Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Το Festival Μηδέν της Καλαμάτας ταξιδεύει

Το Festival Μηδέν της Καλαμάτας ταξιδεύει

Μετά τις πρόσφατες προβολές στην Αγία Πετρούπολη, το Festival Μηδέν της Καλαμάτας συνεχίζει να ταξιδεύει ανά τον κόσμο, αυτή τη φορά στη Φλοριανόπολη της Βραζιλίας (20/12), ενώ παράλληλα ταξιδεύει στην Αθήνα (17-23/12) και συνεχίζει τις προβολές του στην Πάτρα (έως 28/12).


Το Festival Μηδέν ταξιδεύει στη Βραζιλία (20/12)


To Festival Μηδέν θα παρουσιάσει ένα ειδικό αφιέρωμα στην Ελληνική βιντεοτέχνη  στη Φλοριανόπολη της Βραζιλίας στις 20 Δεκεμβρίου, μετά από πρόσκληση του φεστιβάλ βιντεοτέχνης Strangloscope.  


Γι΄αυτή την παρουσίαση επιλέχθηκαν 6 έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, σε ένα πρόγραμμα διάρκειας 1 ώρας περίπου με τίτλο SIX, σε επιμέλεια της Γιούλας Παπαδοπούλου.


Συμμετέχοντες καλλιτέχνες/έργα:

1. Μαίρη Ζυγούρη, Zoopoetics | Zoopolitics, Ελλάδα/Ιταλία 2007-10, 7.50
2. Θανάσης Τσιμπίνης, DUST, Ελλάδα 2014, 7.45
3. Πέτρος Κούμπλης, In Limbo, Ελλάδα 2011, 8.16
4. Μανώλης Ηλιάκης, IN BETWEEN, Ελλάδα 2008, 7.42
5. Μάρθα Ζούπα, Μετα-ποίησις, Ελλάδα 2012, 9.13
6. Κατερίνα Αθανασοπούλου, Apodemy, Ελλάδα/Μ. Βρετανία 2012, 5.08


Η προβολή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20/12, ώρα 9μμ με μια "εξωτική" χροιά, καθώς θα πραγματοποιηθεί πάνω στους αμμόλοφους της περιοχής Joaquina, στη Φλοριανόπολη.


Το Festival Μηδέν στην έκθεση "Μικρόκοσμος", Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος, Αθήνα (17-23/12)

H ομαδική έκθεση με θέμα "Μικρόκοσμος" διοργανώνεται στον εκθεσιακό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, υπό  την αιγίδα του Μουσείου Βορρέ και σε συνεργασία με το Video Art Festival Μηδέν.

Στην έκθεση "Μικρόκοσμος" οι καλλιτέχνες επιχειρούν να αποδώσουν  έναν επιλεγμένο «μικρόκοσμο», όπου το μικρό γίνεται σημαντικό. Ζωγραφική, εγκαταστάσεις, φωτογραφία, video αποτυπώνουν την εικόνα ενός κόσμου προσωπικού, τρυφερού, σαρκαστικού, απροσδόκητου. Μέσα από διαφορετικά εκφραστικά μέσα προκύπτουν μικρά περιβάλλοντα, εικαστικοί  μικρόκοσμοι φορτισμένοι από την προσωπική μυθολογία των δημιουργών τους.

Την βραδιά των εγκαινίων 17/12 θα παρουσιαστεί από τους Crabs of Horror, μια μουσική – εικαστική  performance , ένα οπτικοακουστικό δρώμενο που βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό, συνδυάζοντας live μουσική (Θάνος Κοσμίδης, Κωσταντής Μιχαήλ)  με performance, live video και installation (Supermarionetta a.k.a Αγγελική Μπόζου).

Τη γενική επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει η Εύα Μαραγκάκη, ενώ την ενότητα του Festival Μηδέν, που έχει τον τίτλο How to Art" και είχε πρωτοπαρουσιαστεί στις εκδηλώσεις του Μηδέν στην Καλαμάτα, υπογράφουν ο Γιώργος Δημητρακόπουλος και η Γιούλα Παπαδοπούλου.
 

Συμμετέχουν:
Γιώργος Βορρές, Aγαπητός Aγαπητάκης, Ανδρέας Βούσουρας, Γιάννης Γαβαλάς, Βάλια Γκούζια, Γρηγορία Δάμα, , Νόκος Ελληνικάκης, Δημήτρης Κατσίκης, Anne Kern, Εύα Μαραγκάκη, Πωλίνα Κασιμάτη, Τίτα Μπονάτσου, Χαρά Μιχέλη, Λουκάς Τσιπλάκος, Αννέτα Σπανουδάκη, Κλεοπάτρα Χατζηγιώση, Τάσσος Τριανταφύλλου , Αντώνης Χάμπας.

Video artists, Festival Μηδέν:
Κωνσταντίνος Κουλακμανίδης, Shahar Marcus, Neno Belchev, Oscar Salamanca, Maximilian Schmotzer  & Fabian Heitzhausen, Dan Boord / Marilyn Marloff / Luis Valdovino,  Jose Vieira, Αλίκη Σούμα, Paul Wiersbinski, Andreas Goldfuss.


Διάρκεια έκθεσης: 17-23/12/2014
Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Παρ. 11:00-14:00 και 18:00- 21:00, Σαβ.- Κυρ: 11:00-18:00
Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος, Πλ. Κολωνακίου 2
Είσοδος ελεύθερη


Το Festival Μηδέν στο Re-culture III, στην Πάτρα (έως 28/12)

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι προβολές του Festival Μηδέν στην Πάτρα στο πλαίσιο του "RE-culture III: Διακινδύνευση", παρουσιάζοντας έργα βιντεοτέχνης απ' όλο τον κόσμο σε επιμέλεια Μαργαρίτας Σταυράκη και Γιούλας Παπαδοπούλου.

Το RE-culture πραγματοποιείται φέτος για τρίτη φορά στην Πάτρα παρουσιάζοντας μια σειρά από επιμέλειες και εκθέσεις εικαστικών τεχνών στην Αγορά Αργύρη και στο Σκαγιοπούλειο Κέντρο. Η διοργάνωση έχει ήδη πάρει τη θέση της στις σημαντικότερες πρωτοβουλίες εικαστικών τεχνών της περιφέρειας και φέτος παρουσιάζει μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες εκθέσεις, όπως την παρουσίαση της συλλογής Σ. Φέλιου, μιας σημαντικότατης ιδιωτικής συλλογής με έργα σύγχρονης ελληνικής παραστατικής ζωγραφικής και γλυπτικής σε επιμέλεια του Κλεομένη Κωστόπουλου, το "Σκαγιοπούλειο project", ένα ομαδικό project βασισμένο στην ιστορία του Σκαγιοπούλειου Κέντρου σε επιμέλεια του Νίκου Ποδιά, και πολλές ομαδικές εκθέσεις από προσκεκλημένους επιμελητές, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.   

Οι προβολές του Festival Μηδέν λαμβάνουν χώρα στο Σκαγιοπούλειο Κέντρο και συνεχίζονται έως 28 Δεκεμβρίου 2014.


Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Feargal Cunningham, Renata Ferraz, Mark Nieuwenhuis & Hugo Meijer, Paul Taylor, Miloushka Bokma, Christina Gangos, Samantha Dillehay, Greta Alfaro, Jan Brand, Boris Eldagsen, Chi-Yu Liao, Muhammad Taymour & Nouran Sherif, Adam Forrester, Miguel Andrés, Μαρία Κοσμαδάκη

Σχετικές ειδήσεις
To Video Art Μηδέν ταξιδεύει στη Μαδρίτη!
17.01.2017 13:49
Μετά τη Μόσχα και την Τενερίφη, το Video Art Μηδέν ταξιδεύει στη Μαδρίτη, σε ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών της Ισπανίας, το Madatac, παρουσιάζοντας μια ενότητα έργων σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών.
Το φεστιβάλ Video Art Μηδέν ταξιδεύει στην Τενερίφη!
28.11.2016 11:38
Μετά τη Μόσχα, το Video Art Μηδέν ταξιδεύει φέτος σε δυο πολύ σημαντικά φεστιβάλ βίντεο και ψηφιακών τεχνών της Ισπανίας, το Espacio Enter (Τενερίφη, Κανάριοι Νήσοι, 12-18 Δεκεμβρίου) και, λίγο αργότερα, στο MADATAC (Μαδρίτη, 12-29 Ιανουαρίου 2017).
Το Φεστιβάλ Μηδέν ταξιδεύει στη Μόσχα
08.11.2016 12:29
Το Video Art Μηδέν ταξιδεύει για άλλη μια φορά στο International Video Art Festival Now&After, μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις για τη βιντεοτέχνη στη Ρωσία, για να παρουσιάσει την ενότητα Exoticising/Exoticised, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στην Καλαμάτα τον περασμένο Ιούλιο, σε επιμέλεια της Σοφίας Γρηγοριάδου.
Το 6ο Athens Open Air Film Festival ταξιδεύει με το Amadeus στην Αίγινα
16.08.2016 17:13
Επίσημη πρώτη του Athens Open Air Film Festival στα νησιά υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Αττικής!
Festival Μηδέν 2016: Ανοικτή πρόσκληση υποβολής έργων βίντεο
16.03.2016 13:37
Το Video Art Festival Μηδέν καλεί όλους τους βιντεοκαλλιτέχνες και δημιουργούς βίντεο να στείλουν έργα τους για τις επόμενες εκδηλώσεις και συνεργασίες του Festival Μηδέν.