Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Ο Pere Faura με 2 περφόρμανς στο Βυρσοδεψείο

Ο Pere Faura με 2 περφόρμανς στο Βυρσοδεψείο

Ο Pere Faura ο σημαντικότερος ίσως Καταλανός χορογράφος της γενιάς του, έρχεται στην Ελλάδα και παρουσιάζει στο Βυρσοδεψείο στις 19 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 20:30 τα έργα του "Striptease” και “On Fire." Γνωστός στο Ελληνικό κοινό από το 2008, όταν προσκλήθηκε στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με το έργο “StripteaSeS”, ο Pere Faura θα παρουσιάσει στο Βυρσοδεψείο τα δύο γνωστότερα έργα του. Μετά τις παραστάσεις θα ακολουθήσει συζήτηση του χορογράφου με το κοινό.

 

Αυτή τη φορά, το Βυρσοδεψείο συναντά το Antic Teatre της Ισπανίας σε ένα project ανταλλαγής και διεύρυνσης της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Τα δύο μέλη του Ευρωπαϊκο&#9 73; Δικτύου Trans Europe Halles, -το Antic Teatre (Βαρκελώνη, Ισπανία) και το Βυρσοδεψείο (Αθήνα, Ελλάδα)- συμπράττουν σε ένα πρόγραμμα πολιτιστικής ανταλλαγής και συνεργασίας εκτός συνόρων, στα πλαίσια του προτζέκτ cav_a, Kαταλανοί καλλιτέχνες επισκέπτονται Έλληνες καλλιτέχνες και αντίστροφα.

 

Το πρόγραμμα αυτό αποτελείται από performances του Καταλανού καλλιτέχνη PERE FAURA στο Βυρσοδεψείο οι οποίες θα συνοδεύονται από άλλες δραστηριότητες και παραστάσεις Ελλήνων καλλιτεχνών στο Antic Teatre της Βαρκελώνης τον Φεβρουάριο του 2015.

 

Striptease

Το Στριπτίζ είναι ένα στριπτίζ στο θέατρο και την ματιά του. Πρόκειται για ένα στριπτίζ, μια περφορμανς και μια διάλεξη , που με χιούμορ και ειρωνεία συγκρίνει το παραστατικό γεγονός με την τέχνη του στριπτίζ.

 

On Fire

Με αφετηρία το striptease, το έργο αφορά την πορνογραφική φαντασίωση ως χορογραφική πράξη. Ακολουθώντας διαφορετικές στρατηγικές, όπως τον σταθερό επαναπροσδιορισμό των ρόλων ή την απόλυτη αφαίρεση, ο χορευτής κατ' εξαίρεση ερμηνεύει μόνος του και τους δύο ρόλους του έργου.

 

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου στις 19.30: Ο Pere Faura συναντά Έλληνες καλλιτέχνες.

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στις 20.30: Performances "Striptease" (40min) + "On Fire" (15min), ακολουθεί συζήτηση με το κοινό.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Τζόρντι Γκαλθεράν στην Ελλάδα
04.10.2016 10:12
Με αφορμή το έργο του «Το δάνειο», που παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά με μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και Παντελή Δεντάκη, ο πολυμεταφρασμένος και πολυβραβευμένος Καταλανός συγγραφέας Τζόρντι Γκαλθεράν έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα.
Οpus, του Χρήστου Παπαδόπουλου στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
15.07.2016 14:09
Ο νέος και ανερχόμενος χορογράφος Χρήστος Παπαδόπουλος, με την ομάδα του Λέων και Λύκος, παρουσιάζει στις 17 και 18 Ιουλίου 2016 στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, παρουσιάζει την δεύτερη χορογραφική δουλειά του με τίτλο "OPUS".
Notebooks of Crisis, Volume ΙΙ στο Μπάγκειον
24.05.2016 14:56
Η ομάδα Zlap παρουσιάζει στην Athens Biennale 2015-2017 OMONOIA, στις 29 Μαΐου 2016, στις 20.00, την πολιτική περφόρμανς, Notebooks of Crisis, Volume ΙΙ, στο πλαίσιο της δημιουργικής πλατφόρμας TheartistStatement.
Beyond Collapse της Εύης Σούλη στο Σύγχρονο Θέατρο
08.04.2016 16:48
Η νεαρή χορογράφος Εύη Σούλη δημιουργεί την παράσταση «Beyond Collapse» και ο Παύλος Παυλίδης συνθέτει για πρώτη φορά μουσική για τον χορό και το θέατρο.
La μπάντα de la nada από την ομάδα Κι όμΩς κινείται, για μία τελευταία παράσταση στο Θέατρο Αλκμήνη
07.01.2016 12:40
Η ομάδα «Κι όμως κινείται» παρουσιάζει στο Θέατρο Αλκμήνη για μία τελευταία παράσταση, την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου στις 23:00, τη νέα της δουλειά -μια παράσταση χορού και ακροβασίας, μία λάιβ μιούζικ περφόρμανς- με τίτλο La μπάντα de la nada.