Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Ανοιχτή συζήτηση με τον Χρήστο Γούσιο με αφορμή την Electra στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Ανοιχτή συζήτηση με τον Χρήστο Γούσιο με αφορμή την Electra στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Με αφορμή τη νέα του ταινία Electra και με την πεποίθηση ότι η τέχνη είναι τόπος συνάντησης και δημιουργίας νέων ιδεών, ο σκηνοθέτης Πέτρος Σεβαστίκογλου προσκαλεί το κοινό σε ανοιχτή συζήτηση με τους δημιουργούς της ταινίας και άλλους καλεσμένους καλλιτέχνες .


Στόχος του διαλόγου είναι μια διαφορετική προσέγγιση θεμάτων, όπως η υποκριτική τέχνη, η κινηματογραφική γραφή, ο μουσικός σχεδιασμός και η διανομή των ελληνικών ταινιών.


Ο κύκλος των συζητήσεων συνεχίζεται την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου, με τον ακαδημαϊκό και μουσικό Χρήστο Γούσιο, για ένα διάλογο με τον σκηνοθέτη και τους θεατές γύρω από τον ηχητικό σχεδιασμό της Electra και το ρόλο της μουσικής στoν κινηματογράφο.


Οι συζητήσεις με τους συντελεστές της Electra και προσκεκλημένους δημιουργούς συνεχίζονται τον Ιανουάριο στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, μετά την προβολή της ταινίας.


Κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, ο σκηνοθέτης θα βρίσκεται στην Ταινιοθήκη και μετά την προβολή θα ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Ώρα προβολής Electra: 22.00


Βιογραφικό

Ο Χρήστος Γούσιος γεννήθηκε το 1973 στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ. Από τον Ιανουάριο του 2009 είναι λέκτορας του Τμήματος Κινηματογράφου με αντικείμενο τον ήχο στον κινηματογράφο, όπου διδάσκει από το 2006. Ασχολείται με τον ηχητικό σχεδιασμό για τον κινηματογράφο, αλλά και το θέατρο, κι έχει συνθέσει μουσική για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους και ντοκιμαντέρ . Έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια ήχου και ακουστικής από το 1999 μέχρι σήμερα. Εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Ο Θοδωρής Παπαδημητρίου έχει συνθέσει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και πολυσύνθετες εκδηλώσεις, όπου η μουσική συνδυάζεται με τη λογοτεχνία , το χορό, το video, τη ζωγραφική.

Σχετικές ειδήσεις
Η Αγελάδα του Dariush Mehrjui στο Σχολείο του Σινεμά
12.01.2017 14:37
Το Σχολείο του Σινεμά μας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας του Νταριούς Μεχρζουί, Η Αγελάδα, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017 στις 19.30, με ελεύθερη είσοδο, ανάλυση και συζήτηση.
Ο Κώστας Γαβράς στο κατάμεστο θέατρο της ΕΜΣ
07.03.2016 10:38
Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Μαρτίου η ανοιχτή συζήτηση του Κώστα Γαβρά με το κοινό, που διοργανώθηκε από το ΚΘΒΕ στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Cine Magyar - 15 κορυφαίες δημιουργίες του νεότερου ουγγρικού σινεμά στην Ταινιοθήκη
25.02.2016 14:22
Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος και η Carousel Films, με την υποστήριξη της Ουγγρικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Βουδαπέστης, παρουσιάζουν το κινηματογραφικό αφιέρωμα Cine Magyar, στην αίθουσα 1 της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, από την Πέμπτη 3 Μαρτίου έως την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016.
5η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
18.02.2016 12:41
Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, οι Πρεσβείες των Αφρικανικών χωρών και τα Επίτιμα Προξενεία που είναι διαπιστευμένα στην Ελληνική Δημοκρατία, διοργανώνουν την 5η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου από τις 25 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2016.
Πετυχημένο ξεκίνημα για τη
19.01.2016 15:41
Με μεγάλη επιτυχία και γεμάτη αίθουσα, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος εγκαινίασε το θεσμό της «μικρής λέσχης» με το αφιέρωμα «Ταινιοθήκη της Ελλάδος: μια ιστορία σε εικόνες», που παρουσιάστηκε στο 37ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Cinéma du réel.