Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ρεμπέτικο του Κώστα Φέρρη

Ρεμπέτικο του Κώστα Φέρρη
Με την παράσταση Ρεμπέτικο του Kώστα Φέρρη και της Θέσιας Παναγιώτου συμμετέχει το Κρατικό Θέατρο της Άγκυρας  στον Μήνα Θεάτρου-Κρατικές σκηνές ΝΑ Ευρώπης που διοργανώνει το Κ.Θ.Β.Ε.

Το έργο  βασίζεται στην πασίγνωστη ομώνυμη  ταινία του Κώστα Φέρρη, η οποία έχει βραβευθεί μεταξύ άλλων και  με την Αργυρή Άρκτο στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Βερολίνου το 1984 και έχει χαρακτηρισθεί ως επικό αριστούργημα.

Πρόκειται για την ιστορία μιας μεγάλης ρεμπέτισσας ,που γεννήθηκε στη Σμύρνη πριν τη μικρασιατική καταστροφή  και στη συνέχεια βρέθηκε στην Αθήνα Μέσα από τις περιπέτειες της ηρωίδας ,παρουσιάζεται με μοναδικό τρόπο η ιστορία του μικρασιατικού ελληνισμού και του ρεμπέτικου τραγουδιού.

Η παράσταση είναι μια λαϊκή όπερα , με 60 ηθοποιούς και μουσικούς ,και την εξαιρετική ,ζωντανή μουσική ,που έχει γράψει η Θέσια Παναγιώτου.


H θεατρική παράσταση Ρεμπέτικο ανέβηκε στη σκηνή της Άγκυρας το Δεκέμβριο του 2007. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Καραμανλής, σε μήνυμά του προς τον κ. Φέρρη χαρακτήρισε την προσπάθεια ως πολιτιστική γέφυρα, που προβάλλει τα κοινά χαρακτηριστικά τα οποία συνδέουν τα δύο έθνη. Το ίδιο μήνυμα μετέφερε στο σκηνοθέτη και ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν. Σε μήνυμά του αναφέρει ότι η μουσικοχορευτική παράσταση Ρεμπέτικο αναδεικνύει την πολιτιστική ιστορία του γεωγραφικού χώρου που μοιράζεται ο τουρκικός και ο ελληνικός λαός.

Στις παραστάσεις θα υπάρχουν Ελληνικοί υπέρτιτλοι.


Σχετικές ειδήσεις
Σίσυφος, του Κώστα Παπαγεωργίου σε περιοδεία
23.08.2016 17:24
Η παράσταση «Σίσυφος», που βασίζεται στο ομώνυμο έργο του γνωστού ηθοποιού και stand up comedian Κώστα Παπαγεωργίου, είναι μια θεατρική κωμωδία Αριστοφανικού τύπου, η οποία παντρεύει τον αρχαίο κλασικό μύθο του Σίσυφου με πολλά από τα σύγχρονα στοιχεία μιας Ελλάδας αν μη τι άλλο… χρεοκοπημένης...
Το ΚΘΒΕ στην ομάδα ISO της Ένωσης Θεάτρων της Ευρώπης!
02.08.2016 14:36
Στην ομάδα ISO της Ένωσης Θεάτρων της Ευρώπης συμμετέχει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εκπροσωπούμενο από την ηθοποιό Αίγλη Κατσίκη.
ΣΜΥΡΝΗ: Μια ιστορία μέσα στην Ιστορία, στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού
01.07.2016 14:01
Το Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού παρουσιάζει την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 την θεατρική παράσταση «ΣΜΥΡΝΗ: Μια ιστορία μέσα στην Ιστορία».
Σταματία, το γένος Αργυροπούλου, του Κώστα Σωτηρίου σε καλοκαιρινή περιοδεία
01.06.2016 12:33
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι την παράσταση Σταματία, το γένος Αργυροπούλου του Κώστα Σωτηρίου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, με την Ελένη Ουζουνίδου.
Συμμετοχή του ΚΘΒΕ στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Conflict Zones
24.03.2016 15:33
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Conflict Zones", που υλοποιείται από την Ένωση των Θεάτρων της Ευρώπης με την παράσταση "Το αγόρι με τη βαλίτσα" του Μάικ Κένι σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα.