Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Άσπρο/Μαύρο Δίπολο: Έκθεση του Kreuz στον πολυχώρο Διέλευσις

Άσπρο/Μαύρο Δίπολο: Έκθεση του Kreuz στον πολυχώρο Διέλευσις

O πολυχώρος πολιτισμού "διέλευσις" φιλοξενεί την ατομική έκθεση του Kreuz (Σταύρου Ζώτου), με τίτλο «Άσπρο/Μαύρο Δίπολο» από την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014.

 

Πρόκειται για 22 εικαστικές συνθέσεις ιδιόμορφης τεχνικής, οι οποίες απαρτίζουν δύο κύκλους δουλειάς του ζωγράφου. Ο πρώτος κύκλος, με 12 έργα μεγάλων διαστάσεων και τίτλο «2_ _ _», είναι ένα είδος ημερολογίου.  Ο δεύτερος κύκλος, με 10 έργα μικρότερων διαστάσεων και τίτλο «Α-ρυθμοί», καταγράφει εσωτερικές καταστάσεις, συμπλέκοντας, απρόσμενα και δημιουργικά, τέσσερα στρώματα εικόνων: αριθμούς, οργανικά συστήματα, ζώα και χωρικά περιβάλλοντα.

 

Η εικονοποιία του Kreuz «φέρει τις αρχές ενός εικαστικού εικονισμού (imagism): συνθέτει πολλαπλές προοπτικές και διαστάσεις σε μια ενιαία εικόνα, αποφεύγει τις αοριστολογίες και ακολουθεί έναν εσωτερικό ρυθμό, κι όχι μια εξωγενή μετρονομία». Επιπλέον, «η έννοια τού δίπολου, των δύο ακραίων και αντιθετικών δυνάμεων, λαμβάνει στη δουλειά του μια ιδιάζουσα συνθετική δυναμική. Το άσπρο και το μαύρο χρώμα, η φόρμα και το περιεχόμενο, το αίσθημα και η έννοια, παραμένει το καθένα τους απόλυτα και αμείωτα αυτοτελές. Τελικά, «κάθε συνάντηση με έναν πίνακα τού Kreuz, μάς προσκαλεί στην ιχνηλασία μιας ξέχωρης αφηγηματικής πορείας, συνεχώς διαφοροποιημένης, ανάλογα με το πού και από ποια απόσταση το βλέμμα μας εστιάζει».

(Μερόπη Ζαβλάρη, θεωρητικός τέχνης και αρχιτεκτονικής)

 

Η ζωγραφική του Kreuz μας ωθεί πέρα από τη δύναμη της αισθητικής σε προβληματισμό μέσω των συμβόλων της και συνδυάζει τη δύναμη της φόρμας με την πληρότητα του νοήματος σ' ένα αδιαχώριστο σύνολο, χαρακτηριστικό της τεχνοτροπίας του.

Σχετικές ειδήσεις
Εικαστική έκθεση του Χρήστου Κατρούτσου στον Πολυχώρο Vault
14.11.2016 12:03
Ο Πολυχώρος VAULT, φιλοξενεί τη νέα έκθεση του εικαστικού, ποιητή και δοκιμιογράφου Χρήστου Κατρούτσου. Θα παρουσιαστούν φωτογραφίες και έργα ζωγραφικής του καλλιτέχνη με ερεθίσματα από σύγχρονα ζητήματα όπως το οικολογικό αλλά και διαχρονικά όπως το ζήτημα της υπαρξιακής αγωνίας.
Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα στον Πολυχώρο VAULT
03.11.2016 14:02
Με την “Ζηλοφθονία” συνεχίζεται το Φωτογραφικό Project SEVEN που διοργανώνει ο Πολυχώρος VAULT. Η έκθεση θα διαρκέσει 7 ημέρες, από την Δευτέρα 7 έως την Κυριακη 13 Νοεμβρίου.
cosmos unbaptized: Έκθεση του KREUZ στην Dépôt Art Gallery
12.07.2016 16:28
Η Dépôt Art Gallery, σας προσκαλεί τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 και ώρες 20:00 – 23:00 στα εγκαίνια της έκθεσης του εικαστικού καλλιτέχνη KREUZ με τίτλο: «cosmos unbaptized».
Άσπρο <=> Μαύρο: Ομαδική έκθεση στην Depôt Art Gallery
30.05.2016 12:35
Η Depôt Art Gallery σας προσκαλεί την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016 στην ομαδική έκθεση των: Γιώργος Ζογγολόπουλος, Όπυ Ζούνη, Κωστής, Νίκος Τρανός, Γιώργος Τσακίρης, Πάνος Χαραλάμπους, Γιώργος Χαρβαλιάς, με τίτλο «Άσπρο <=> Μαύρο».
Άνθρωποι: έκθεση της ομάδας Φωτοδυτικά στον πολυχώρο Διέλευσις
01.03.2016 16:34
Την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 στις 19:30 στον πολυχώρο πολιτισμού «διέλευσις», οι ΦΩΤΟΔΥΤΙΚΑ έχουν τα εγκαίνια της ετήσιας Φωτογραφικής Έκθεσής τους με θέμα «Άνθρωποι».