Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Big Bad Wolves: Στο Στόμα των Λύκων, των Navot Papushado και Aharon Keshales

Big Bad Wolves: Στο Στόμα των Λύκων, των Navot Papushado και Aharon Keshales

Η Feelgood Entertainment παρουσιάζει στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015 την ταινία «Big Bad Wolves: Στο Στόμα των Λύκων», των Navot Papushado και Aharon Keshales.

 

To Big Bad Wolves: Στο Στόμα των Λύκων είναι η καλύτερη ταινία της χρονιάς της σύμφωνα με τον Quentin Tarantino. Η δεύτερη ταινία των Navot Papushado και Aharon Keshales (Rabies), έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές στο Tribeca Film Festival, όπου έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της. Είναι ένα ανατριχιαστικά αγωνιώδες, αλλά και κωμικό θρίλερ , με έντονα στοιχεία μαύρου χιούμορ, στιλιστική αρτιότητα και εξαιρετικές ερμηνείες. Ο διφορούμενος πυρήνας της ιστορίας και η τολμηρή σκηνοθετική προσέγγιση που κινείται ανάμεσα στην υπονοούμενη και την απερίφραστη βία, χτίζουν μια αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία που προκαλεί και καθηλώνει.

 

Σύνοψη:

Μια σειρά από βίαιες δολοφονίες κοριτσιών διασταυρώνει τις ζωές τριών αντρών με αναπάντεχα αποτελέσματα. Ο πατέρας του τελευταίου θύματος αναζητά εκδίκηση, ένας αυτόκλητος αστυνομικός λειτουργεί εκτός των ορίων του νόμου και ο βασικός ύποπτος – ένας δάσκαλος θρησκευτικών- πέφτει στα αδίστακτα χέρια τους.

 

Σημείωμα σκηνοθετών

Το Big Bad Wolves είναι ένα κωμικό θρίλερ για μια απαγωγή, που αντλεί την έμπνευση του από την κοινωνία στην οποία ζούμε. Η υπαρξιακή αγωνία λειτουργεί ως το θεμέλιο του Ισραήλ και αποπειράται να ορίσει και να ενισχύσει την νομιμότητα  του κράτους: ο φόβος της τρομοκρατικής δραστηριότητας,  κυρίως των απαγωγών, το συνεχές αίσθημα της καταδίωξης, η έμφυτη δυσανεξία και η μάτσο συμπεριφορά σε συνδυασμό με μια ιστορική λαχτάρα για εκδίκηση συνθέτουν το ιδανικό έδαφος για ακραίες συμπεριφορές και τις επακόλουθες αντιδράσεις.

 

Συμβαίνει μια σειρά από βίαιες και ανατριχιαστικές δολοφονίες που σοκάρουν. Ο άγνωστος δολοφόνος επιτίθεται σε μικρά κορίτσια και ασελγεί πάνω τους – αφήνει πίσω του αποτρόπαια ίχνη που δεν αφήνουν τις οικογένειές τους να ησυχάσουν.

 

Η πλοκή παρακολουθεί τη βίαιη και αναπόφευκτη διαδρομή προς την καταστροφή των τριών πρωταγωνιστών –ενός δασκάλου θρησκευτικών, ενός πατέρα που πενθεί και αναζητά την εκδίκηση και ενός βίαιου αστυνομικού που αναλαμβάνει την υπόθεση . Η ταινία εγείρει ερωτηματικά σε σχέση με το παγκόσμιο ηθικό δίλημμα: έχει ένα θύμα το αναφαίρετο δικαίωμα να μετατραπεί σε αιμοδιψή αυτόκλητο τιμωρό;

Aharon Keshales & Navot Papushado

 

Συντελεστές:

Σκηνοθέτες: Aharon Keshales, Navot Papushado

Σενάριο: Aharon Keshales, Navot Papushado

Παραγωγή: Leon Edery,Moshe Edery, Tami Leon, Chilik Michaeli, Avraham Pirchi

Παίζουν: Tzahi Grad, Lior Ashkenazi, Rotem Keinan, Doval’e Glickman, Menashe Noy, Dvir Benedek, Nati Kluger

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Giora Bejach

Μοντάζ: Asaf Korman

Διάρκεια: 110’

Σχετικές ειδήσεις
Η εκδίκηση είναι δική μου, του Marlon Brando
09.08.2016 13:09
Η ταινία Η εκδίκηση είναι δική μου (ONE-EYED JACKS), του Marlon Brando θα βγει στους κινηματογράφους από 11 Αυγούστου 2016.
Οι Θεοί της Αιγύπτου, με τον Τζέραρντ Μπάτλερ
22.02.2016 15:08
Η Odeon παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 25 Φεβρουαρίου 2016 την ταινία Οι Θεοί της Αιγύπτου (Gods of Egypt) σε σκηνοθεσία του Άλεξ Πρόγιας.
Στο Fuocoammare η Χρυσή Άκτος του φετινού Φεστιβάλ Βερολίνου
22.02.2016 15:07
Στο Fuocoammare (Fire at Sea) του Gianfranco Rosi, απονέμηθηκε η Χρυσή Άκτος του φετινού Φεστιβάλ Βερολίνου, το οποίο είναι το πρώτο ντοκιμαντέρ που του απονέμεται το μεγάλο βραβείο στην ιστορία του Φεστιβάλ.
Το Ξύπνημα της Άνοιξης, του Κωνσταντίνου Γιάνναρη
22.02.2016 13:21
Η Odeon παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 25 Φεβρουαρίου 2016 την ταινία Το Ξύπνημα της Άνοιξης (Spring Awakening) του Κωνσταντίνου Γιάνναρη.
Μαρκέτα Λαζάροβα, του Frantisek Vlacil
22.02.2016 11:51
Η New Star παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 25 Φεβρουαρίου 2016 την αριστουργηματική ταινία του Frantisek Vlacil «ΜΑΡΚΕΤΑ ΛΑΖΑΡΟΒΑ».