Έρχεται στις 8 Ιανουαρίου στους ελληνικούς κινηματογράφους η ταινία που ανέβηκε στο νούμερο ένα του Αμερικανικού box office εισπράττοντας $ 70,6 εκατομμύρια από το πρώτο μόλις σαββατοκύριακο προβολής της.

Βασισμένη στο best seller της Στέφανι Μέγιερ, η γεμάτη δράση σύγχρονη ιστορία αγάπης περιγράφει την ιστορία της Μπέλα (Κρίστιν Στιούαρτ), μιας απλής έφηβης που μετακομίζει σε μια μικρή πόλη, όπου ερωτεύεται έναν ξεχωριστό νεαρό (Ρόμπερτ Πάτινσον). Η Μπέλα ρισκάρει τη ζωή της, εξαπολύοντας μια επική μάχη ανάμεσα σε δύο φυλές βρυκολάκων.

Αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο άνοιγμα, μετά το Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς, που κάνει ταινία η οποία βγαίνει εκτός καλοκαιρινής περιόδου.

Το best seller της Στέφανι Μέγιερ κυκλοφορεί και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πλατύπους, καθώς και το δεύτερο βιβλίο της σειράς, με τίτλο Η Νέα Σελήνη.

Η συγκλονιστική επιτυχία της σειράς βιβλίων έχει οδηγήσει στη δημιουργία εκατοντάδων sites στο internet, όπως TwilightLexicon.com και TwilightMoms.com.

Η Summit ανακοίνωσε ήδη πως θα προχωρήσει στην παραγωγή του sequel, Νέα Σελήνη, το οποίο βασίζεται στο ομώνυμο δεύτερο βιβλίο από τη best seller σειρά της Στέφανι Μέγιερ. Όλα δείχνουν πως τίποτα δεν είναι ικανό να εμποδίσει τις εντυπωσιακές εισπράξεις του Λυκόφως αφού έχει ήδη ξεκινήσει πολύ θετικό word of mouth ενώ οι περισσότεροι κριτικοί είναι με το μέρος της ταινίας.

To soundtrack της ταινίας θα κυκλοφορήσει στις 27 Οκτωβρίου από την Warner Music και συμμετέχουν μερικοί από τους σημαντικότερους σύγχρονους καλλιτέχνες όπως Travis, My Chemical Romance, Radiohead, Coldplay, Linkin Park, Muse, Dido, Cranberries και David Gray.