Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Χιούϊ Του Ευγένιου Ο’ Νηλ

Χιούϊ Του Ευγένιου Ο’ Νηλ
Το τελευταίο έργο του Ευγένιου Ο’ Νηλ Χιούϊ, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στoν πολυχώρο BIOS, σε σκηνοθεσία Άσπας Τομπούλη.

Ο Ευγένιος Ο’ Νηλ έλεγε ότι το Χιούϊ ανήκει στο θέατρο του μέλλοντος και ότι είναι ένα νέο είδος θεάτρου που το ανέβασμα του απαιτεί φιλμ και σημαντική τεχνική υποστήριξη. Ο Χιούϊ είναι ένα τολμηρό και εξαιρετικά προφητικό για τον σημερινό θεατή κείμενο .


Μας μεταφέρει στη  Νέα Υόρκη. Μεταξύ 3 και 4 το πρωί του 1929, λίγο πριν το μεγάλο οικονομικό κραχ. Στη ρεσεψιόν ενός ξενοδοχείου στο κέντρο της πόλης. Ο μικρο-τζογαδόρος Έρι επιστρέφει μετά από πολυήμερο μεθύσι και αντικρίζει τον καινούργιο ρεσεψιονίστ. Του θυμίζει τον Χιούϊ, τον προηγούμενο νυχτερινό υπάλληλο που πέθανε πρόσφατα. Μέσα στην ησυχία της νύχτας που διακόπτεται από τους ήχους της πόλης οι δυο μοναχικοί βρίσκουν τελικά σημείο επαφής μέσα από τις αφηγήσεις ξεκαρδιστικών ιστοριών, εξομολογήσεις αποτυχιών και καταθέσεις ψευδαισθήσεων.


Γραμμένο σε πυκνή αργκό του 1930, αποτυπώνει τον κόσμο των καιροσκόπων, των τζογαδόρων, της φούσκας και της ψευτιάς.


Παίχθηκε και σκηνοθετήθηκε από σημαντικούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες, όπως ο Τζέισον Ρόμπερτς, ο Χοσέ Κουϊντέρο, ο Μάθιου Μπρόντερικ και πιο πρόσφατα ο Αλ Πατσίνο, ο Λωράν Τερζιέφ.

Παίζουν

Έρι : Κώστας Τριανταφυλλόπουλος
Νυχτερινός Υπάλληλος : Μάνος Σταλάκης

Ο Μίκυ Παντελούς παίζει ζωντανά στην παράσταση (ηλεκτρική κιθάρα)

Σχετικές ειδήσεις
Πόθοι κάτω από τις λεύκες, του Ευγένιου Ο 'Νηλ στο Εθνικό Θέατρο
02.01.2017 15:50
Το Εθνικό Θέατρο μετά από 80 χρόνια ανεβάζει ξανά, στην Κεντρική Σκηνή, το αριστούργημα του Ευγένιου Ο΄Νηλ «Πόθοι κάτω από τις λεύκες», σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα και μουσική της Ελένης Καραΐνδρου
Ο Ρινόκερος, του Ευγένιου Ιονέσκο από την ομάδα ΜωβΑμόκ
20.05.2016 12:41
Η ΜωβΑμόκ (θεατρική ομάδα Γεωλογίας) παρουσιάζει το έργο ''Ο Ρινόκερος'' του Ευγένιου Ιονέσκο, για λίγες παραστάσεις.
Tο ζήτημα της Φαλακρής τραγουδίστριας του Ευγένιου Ιονέσκο στο Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες
12.04.2016 11:48
Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός και το «Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες» εγκαινιάζουν «Το Δροσερό Βλέμμα» μια σειρά από εξέχουσες παραστάσεις δημιουργών νέων , άγνωστων στο ευρύ αθηναϊκό κοινό, που οι δουλειές τους προάγουν με ιδιαίτερο τρόπο την θεατρική εμπειρία.
Το μάθημα, του Ευγένιου Ιονέσκο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
16.03.2016 13:31
Ο Βασίλης Βασιλάκης σκηνοθετεί Το μάθημα του Ευγένιου Ιονέσκο για οκτώ μόνο παραστάσεις στο Black Box του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.
Το Μάθημα, του Ευγένιου Ιονέσκο στο Θέατρο Άλφα
07.03.2016 15:44
Το Θέατρο Άλφα παρουσιάζει από την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 το έργο του Ευγένιου Ιονέσκο, Το μάθημα.