Με αφετηρία το γνωστό παραμύθι – λιμπρέτο του Μωρίς Ραβέλ και της Σιντονί-Γκαμπριέλ Κολέτ «Το παιδί και τα μάγια», επιχειρούμε να αφηγηθούμε μια νέα ιστορία, πιο κοντινή στη σύγχρονη πραγματικότητα, ενορχηστρωμένη με στοιχεία του φανταστικού, παιχνίδι και συν-κίνηση.

Μια ιστορία για την κρυμμένη ικανότητα να φανταζόμαστε ως παιδιά.

Μία ιστορία όχι απλώς για παιδιά, αλλά γύρω από τα παιδιά, και τη μαγική δύναμη τους με την οποία μπορούν να εξερευνήσουν και να αλλάξουν τον κόσμο.

Μία ιστορία όπου ο μικρός ήρωας πειραματίζεται με τη ζωή, κάνει λάθη, αναγνωρίζει τα συναισθήματά του και έρχεται αντιμέτωπος με τις επιλογές του.

Και καθώς εκτυλίσσεται η ιστορία, κάπου μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας, ο ήρωας θα συναντήσει έναν κόσμο όπου αντικείμενα, άνθρωποι και ζωόμορφα πλάσματα συνομιλούν, το έμψυχο συνυπάρχει με το άψυχο, μεγέθη και κλίμακες ανατρέπονται, χαρακτήρες εξαφανίζονται ως «δια μαγείας», σκιές και αντικατοπτρισμοί διασταυρώνονται.

Info:

Η default company δημιουργήθηκε από την Ξένια Θεμελή, την Αλεξία Μπεζίκη και την Καλλιρρόη Παπαδοπούλου. Τα μέλη της ομάδας σπούδασαν θέατρο και χορό στη Θεσσαλονίκη, τη Βέρνη και το Λονδίνο. Η ομάδα δραστηριοποιείται από το 2003 στο χώρο του θεάτρου, του χοροθεάτρου και της σύγχρονης performance. Προηγούμενες Παραγωγές: Ιστορίες Καιρού (2012-2013), On the Run (2009), On the Blink (2007), Almost there (2006), Forced feeding (2005), Τα γενέθλια της Ινφάντα (2003).

Η παράσταση Το παιδί και τα μάγια ανεβαίνει στο Θέατρο Πόρτα κάθε Σάββατο και Κυριακή. Περισσότερες πληροφορίες.