Οι (.poema..) εκδόσεις παρουσιάζουν την αφηγηματική σύνθεση του Κώστα Βούλγαρη, Το μεταχθές και το προαύριο. Ένα λογοτεχνικό σχόλιο, για τον ιστορικό κύκλο της νεωτερικότητας.

«Της παρούσης οικονομικής κρίσεως το πρόσκαιρον, εις ιστορίας διάρκεια επιχειρείται να φωτιστεί, κατ’ απηνή συντομία και επιτομή, διά της τέχνης την συνδρομή»

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Μια αφηγηματική σύνθεση –κειμένου, εικόνας και ήχου– που προβάλλει τη σημερινή εποχή, την εποχή της κρίσης της νεωτερικότητας και των ύστερων εκβλαστήσεων αυτής (μεταμοντέρνο), στο φόντο μιας προηγούμενης ιστορικής περιόδου, που εκτείνεται από το τέλος της αρχαιότητας μέχρι τα πρώτα χειραφετητικά σκιρτήματα των νεώτερων χρόνων: «Από βασάνων Υπατίας μέχρι  Αβερρόη καιρόν».

Ο Κώστας Βούλγαρης γεννήθηκε το 1958 στα Δολιανά Αρκαδίας. Είναι πεζογράφος και κριτικός λογοτεχνίας. Από το 2002 επιμελείται τις Αναγνώσεις, το ένθετο βιβλίου και ιδεών της «Κυριακάτικης Αυγής». Στις (.poema..) εκδόσεις κυκλοφορεί επίσης το δοκίμιό του Οι Εστέτ (2013).

Ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Είναι συνθέτης ηλεκτροακουστικής μουσικής. Έχει εκδώσει αρκετούς δίσκους και συνεργαστεί με διεθνώς κορυφαίους μουσικούς.

Piano acts: Σπύρος Πολυχρονόπουλος