Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Studio συγγραφής θεατρικού έργου από το Εθνικό Θέατρο

Studio συγγραφής θεατρικού έργου από το Εθνικό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Σωτήρης Χατζάκης μεριμνώντας για την ανάπτυξη της ελληνικής δραματουργίας και την ανάδειξη μιας γενιάς νέων θεατρικών συγγραφέων διοργανώνουν εργαστήριο συγγραφής νέου μονόπρακτου θεατρικού έργου.


Το studio του Εθνικού Θεάτρου απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν ή να διευρύνουν τις γνώσεις τους πάνω στη θεατρική συγγραφή με τη βοήθεια καταξιωμένων θεατρικών συγγραφέων και ανθρώπων του θεάτρου.  


Στο studio συγγραφής θεατρικού έργου θα διδάξουν οι:

Μηνάς Βιντιάδης, δημοσιογράφος, συγγραφέας
Βασίλης Κατσικονούρης θεατρικός συγγραφέας, εκπαιδευτικός
Ηρακλής Λογοθέτης, συγγραφέας, κριτικός θεάτρου
Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης, πεζογράφος, θεατρικός συγγραφέας


Οι διδάσκοντες θα καλέσουν επίσης καλλιτέχνες και λογοτέχνες της δικής τους επιλογής, που θα πραγματοποιήσουν συμπληρωματικά μαθήματα.


Το studio συγγραφής συντονίζει ο Ηρακλής Λογοθέτης.


Διάρκεια του studio:

Το studio έχει τρίμηνη διάρκεια (96 διδακτικές ώρες) από το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 10 Μάϊου 2015 και θα διεξάγεται κάθε Σαββατοκύριακο από τις 12.00 έως τις 16.00 (με εξαίρεση το Πάσχα 11-12 Απριλίου).


Έργα στη σκηνή

Οι διδάσκοντες συγγραφείς, ο καλλιτεχνικός σύμβουλος του Εθνικού Θεάτρου και θεατρικός συγγραφέας Αντώνης Κούφαλης και ο υπεύθυνος δραματολογίου του Εθνικού Θεάτρου Σάββας Κυριακίδης θα επιλέξουν τα τρία πληρέστερα και πιο ενδιαφέροντα μονόπρακτα που θα προκύψουν από αυτήν την τρίμηνη εργασία.

Τα τρία έργα που θα επιλεγούν θα παρουσιαστούν στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου με τη μορφή αναλογίου από σκηνοθέτες και ηθοποιούς που θα υποδείξει η καλλιτεχνική διεύθυνση. Η παρουσίασή τους θα γίνει σε μία παραστάσιμη ημέρα ειδικά αφιερωμένη στον συγκεκριμένο σκοπό.


Βραβείο Κοινού κατόπιν ψηφοφορίας

Οι θεατές των έργων, κατόπιν ψηφοφορίας, θα δώσουν το Βραβείο Κοινού του Εθνικού Θεάτρου στο μονόπρακτο που θα κερδίσει την προτίμησή τους. Παράλληλη ψηφοφορία θα διεξάγεται και ηλεκτρονικά μέσω του facebook του Ε.Θ., στο οποίο θα αναρτηθούν τα επιλεγμένα έργα.


Όροι συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στο STUDIO καλούνται να αποστείλουν στην διεύθυνση studio@n-t.gr έως τις 20 Ιανουαρίου 2015
 
Θεατρικό κείμενο με θέμα «Η συνάντηση» σε οποιοδήποτε ύφος ή μορφή επιθυμούν (μονόλογος ή διάλογος), που δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 500 λέξεις.

Βιογραφικό σημείωμα έως 150 λέξεις (με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας).


Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής στο studio του Εθνικού Θεάτρου είναι 150 ευρώ κατ’ άτομο και θα καταβάλλεται εφ’ άπαξ από τις 26 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου 2015.


Επιτροπή αξιολόγησης των αιτήσεων

Τα θεατρικά κείμενα που θα αποστείλουν οι ενδιαφερόμενοι θα αξιολογηθούν από επιτροπή αποτελούμενη από τους διδάσκοντες καθηγητές και τον υπεύθυνο δραματολογίου του Ε.Θ. Σάββα Κυριακίδη.

Οι συμμετέχοντες που θα επιλεγούν θα ειδοποιηθούν μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Σχετικές ειδήσεις
Προτάσεις για δώρα εμπνευσμένα από το Θέατρο στο Πωλητήριο του Εθνικού
25.01.2017 17:05
Στο Πωλητήριο / Shop του Εθνικού Θεάτρου, στον ανανεωμένο χώρο του Βιβλιοπωλείου, στο Κτίριο Τσίλλερ μπορείτε να αναζητήσετε αντικείμενα εμπνευσμένα από τον κόσμο του θεάτρου και ειδικότερα από το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών – ζωγράφων, σκηνογράφων και ενδυματολόγων- που εργάστηκαν στις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου σε σύγχρονες και πρωτότυπες εφαρμογές.
Ακρόαση για καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου
19.01.2017 10:14
Το Εθνικό Θέατρο για τις ανάγκες του Χορού της καλοκαιρινής του παραγωγής Αρχαίου Δράματος αναζητά ερμηνευτές και συγκεκριμένα: άντρες ηλικίας έως 40 ετών, επαγγελματίες ηθοποιούς και χορευτές.
Χριστουγεννιάτικα δώρα από το Πωλητήριο του Εθνικού Θεάτρου!
22.12.2016 14:31
Φέτος τα Χριστούγεννα επισκεφθείτε το Πωλητήριο του Εθνικού Θεάτρου και κάντε τη διαφορά στις αγορές σας. Σας περιμένουν μοναδικές και πρωτότυπες προτάσεις για δώρα μικρά και δώρα μεγάλα εμπνευσμένα από το Θέατρο, τους καλλιτέχνες και τις παραστάσεις του.
Νέο Σεμινάριο/Εργαστήριο συγγραφής σεναρίου από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος
23.08.2016 13:39
Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος προσφέρει ένα επιπλέον σεμινάριο που θα λάβει χώρα στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, για όσους δεν πρόλαβαν να το παρακολουθήσουν τις δυο προηγούμενες φορές.
Η Οδύσσεια στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
09.05.2016 15:24
Μια ολοήμερη δημόσια θεατρική ανάγνωση της Οδύσσειας του Ομήρου από τo Εθνικό Θέατρο στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.