Το διάσημο Μπαλέτο  Τροκαντερό του Μόντε Κάρλο επιστέφει στην Αθήνα με μια νέα παράσταση που θα χαρίσει  άφθονες σπαρταριστές στιγμές δοσμένες πάντα με μια χαρακτηριστική ακρίβεια στις κινήσεις και σεβασμό στο παραδοσιακό μπαλέτο…

Οι ψηλές λυγερόκορμες ξανθιές μπαλαρίνες, που λικνίζονται στους ρυθμούς κλασικής μουσικής με αυτές τις ιδιαίτερες πουέντ τους σε 45 νούμερο(!), δεν είναι γυναίκες, αλλά άνδρες..

Για περισσότερο από τρεις δεκαετίες οι Trocks, όπως είναι το χαϊδευτικό τους, ένας θίασος με βάση τη Νέα Υόρκη έχει γίνει γνωστός για ένα συγκεκριμένο στυλ καθώς και για το ότι αυτός που κατέχει μια τέχνη καλύτερα ,είναι ο μόνος ικανός να την παρωδήσει. Στην περίπτωσή τους, είναι χορός, και ιδιαίτερα το παλαιάς μόδας μπαλέτο που χορεύουν άνδρες χορευτές με φούστες, παπούτσια μπαλέτου και  μεγάλη διάθεση για ανατροπή.

Trocks δεν κοροϊδεύουν το κλασικό μπαλέτο παρά μόνο την ψεύτικη σοβαροφάνεια. Άψογοι επαγγελματίες και διάσημοι σολίστες χορευτές όλοι τους, το υπηρετούν μέσα από μία ιδιαίτερη-δική τους προσέγγιση. Εστιάζοντας στις σκηνικές λεπτομέρειες όπως οι αδυναμίες, τα προβλήματα, τα ατυχήματα! Αποκαλύπτοντας το κρυμμένο παρασκήνιο, τις ίντριγκες, την ματαιοδοξία και την αντιπαλότητα! Χρησιμοποιώντας ως εργαλείο τους και μεγεθυντικό φακό, το σκληρό ανδρικό σώμα, που υποκρίνεται το θηλυκό alter ego του.

Οι  Trockς, στη νέα τους παράσταση ερμηνεύοντας  με απόλυτη σοβαρότητα την Ζιζέλ ή την Οντέτ, αλλά και ένα φλογερό ανδαλουσιανό φλαμέγκο, μας χαρίζουν μια παράσταση με φινέτσα και λεπτότητα, χωρίς να υπονομεύουν την χορευτική τέχνη.