Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ο KYKLOS εκπαιδεύει: Το Masterclass στην άρπα με τη Μαρία Μπιλντέα ολοκληρώθηκε με επιτυχία

Ο KYKLOS εκπαιδεύει: Το Masterclass στην άρπα με τη Μαρία Μπιλντέα ολοκληρώθηκε με επιτυχία

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος το KYKLOS ENSEMBLE, συνεχίζοντας την εκπαιδευτική του λειτουργία, πραγματοποίησε στα πλαίσια της ενότητας Ο KYKLOS με τα έγχορδα το τέταρτο κατά σειρά masterclass του για φέτος.

 

Η διακεκριμένη σολίστ και μέλος του συνόλου Μαρία Μπιλντέα εκπαίδευσε για τέσσερις ημέρες καθημερινά από τις 15:00 έως τις 22:00. Εισήγαγε τους νεαρότερους λιλιπούτειους συμμετέχοντες στον κόσμο της άρπας· δίδαξε ένα ευρύ φάσμα του αρπιστικού ρεπερτορίου· προετοίμασε τους μεγαλύτερους σε ηλικία σπουδαστές για διεθνείς διαγωνισμούς και παρέδωσε –σε μικρούς και μεγάλους- τεχνικά μαθήματα για τη διατήρηση της άριστης κατάστασης του οργάνου.

 

Ο εκπαιδευτικός κύκλος για την άρπα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς η συμμετοχή των σπουδαστών ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Mαθητές από την Ελλάδα καθώς και γείτονες χώρες συμμετείχαν μαθαίνοντας μικρά και μεγάλα μυστικά του οργάνου ενώ την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, σε μια συναυλία με ελεύθερη είσοδο -που τιτλοφορήθηκε Η Μεγάλη Γιορτή της Άρπας- ανέλαβαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Με σκοπό τόσο να αναδείξουν τις νέες γνώσεις τους όσο και να εισαχθούν και οι ίδιοι στον κόσμο της ζωντανής ερμηνείας.

 

Το masterclass στην άρπα αποτέλεσε τη συνέχεια των κύκλων σεμιναρίων και εκπαιδευτικών δράσεων των μελών του KYKLOS που άνοιξε το masterclass στο φαγκότο (με τον καταξιωμένο φαγκοτίστα και μέλος του συνόλου, Γεώργιο Φαρούγγια, και καλεσμένο τον Alexei Tkachuk: σόλο φαγκότο στην Bamberg Symphony, στη Lucerne Festival Orchestra αλλά και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Τεχνών της Βρέμης), συνέχισε το masterclass στο κόρνο (με το μέλος του συνόλου και σολο κόρνο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Κώστα Σίσκο, και καλεσμένο το σόλο κόρνο της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βιέννης, Hector McDonald) και το καλοκαίρι ακολούθησε το masterclass στο κοντραμπάσο όπου ο σολίστ Τάκης Καπογιάννης (κορυφαίος Α΄ κοντραμπασίστας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και μέλος του KYKLOS ENSEMBLE) δίδαξε τεχνικές ομαδικού παιξίματος του οργάνου στους νέους εκπαιδευόμενους.

Σχετικές ειδήσεις
Masterclass από τον Krzysztof Warlikowski στη Στέγη
19.12.2016 12:33
Ο κορυφαίος σκηνοθέτης Krzysztof Warlikowski παραχωρεί ένα τρίωρο masterclass για επαγγελματίες ηθοποιούς και σκηνοθέτες.
7ο Πανελλήνιο Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας
28.07.2016 14:50
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, μετά τα προηγούμενα επιτυχημένα σεμινάρια, προσφέρει στους νέους Έλληνες μαέστρους τη δυνατότητα συμμετοχής στο 7ο Πανελλήνιο Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.
Masterclass υποκριτικής από τους bijoux de kant στο Black Box
16.05.2016 14:28
Από την Παρασκευή 20 ως την Κυριακή 22 Μαϊου 2016, οι bijoux de kant θα παραδώσουν ένα masterclass υποκριτικής στο θέατρο Blackbox.
Masterclass Gypsy Jazz & Manouche βιολιού με τον Tcha Limberger στο Baumstrasse
28.04.2016 12:25
Ένα masterclass από έναν απ' τους σημαντικότερους μουσικούς της jazz manouche παγκοσμίως, τον Tcha Limberger, θα πραγματοποιηθεί στο Baumstrasse τη Κυριακή 8 Μαΐου 2016.
Masterclass - Ανοιχτή συζήτηση με τον Κώστα Γαβρά στο Θέατρο ΕΜΣ
01.03.2016 15:03
Τo KΘΒΕ υποδέχεται τον Κώστα Γαβρά, τον διεθνούς φήμης Έλληνα σκηνοθέτη και σεναριογράφο του κινηματογράφου, για ένα Masterclass-ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.