Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Μουσικό αντίο στο 2014 με πάρτι στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Μουσικό αντίο στο 2014 με πάρτι στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Με ένα μεγάλο, μουσικό , ανοιχτό πάρτι για όλους αποχαιρετά το 2014 η Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας. Τέσσερα δημοφιλή νεανικά γκρουπ, οι Imam Baildi, οι Εκμέκ, οι Bordo και οι Paranaue και μια αγαπημένη σε όλους τραγουδίστρια, η Ελένη Τσαλιγοπούλου θα ανεβούν στη σκηνή στην Αποθήκη Γ, στο Λιμάνι, την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014 από τις 21:00 μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η είσοδος στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι θα είναι ελεύθερη.

 

Την βραδιά θα ξεκινήσουν οι Bordo, μία μπάντα με διαφορετική άποψη πάνω στην ενορχήστρωση και την σύνθεση . Τη σκυτάλη θα πάρουν οι Εκμέκ, οι οποίοι συνδυάζουν την ελληνική μουσική με επιρροές από το Μεξικό και τα λάτιν. Το ρυθμό για την αλλαγή του χρόνου θα τον δώσουν ξεσηκώνοντας το κοινό οι Paranaue με τα  κρουστά τους.

 

Λίγο μετά την υποδοχή του 2015 στην σκηνή θα ανεβούν οι Imam Baildi με «εκλεκτή καλεσμένη» την Ελένη Τσαλιγοπούλου, η οποία θα ερμηνεύσει κομμάτια από όλη την πορεία της και καλεσμένο -έκπληξη στα κρουστά τον Carlos Menendez

 

Η παρέα των Imam βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα, καθώς στο διάστημα που προηγήθηκε και ακολούθησε την κυκλοφορία  του άλμπουμ τους “III” έχουν δώσει  δεκάδες συναυλίες σε Ευρώπη και Αμερική με κορυφαία τους το “Montreal Jazz Festival”, το μεγαλύτερο διεθνές Φεστιβάλ του Καναδά.

 

Την παρουσίαση της βραδιάς θα κάνει ο ραδιοφωνικός παραγωγός Σταύρος Μύθος (Ερωτικός 94,8).

 

Η χρονιά των νέων

Με το πρωτοχρονιάτικο πάρτι στο Λιμάνι, πέφτει η αυλαία των εκδηλώσεων της Θεσσαλονίκης – Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.

 

Το 2014 ήταν αδιαμφισβήτητα για τη Θεσσαλονίκη μια χρονιά αφιερωμένη στους νέους, με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους νέους. Η Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 με μόλις 10 εξωτερικούς συνεργάτες και 10 υπαλλήλους του Δήμου Θεσσαλονίκης κατάφερε να υλοποιήσει 240 εκδηλώσεις, πάνω σε θεματικές για ζητήματα της νεολαίας.

 

Περισσότερες από τις μισές εκδηλώσεις, περίπου το 60%, τις πραγματοποίησαν –μετά από αίτηση και αξιολόγηση- 70 εθελοντικές οργανώσεις της πόλης, με τη στήριξη 2.500 εγγεγραμμένων εθελοντών.

 

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς φιλοξενήθηκαν στη Θεσσαλονίκη περίπου 3000 νέοι από όλη την Ευρώπη, σε εκδηλώσεις συνεδριακού χαρακτήρα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πρωτοβουλίες με τη στήριξη της Θ-ΕΠΝ2014 έτυχαν διεθνών διακρίσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως το κόμικ Manga, η ταινία μικρού μήκους Free Camping και η ταινία Dark Illusion, η οποία απέσπασε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Σχετικές ειδήσεις
Οι πόλεις της μουσικής, η ΚΟΑ σε μια συναυλία αφιέρωμα στη Βιέννη στο Μέγαρο Μουσικής
02.12.2016 17:26
Τέταρτος σταθμός στο μουσικό χάρτη του φετινού θεματολογικού κύκλου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Οι πόλεις της μουσικής» είναι η Βιέννη, η, επί χρόνια, ευρωπαϊκή «πρωτεύουσα» της μουσικής.
Το μουσικό σχήμα Μπάλλος στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Up Stage
11.10.2016 16:24
Το μουσικό σχήμα Μπάλλος θα εμφανιστεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Up Stage.
Ευρωπαΐκή Γιορτή της Μουσικής 2016: Οι εκδηλώσεις Δήμου Αθηναίων
13.06.2016 15:49
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής είναι συνεπής στο ραντεβού της και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων πλημμυρίζει την πόλη μουσική με πρωταγωνιστές τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων.
Πάρτι Στο Κατάστρωμα: Η «σχεδία» πιάνει …λιμάνι στην Τεχνόπολη!
18.05.2016 09:45
Με τα αμπάρια πλημμυρισμένα νότες, τη Δευτέρα 30 Μαΐου, η «σχεδία» πιάνει στο λιμάνι της Τεχνόπολης σε ένα ακόμη υπέροχο μουσικό ταξίδι. Είναι η μέρα που θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη, πλέον, συναυλία του ελληνικού περιοδικού δρόμου. Batala, Joey, Encardia, Σπύρος Γραμμένος, Πάνος Μουζουράκης, Μαριέττα Φαφούτη, Υπόγεια Ρεύματα και Κώστας Παρίσης, Gadjo Dilo, Χειμερινοί Κολυμβητές ανταποκρίθηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη στο κοινωνικό αυτό κάλεσμα να ντύσουν με νότες την προσπάθεια για τη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 6€ και όποια έσοδα προκύψουν θα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση των δράσεων της «σχεδίας».
Ο Βαγγέλης Κώτσου και οι Ταξίμ στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
08.03.2016 15:40
Ο Βαγγέλης Κώτσου σε συνεργασία με το μουσικό σχήμα "Ταξίμ" θα παρουσιάσει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο την Κυριακή 13 Μαρτίου ένα μουσικό ταξίδι στην λαϊκή παράδοση: "Εφ' Όλης της Ύλης στην Παράδοση".