Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Το Τραγούδι της Γης του Στράτη Μυριβήλη στον χώρο πέτρα – ψαλίδι – χαρτί

Το Τραγούδι της Γης του Στράτη Μυριβήλη στον χώρο πέτρα – ψαλίδι – χαρτί

Ο χώρος πέτρα – ψαλίδι – χαρτί φιλοξενεί για μία παράσταση το έργο του Στρατή Μυριβήλη, Το τραγούδι της Γης.


Το «Τραγούδι της Γης» είναι μια «ελληνική συμφωνία», ένας ύμνος για τη ζωή επί της γης. Πρόκειται για ένα κείμενο του μεγάλου Έλληνα πεζογράφου της Γενιάς του ’30, Στράτη Μυριβήλη, κεντημένο λέξη προς λέξη, που περικλείει μέσα του το θαύμα της δημιουργίας της ζωής , του πλανήτη μας και του ανθρώπου.


Το κείμενο θέτει ξανά το νόημα και τον σκοπό της ανθρώπινης ύπαρξής μας, ανακαλύπτοντας τη θεϊκή συγγένεια όλων των «όντων και των πραγμάτων». Την πρώτη Κυριακή του νέου χρόνου, θα μαζευτούμε στον όμορφο χώρο «πέτρα – ψαλίδι – χαρτί» για να ακούσουμε τη μοναδική αυτή ιστορία, με αφήγηση και μουσική .


"Κύριε, σαν θα έλθει το πλήρωμα του χρόνου, σαν θα κατέβει η χρυσή σου νεφέλη ως τη γη να βρέξει τη Μεγάλη Συχώρεση πάνω σε δίκαιους και άδικους, Κύριε, λυπήσου τις αμαρτίες μου! Μη μου το λογαριάσεις που αγάπησα τη Γη περισσότερο από τους ουρανούς, μη μου το λογαριάσεις που η ψυχή μου είναι βαριά από τη συνείδηση της Γης. Κύριε, σε ικετεύω, λυπήσου τις αμαρτίες μου.

Μη μου τις συχωρέσεις, γιατί μέσα στη συχώρεση είναι η λήθη. Μη σηκώσεις από πάνω μου τη μνήμη τους, γιατί ό, τι μείνει θα είναι η άνανθη στάχτη.

Κύριε, σώσε τις αμαρτίες μου! Είναι όλος ο θησαυρός που κέρδισε η ζωή μου, είναι η αρχοντιά της ψυχής μου, είναι όλη η χαρά μου και η σοφία μου. Σώσε τις αμαρτίες μου από κάθε συχώρεση, Κύριε, μην αλαφρώσεις το δούλο σου από τη βαριά συνείδηση της Γης."

Απόσπασμα από «Το Τραγούδι Της Γης» του Στρατή Μυριβήλη

Σχετικές ειδήσεις
Κερδίστε 50 διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της παράστασης «Μιά πέτρα λάθος» στο Θέατρο Τέχνης!
13.10.2016 10:06
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας και η Εταιρεία Θεάτρου Πράξη Επτά, παρουσιάζουν στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σε μια δίγλωσση παράσταση, το έργο του Θεόδωρου Γράμψα «Μιά πέτρα λάθος». Το Θέατρο Τέχνης δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του CultureNow.gr να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα της παράστασης την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στις 9.15, προσφέροντας 50 διπλές προσκλήσεις!!!
Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι, για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Τέχνης
10.10.2016 13:37
Το έργο Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι, του Βασίλη Παπαβασιλείου, η μεγάλη επιτυχία του Θεάτρου Τέχνης, επιστρέφει στη σκηνή της Φρυνίχου αυτή τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου και για μόνο 6 παραστάσεις!
Μιά πέτρα λάθος, του Θεόδωρου Γράμψα στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν
01.08.2016 13:31
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας και η Εταιρεία Θεάτρου Πράξη Επτά, παρουσιάζουν τον Οκτώβριο στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σε μια δίγλωσση παράσταση, το έργο του Θεόδωρου Γράμψα «Μιά πετρα λάθος».
Σπουδή Ι: Αμαρτίες γονέων & Σπουδή ΙΙ: Το κάστρο μας στον αέρα από την ομάδα influx
24.05.2016 14:02
Η καλλιτεχνική κολεκτίβα influx παρουσιάζει την παράσταση Σπουδή Ι: Αμαρτίες γονέων & Σπουδή ΙΙ: Το κάστρο μας στον αέρα, στο Βασιλικό Θέατρο, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Δάσους.
Αργοπορημένη: το τραγουδι ενός καουμπόυ, της Sarah Ruhl στο Θέατρο Skrow
10.05.2016 15:01
Η Γιούλα Μπούνταλη επιστρέφει στην θεατρική σκηνή και παρουσιάζει για πρώτη φορά το έργο της Αμερικανίδας Σάρα Ρουλ «Αργοπορημένη: το τραγούδι ενός καουμπόυ» στο θέατρο Skrow από τις 19 Μαΐου 2016 κάθε Πέμπτη με Κυριακή.