Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικες ιστορίες στο Κοπερτί

Χριστουγεννιάτικες ιστορίες στο Κοπερτί

Τη  Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 7:00 μ.μ. στις εγκαταστάσεις  του Κοπερτί ολοκληρώνεται ο κύκλος του  εκπαιδευτικού  προγράμματος  «ΜΑΖΙ» με την ενότητα  «Χριστουγεννιάτικες ιστορίες», ενώ αναμένεται να ξεκινήσει νέος, με φρέσκες και πρωτότυπες δράσεις, από  την καινούρια χρονιά.

 

Ζευγάρια γονέων και παιδιών ηλικίας από 2 έως 5 ετών θα ταξιδέψουν με Χριστουγεννιάτικες ιστορίες που αναδύουν μελωδίες, γιορτινές εικόνες και χρήσιμα μηνύματα. 

 

Με αφορμή μουσικοκινητικές δραστηριότητες, μικροί και μεγάλοι  θα αρπάξουν με κέφι μουσικά όργανα , θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν τα κάλαντα, καλύπτοντας την ανάγκη τους για ελεύθερη έκφραση.

 

Ακόμη τα παιδιά θα κρυφοκοιτάξουν την προετοιμασία του Άη Βασίλη, θα γίνουν ελαφάκια, ενώ θεατρικά δρώμενα θα χρησιμοποιηθούν για να εξοικειωθούν με το σώμα τους και να βελτιώσουν την ικανότητα συγκέντρωσης τους. Τηρώντας τη λαϊκή μας παράδοση, τα παιδιά θα  μεταμορφωθούν σε καλικάντζαρους, κάνοντας πολλές ζαβολιές βεβαίως και επιδιώκοντας να πελεκίσουν και να πριονίσουν το δέντρο της γης.

 

Τέλος οι μικροί φίλοι του Κοπερτί θα φιλοτεχνήσουν  με υλικά του σχολείου και με τη πολύτιμη βοήθεια των εκπαιδευτικών το δικό τους γιορτινό  δεντράκι, που θα το ζωντανέψουν με χρώματα και φαντασία, θα το στολίσουν και  θα  «κρεμάσουν» στα κλαδάκια του, τη δίκη τους χριστουγεννιάτικη ευχή.  

Σχετικές ειδήσεις
Ιστορίες Κατασκήνωσης - Φίλη Ντόγκα
24.06.2016 13:02
Από τις εκδόσεις Πηγή κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Ιστορίες Κατασκήνωσης της Φίλης Ντόγκα.
 Ιστορίες για γέλια και για χρώματα - Παυλίνα Παμπούδη
15.04.2016 12:42
Από τις εκδόσεις Ροές, και στη νέα (υπο)σειρά μικρά microMEGA!, κυκλοφόρησαν οκτώ παιχνιδιάρικα βιβλιαράκια της Παυλίνας Παμπούδη με γενικό τίτλο «Ιστορίες για γέλια και για χρώματα»
Ένα κάστρο ιστορίες, της Μάγδας Καπριανού στο Θέατρο Σοφούλη
11.03.2016 15:08
Το Θέατρο Σοφούλη παρουσιάζει το έργο της Μάγδας Καπριανού "Ένα Κάστρο Ιστορίες" σε σκηνοθεσία της Παυλίνας Χαρέλα.
Μέσα στα στολίδια λάμπουν παραμύθια που λένε την αλήθεια στο Φουγάρο
31.12.2015 14:28
Οι παραμυθούδες του Ναυπλίου αφηγούνται Χριστουγεννιάτικες ιστορίες και η υψίφωνος Βασούλα Δελλή συνοδεύει στο πιάνο και τραγουδά κάλαντα, την Τρίτη 5 Ιανουαρίου στις 6 μμ!
Χριστουγεννιάτικες θεατρικές παραστάσεις από την OneTwoFree στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
11.12.2015 16:12
Το “Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης” και η “OneTwoFree” προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε δύο διαδραστικές χριστουγεννιάτικες θεατρικές παραστάσεις για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα Χριστούγεννα και να υποδεχθούμε το νέο έτος.