Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Οι λυγερόκορμοι κύκνοι επιστρέφουν!

 Οι  λυγερόκορμοι  κύκνοι  επιστρέφουν!
Το διάσημο Μπαλέτο  Τροκαντερό του Μόντε Κάρλο επιστέφει στην Αθήνα με μια νέα παράσταση που θα χαρίσει  άφθονες σπαρταριστές στιγμές δοσμένες πάντα με μια χαρακτηριστική ακρίβεια στις κινήσεις και σεβασμό στο παραδοσιακό μπαλέτο…

Οι ψηλές λυγερόκορμες ξανθιές μπαλαρίνες, που λικνίζονται στους ρυθμούς κλασικής μουσικής με αυτές τις ιδιαίτερες πουέντ τους σε 45 νούμερο(!), δεν είναι γυναίκες, αλλά άνδρες..

Για περισσότερο από τρεις δεκαετίες οι Trocks, όπως είναι το χαϊδευτικό τους, ένας θίασος με βάση τη Νέα Υόρκη έχει γίνει γνωστός για ένα συγκεκριμένο στυλ καθώς και για το ότι αυτός που κατέχει μια τέχνη καλύτερα ,είναι ο μόνος ικανός να την παρωδήσει. Στην περίπτωσή τους, είναι χορός, και ιδιαίτερα το παλαιάς μόδας μπαλέτο που χορεύουν άνδρες χορευτές με φούστες, παπούτσια μπαλέτου και  μεγάλη διάθεση για ανατροπή.


Trocks δεν κοροϊδεύουν το κλασικό μπαλέτο παρά μόνο την ψεύτικη σοβαροφάνεια. Άψογοι επαγγελματίες και διάσημοι σολίστες χορευτές όλοι τους, το υπηρετούν μέσα από μία ιδιαίτερη-δική τους προσέγγιση. Εστιάζοντας στις σκηνικές λεπτομέρειες όπως οι αδυναμίες, τα προβλήματα, τα ατυχήματα! Αποκαλύπτοντας το κρυμμένο παρασκήνιο, τις ίντριγκες, την ματαιοδοξία και την αντιπαλότητα! Χρησιμοποιώντας ως εργαλείο τους και μεγεθυντικό φακό, το σκληρό ανδρικό σώμα , που υποκρίνεται το θηλυκό alter ego του.

Οι  Trockς, στη νέα τους παράσταση ερμηνεύοντας  με απόλυτη σοβαρότητα την Ζιζέλ ή την Οντέτ, αλλά και ένα φλογερό ανδαλουσιανό φλαμέγκο, μας χαρίζουν μια παράσταση με φινέτσα και λεπτότητα, χωρίς να υπονομεύουν την χορευτική τέχνη.

Σχετικές ειδήσεις
Enter Sandman, από τον Θέμελη Γλυνάτση στο Skrow Theater
26.01.2017 12:40
Ο σκηνοθέτης Θέμελης Γλυνάτσης, μια από τις πιο ιδιαίτερες φωνές του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου με πλούσιες ακαδημαϊκές θεατρικές σπουδές και ξεχωριστές καλλιτεχνικές συνεργασίες (Φεστιβάλ Αθηνών, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Θέατρο οδού Κυκλάδων, Γιώργος Κουμεντάκης), επιστρέφει στο Skrow, δυο χρόνια αργότερα μετά την όπερα δωματίου «Cendrillion» της Pauline Viardot, για να παρουσιάσει από τις 21 Φεβρουαρίου μια παράσταση βασισμένη στη νουβέλα Ο Ζάντμαν του E. T. A. Hoffmann.
Ο
16.01.2017 15:00
Μετά την ιδιαίτερα θερμή υποδοχή του κοινού και τα αλλεπάλληλα sold-out το Rēs Ratio Network παρατείνει την παράσταση Ριχάρδος Β’ μέχρι τις 9 Απριλίου 2017 στο Θέατρο Ροές.
Η Χάρις Αλεξίου με το Χειρόγραφο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
06.10.2016 16:26
Μετά τη συγκινητική υποδοχή από κοινό και κριτικούς στην Αθήνα, η Χάρις Αλεξίου έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από 4 Νοεμβρίου και για 8 μόνο παραστάσεις, για να διηγηθεί και να τραγουδήσει στιγμές από την ζωή της που η ίδια έγραψε, στη μουσικοθεατρική παράσταση που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Νανούρης.
Η Χάρις Αλεξίου επιστρέφει με το «Χειρόγραφο» στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
12.09.2016 11:12
Μετά τη συγκινητική υποδοχή από κοινό και κριτικούς, η Χάρις Αλεξίου ξανανεβαίνει στη σκηνή, στις 12 Οκτωβρίου και για 12 μόνο παραστάσεις, για να διηγηθεί και να τραγουδήσει στιγμές από την ζωή της που η ίδια έγραψε, στη μουσικοθεατρική παράσταση που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Νανούρης.
Ραντεβού στη Μικρή Επίδαυρο!
14.06.2016 12:27
Το πρόγραμμα της «Μικρής Επιδαύρου», που φέτος εκτείνεται από 1η έως 30 Ιουλίου, περιλαμβάνει έξι ενδιαφέρουσες μουσικές αλλά και θεατρικές εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα, το φιλοθεάμον κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει: Δύο συναυλίες ελληνικής μουσικής, μία ξεχωριστή μουσική παράσταση, δύο ιδιαίτερες θεατρικές παραστάσεις και μία θεατρική "έκπληξη" ...από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου!