Το metamatic:taf φιλοξενεί το πρώτο μουσικό live της νέας χρονιάς την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015 στις 21.30. Το Baby Trio του Γιώργου Κοντραφούρη συναντά τους διεθνούς φήμης σολίστες Βασίλη Ξενόπουλο και Δημήτρη Παπαδόπουλο σε ένα αφιέρωμα στον τιτάνα της Jazz, Horace Silver.

Ο Γιώργος Κοντραφούρης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 3 Σεπτεμβρίου του 1967. Σπούδασε κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο. Στην ηλικία των 16, έστρεψε το ενδιαφέρον του στη τζαζ και παρακολούθησε μαθήματα τζαζ αυτοσχεδιασμού με τον Μάρκο Αλεξίου. Παρακολούθησε μαθήματα επίσης με τους Jim Beard και Jarmo Savolainen. Αποφοίτησε με Bachelor’s και Master’s degree in Jazz Performance από την Ακαδημία Sibelius στη Φινλανδία. Έχει συνεργαστεί ως πιανίστας ή οργανίστας με πολύ σημαντικούς και σπουδαίους μουσικούς της ελληνικής και διεθνούς σκηνής.

To 2008 δημιούργησε το νεανικό σχήμα που τον συνοδεύει, τους Baby Trio, οι οποίοι ανανεώνονται ηλικιακά κατά τα δύο τρίτα μόλις τα μέλη περάσουν το 25ο έτος της ηλικίας τους. Το Baby Trio δημιουργήθηκε για να εκφράσει «την αφέλεια, τον εφηβικό ενθουσιασμό και γενικά ό,τι κάνει εντύπωση σε έναν νέο μουσικό, όταν αρχίζει να παίζει σε ένα συγκρότημα με τους φίλους του». Το Baby Trio τελικά εκφράζει όλες τις «μη ρεαλιστικές» προσδοκίες που υπάρχουν πριν αρχίσει «η κανονική ζωή».

Βασίλης Ξενόπουλος – τενόρο σαξόφωνο

Δημήτρης Παπαδόπουλος – τρομπέτα

Γιώργος Κοντραφούρης – Hammond Organ

Κων/νος Στουραΐτης  – κιθάρα

Γιάννης Παπαδούλης – τύμπανα