Ο Γρηγόρης Χατζάκης και ο Βύρων Ταμπάσκος συνυπογράφουν ένα καινούριο, φρέσκο θεατρικό έργο, με σκοπό να σοκάρουν θεατές και… ηθοποιούς.

Το νέο έργο του Γρηγόρη Χατζάκη και του Βύρωνα Ταμπασκου θα φιλοξενήσει το Θέατρο Χώρα στη σκηνή του Νέα Χώρα, από τις 25 Οκτωβρίου, σε παραγωγή της Λυκόφως.

Ο Γρηγόρης Χατζάκης υπογράφει και τη σκηνοθεσία, κάνοντας έτσι αυτό που ξέρει να κάνει σχεδόν καλύτερα από τον καθένα.

Θα πρωτοτυπήσει, θα εκπλήξει, και όπως είπαμε ίσως και να φτάσει στο σημείο να σοκάρει τους ηθοποιούς και τους θεατές του θεάτρου με μια παράσταση αλλιώτικη από τις άλλες!

Πρόκειται για μια δημιουργία ζωντανή, ανατρεπτική, που μας δίνει την ιστορία της συνεύρεσης μίας ομάδας ανθρώπων(;) σε ένα θέατρο, ενώ παρακολουθούν μία παράσταση.

Οι ήρωες αυτοί είναι ένα ζεύγος (Δημήτρης Κουρούμπαλης, Στέφη Πουλοπούλου, δύο ηθοποιοί (Κλέων Γρηγοριάδης, Μέλπω Κωστή), ένα ακόμη ζεύγος, δύο Άγγλοι κριτικοί, ένας σκύλος, που –προσφάτως- την έκανε από ένα κόμικ, ένας κύριος, ο Σσσστ, η ταξιθέτρια (που δεν είναι πάντα ταξιθέτρια!) και κάποιοι ακόμη…

Η ιστορία ξεκινά κάπως έτσι: Ο Μάριος προσπαθεί να συνέλθει μετά το αδυσώπητο ξενύχτι της περασμένης βραδιάς. Η Σούλα μιλάει με την κολλητή της στο τηλέφωνο και αναρωτιέται τι να φορέσει το βράδυ.

Ο κύριος και η κυρία Μπακανίκα καμαρώνουν την κόρη τους που βγήκε για πρώτη φορά στην τηλεόραση. Η κυρά Μαίρη σιγοτραγουδάει χαρούμενη, ενώ απλώνει την πρώτη μπουγάδα της ημέρας.

Ο Βαγγέλης πίνει καφέ με την πρώην(;) γυναίκα του στην αγαπημένη τους πλατεία. Η Κάτια και ο Νίκος επιδίδονται στο αγαπημένο τους χόμπυ, τον καβγά.

Κάποιος διαβάζει τη σύνοψη της παράστασης Τα Λέμε στο Διάλειμμα. Η ώρα είναι μία το μεσημέρι και σε μία ώρα όλοι αυτοί πρέπει να είναι στο θέατρο!

Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης είναι της Δανάης Χατζάκη , οι φωτισμοί του Σάκη Μπιρμπίλη, η μουσική επιμέλεια είναι των The Butlers και η επιμέλεια κίνησης της Φρόσως Κορού.

Παίζουν οι ηθοποιοί Μέλπω Κωστή, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Στέφη Πουλοπούλου, Κωνσταντίνος Κωτσαδάμ, Βασίλης Λιάκος, Αντρέας Κωνσταντινίδης, Δημήτρης Πρωτογεράκης, Δημήτρης Βαρβαντάκης, Γρηγόρης Χατζάκης κ.α.