Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Τέσσερις εικόνες αγάπης

Τέσσερις εικόνες αγάπης
Η Ομάδα Θεάτρου ΟΠΕRΑ παρουσιάζει και φέτος το έργο του Lukas Bärfuss Τέσσερις εικόνες αγάπης, αυτή τη φορά στο Bios, μετά την περσινή επιτυχία που σημείωσε στις λίγες παραστάσεις που ανέβηκαν στο Θέατρπ του Νέου Κόσμου.

Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, δίνοντας την ευκαιρία και φέτος στο αθηναϊκό κοινό να γνωρίσει περισσότερο τον αγαπητό συγγραφέα Λούκας Μπέρφους (Οι Σεξουαλικές Νευρώσεις των Γονιών μας).

Ο Λούκας Μπέρφους συνθέτει τέσσερις εικόνες για την αγάπη –και την έλλειψή της, την ελευθερία –και την άρνησή της, το πάθος και την τρέλα που τρυπώνουν σε ένα κάτασπρο δωμάτιο και επιτίθενται ανελέητα στους ήρωες.

Πρόσωπα που βιώνουν την ακραία, σχεδόν άρρωστη ιστορία αγάπης. Όπως είναι, άλλωστε, κάθε μεγάλη ιστορία αγάπης... Οι συνέπειες απελπιστικά γνώριμες σε όλους.

Το έργο κινείται γύρω από πέντε χαρακτήρες. Ένα σαδιστή γιατρό, μια ψυχασθενή ερωτευμένη, μια απατημένη ζωγράφο, ένα δικαστικό λειτουργό και ένα απροσδόκητα συχνό επισκέπτη.

Οι πέντε παράξενα οικείοι χαρακτήρες συνθέτουν με τις σχέσεις τους τέσσερις εικόνες αγάπης γεμάτες ρεαλισμό και υπόγειους τριγμούς. Πέντε άνθρωποι που μοιάζουν εγκλωβισμένοι, καταδικασμένοι να βιώσουν τη σκληρή ιστορία αγάπης του έργου. Το πραγματικό και το υπερρεαλιστικό παντρεύονται με απρόσμενα και συχνά κωμικά αποτελέσματα σε μια σύγχρονη, γρήγορη και ακραία ιστορία.
 
Η μετάφραση του έργου είναι του Γιώργου Δεπάστα, η σκηνοθεσία και η μουσική του Θοδωρή Αμπαζή, οι φωτισμοί του Αλέκου Αναστασίου, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Ελένης Μανωλοπούλου και η κίνηση της Αγγελικής Στελλάτου.

Παίζουν οι ηθοποιοί Δανάη Σαριδάκη,  Αντώνης Φραγκάκης, Τζωρτζίνα Δαλιάνη, Νέστωρ Κοψιδάς και Πέτρος Σπυρόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις
Ελευθέριος Βενιζέλος, του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές - Γιάννης Μόρτζος
12.10.2016 14:41
Η παράσταση «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε σε επιλεγμένα φεστιβάλ της Ελλάδας θα ξεκινήσει από την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος.
«Εγώ, η Μάρθα Φρόυντ» για 4η χρονιά στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές
30.09.2016 12:15
Η θεατρική ομάδα του Θεάτρου Τέσσερις Εποχές - Γιάννης Μόρτζος συνεχίζει για τέταρτη χρονιά κάθε Δευτέρα στις 19:30 και Τρίτη στις 21:30, από την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 την παράσταση «ΕΓΩ, Η ΜΑΡΘΑ ΦΡΟΥΝΤ» της Γιούλης Ζήκου, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Φωτεινής Τσαλίκογλου.
Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος: Παραστάσεις χειμερινής περιόδου 2016-17
28.09.2016 15:49
Το Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος παρουσιάζει το πρόγραμμα παραστάσεων για τη χειμερινή περίοδο 2016-2017.
Οι Ναυαγοσώστες: Swim or Die στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
05.05.2016 17:10
Είκοσι τέσσερις αθλητές και αθλήτριες συναντώνται για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, «κολυμπούν» στα νερά της λογοτεχνίας και «καταδύονται» στις σελίδες ενός ναυτικού διηγήματος με ιστορία 115 ετών.
Ελευθέριος Βενιζέλος του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές
25.04.2016 13:21
Στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος παρουσιάζεται από την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 το θεατρικό έργο «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου.