπορούσε να είναι ένας από μας, σκέψεις κατακερματισμένες που περνούν από το μυαλό μας, σπαράγματα του ανθρώπινου μυαλού που περιστρέφονται γύρω από τον έρωτα και τις συνέπειές του. Δεν είναι ποτέ σαφές ποιοι είναι αυτοί οι τέσσερις χαρακτήρες ή αν υπάρχουν σχέσεις μεταξύ τους. Σ’ αυτήν την τυχαία ή μη συνάντηση τους συνομιλούν για τη μοναξιά, την απογοήτευση,  την απομόνωση,  τον πόνο, αλλά και την ελπίδα τους για το καινούργιο που θα έρθει. Τη λαχτάρα για ένα μέλλον λυτρωτικό και απελευθερωμένο. 

 

Πρόκειται για το προτελευταίο έργο που έγραψε η Sarah Kane πριν την αυτοκτονία της το 1999. Το Crave γράφτηκε το 1998 και είναι το μοναδικό έργο της συγγραφέως όπου δεν υπάρχει στη σκηνή βία ή στις σκηνικές οδηγίες. Μια ανοιχτή φόρμα που δίνει ελευθερία στην «ανάγνωση» και την παρουσίασή του. Ο έρωτας σε όλο του το μεγαλείο, όποια κι αν είναι η αφορμή της γέννησής του αλλά και η κατάληξή του.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση – σκηνοθεσία : Διονύσης Καραθανάσης

Σκηνικά – κοστούμια : Μαρία – Δήμητρα Βέττα

Σχεδιασμός φωτισμών : Κέλλυ Εφραιμίδου

Παίζουν: Αλέξανδρος Αντωνίου , Διονύσης Καραθανάσης, Δήμητρα Σιάχου, Μελίνα Τριανταφυλλίδου

 

Ομάδα Τέχνης Oberon

 

Η Ομάδα Τέχνης Oberon δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2009 στη Θεσσαλονίκη και είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με αυτοχρηματοδοτούμενο χαρακτήρα. Ο μόνιμος πυρήνας της ομάδας αποτελείται από δύο επαγγελματίες σκηνοθέτες, πέντε ηθοποιούς και δύο σκηνογράφους.

Στόχος της ομάδας είναι να ασχοληθεί με κείμενα που ενδιαφέρουν τον άνθρωπο σήμερα και στους προβληματισμούς που θέτουν στη σύγχρονη κοινωνία.

Η ομάδα έχει συνεργαστεί με πολιτιστικούς φορείς της πόλης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονής Τέχνης, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, τους Δήμους Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς κ.α. Οι δουλειές μας έχουν παρουσιαστεί σε διάφορους χώρους στη Θεσσαλονίκη, στο δημοτικό θέατρο Άνετον, στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη , στο θέατρο Αμαλία, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, στο studio Κοιτώνες στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα, στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών, στο Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης, στο θεατρικό εργαστήρι Γιαννιτσών.

 

Παραστάσεις της ομάδας :

- Σαχλοκουβέντες – Three Occasional Pieces του Samuel Beckett. (2010).

- Άτιμο κόκκινο με ποιήματα της Κατερίνας Γώγου και του Allen Ginsberg.(2011).

- Δώρο ασημένιο ποίημα , για την παγκόσμια ημέρα ποίησής 2011.

- Το κίτρινο σκυλί του Μισέλ Φάις. (2011)

- Απογραφή πληθυσμού για τα Δημήτρια 2011.

- Und του Howard Barker. (2012 - 2013)

- H γυναίκα της Ζάκυθος του Διονυσίου Σολωμού, στο πλαίσιο του φεστιβάλ πόλης 2012 του Δήμου Θεσσαλονίκης.

- Σε τέσσερις τοίχους (Η παρέλαση και Ο ουρανός κατακόκκινος της Λούλας Αναγνωστάκη) . (2013)

- Crave της Sarah Kane. (2013 – 2014)

- Μπρεχτ – Ρίτσος ένας διάλογος στο πλαίσιο της έκθεσης της Βάσως Κατράκη στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών. (2014)

- Η Σονάτα του σεληνόφωτος του Γιάννη Ρίτσου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ”Ανοιχτή σκηνή-Θεατρικές φωνές της πόλης” 2014 του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σχετικές ειδήσεις
No exit (Κεκλεισμένων των θυρών) του  Ζαν Πωλ Σαρτρ στο Θέατρο Αυλαία
30.09.2016 13:45
Η Θεατρική ομάδα ριSκο και το Αβέρτο Θέατρο παρουσιάζουν το έργο του Γάλλου φιλόσοφου και συγγραφέα Ζαν Πωλ Σαρτρ, ΝΟ ΕXIT (“Κεκλεισμένων των θυρών”) σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Οικονόμου στο “Θέατρο Αυλαία” στη Θεσσαλονίκη από τις 17 Οκτωβρίου 2016.
«Εγώ, η Μάρθα Φρόυντ» για 4η χρονιά στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές
30.09.2016 12:15
Η θεατρική ομάδα του Θεάτρου Τέσσερις Εποχές - Γιάννης Μόρτζος συνεχίζει για τέταρτη χρονιά κάθε Δευτέρα στις 19:30 και Τρίτη στις 21:30, από την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 την παράσταση «ΕΓΩ, Η ΜΑΡΘΑ ΦΡΟΥΝΤ» της Γιούλης Ζήκου, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Φωτεινής Τσαλίκογλου.
Kafkas’s Freaks στο Θέατρο Αυλαία
14.01.2016 11:35
Μετά την επιτυχημένη παρουσίασή της στην Αθήνα στο θέατρο Φούρνος, η παράσταση Kafkas’s Freaks παρουσιάζεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Θέατρο Αυλαία, στη Θεσσαλονίκη, από τις 20 έως τις 31 Ιανουαρίου 2016.
Φαίδρας Έρως, της Sarah Kane στο Black Box
14.01.2016 10:34
Το έργο της Sarah Kane “Φαίδρας Έρως” παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Θάνου Νίκα στο BlackBox από 21 Ιανουαρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και κάθε Κυριακή (ματινέ) στις 15:00.
Crave της Σάρα Κέιν στο Θέατρο ΜΠΙΠ
23.12.2015 14:10
Το «Crave» (Δίψα) της Σάρα Κέιν, ορόσημο στην σύγχρονη παγκόσμια θεατρική δραματουργία, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μαρίας Ξανθοπουλίδου στο Θέατρο ΜΠΙΠ από τo Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016 και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.30.