Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Toy stories του χθες και του σήμερα: εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον Ελληνικό Κόσμο

Toy stories του χθες και του σήμερα: εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον Ελληνικό Κόσμο

Ένα χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Toy stories του χθες και του σήμερα» θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Δεκεμβρίου και στις 2 και 5 Ιανουαρίου στον «Ελληνικό Κόσμο».


Το πρόγραμμα που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της έκθεσης «Toy Stories», θα δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά να εξερευνήσουν τις ιστορίες 100 σπάνιων πολύτιμων παιχνιδιών!


Τι παιχνίδια θα μπορούσε κάποιος να βρει ψάχνοντας μέσα σε ένα παλιό μπαούλο; Την απάντηση δίνει η συλλογή παιχνιδιών του ιδρύματος Σ.Ο.Φ.Ι.Α  που φιλοξενείται  στην έκθεση «Toy Stories». Τα παιδιά τρυπώνουν στον κόσμο των παλιών παιχνιδιών, εμπνέονται από τις ιστορίες τους και δημιουργούν!


Οι μικροί μας φίλοι ανακαλύπτουν ορισμένα από τα μικρά μυστικά ενός συλλέκτη παιχνιδιών και μέσα από παιχνίδια ερωτήσεων και παρατηρητικότητας αλλά και τη διαδικασία της ανακάλυψης, εξερευνούν πάνω από 100 σπάνια και μοναδικά παιχνίδια.


Κούκλες, αυτοκινητάκια, στρατιωτάκια, μινιατούρες, teddybears και παραμυθένια κουκλόσπιτα παρακινούν  τα παιδιά να κάνουν  ένα ταξίδι στον χρόνο και να δημιουργήσουν το δικό τους παιχνίδι.


Ηλικίες: 5 – 12 ετών

Διάρκεια: 90 λεπτά

Σχετικές ειδήσεις
Θεσσαλονίκη, η πολυπόθητη πόλη: εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το ΚΘΒΕ
04.01.2017 14:10
To νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου.
Οι Άθλιοι: εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το ΚΘΒΕ
13.10.2016 15:47
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεχίζοντας την εκπαιδευτική του πολιτική παρουσιάζει θεατροποιημένα το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Οι Άθλιοι», του Βίκτορα Ουγκώ σε διασκευή και σκηνοθεσία Νίκου Βουδούρη. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρεται στα σχολεία με την υποστήριξη των Δήμων.
Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση ξεκινά και πάλι το ταξίδι του!
22.09.2016 16:39
Το Ίδρυμα Ωνάση προσκαλεί παιδιά που βρίσκονται στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και τους γονείς τους, να συμμετέχουν στο εργαστήρι «Η Μουσική αγαπάει τον αυτισμό». Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί για 5η συνεχή χρονιά στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, ενώ για 3η συνεχή χρονιά θα ταξιδέψει σε νέους προορισμούς σε όλη την Ελλάδα.
Τα Star Wars Stories επιστρέφουν στον «Ελληνικό Κόσμο»
17.05.2016 10:31
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Star Wars Stories, που αγαπήθηκε από τα παιδιά, επιστρέφει τα 2 τελευταία Σάββατα του Μαΐου στον Ελληνικό Κόσμο.
Ο Καβάφης πάει σχολείο: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ταξιδεύει στην Άνδρο
06.04.2016 16:23
Μπορούμε να γνωρίσουμε τον Καβάφη μέσα από κόμικς, κολάζ και μουσική χιπ-χοπ; Ένα σχολικό πρόγραμμα για τον Αλεξανδρινό ποιητή από το Αρχείο Καβάφη του Ιδρύματος Ωνάση.