Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Η φωνή έχει τον πρώτο λόγο, με τον Πάνο Λαζαράτο στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Η φωνή έχει τον πρώτο λόγο, με τον Πάνο Λαζαράτο στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Θεοχαράκη παρουσιάζει τη συναυλία Η φωνή έχει τον πρώτο λόγο με τον τενόρο Πάνο Λαζαράτο να ερμηνεύει έργα Wanderung (Περιπλάνηση): Schubert, Tosti, Canzone Napolitane, Chansons Françaises, Χατζιδάκι.


Με βάση το γερμανικό Lied και επίστρωση φτιαγμένη από υλικά άλλων μουσικών παραδόσεων, ένα πρωτότυπο μωσαϊκό προσπαθεί να εκφράσει μουσικά και ποιητικά το αίσθημα της περιπλάνησης του ερωτικού υποκειμένου στο χώρο και το χρόνο.


Το πρώτο μέρος είναι αφιερωμένο στον Franz Schubert. Τραγούδια σταθμοί του χειμωνιάτικου ταξιδιού (Gute Nacht, Gefrorene Tränen, der Lindenbaum, Einsamkeit, die Post) πλέκονται με τραγούδια από άλλους κύκλους σε μια εσωτερική πορεία προς την ομίχλη. Αποσπάσματα ερωτικού λόγου από την αρχαία τραγωδία και τον Σαίξπηρ υπογραμμίζουν και σχολιάζουν.


Το δεύτερο μέρος σηματοδοτεί μια βίαιη και επώδυνη αναγέννηση που δεν είναι παρά το τέλος μιας αρχής και η αρχή ενός τέλους. Tosti, γαλλικό chanson, σπανιόλικες θαρθουέλες, ναπολιτάνικο τραγούδι, Γιάννης Σπανός και Μάνος Χατζιδάκις, πλαισιωμένοι από ελυτικούς, σεφερικούς και καβαφικούς στίχους οδηγούν την περιπλάνηση στην αρχέγονη συνειδητοποίηση: Οδός άνω και κάτω μία και η αυτή.

Σχετικές ειδήσεις
Transcending Romanticism, συναυλία στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
09.02.2017 11:37
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 στη συναυλία με τίτλο Transcending Romanticism –Υπερβατικός Ρομαντισμός, με την Αμαλία Κουντούρη στο φλάουτο και τη Μυρτώ Ακρίβου στο πιάνο.
Beauty and hope in the 21st century: συναυλία με τη Μυρτώ Ακρίβου στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
18.11.2016 16:03
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 σε μία συναυλία με τη Μυρτώ Ακριβού στο πιάνο, η οποία έχει τίτλο Beauty and hope in the 21st century.
Red Velvet: μία παθιασμένη συναυλία στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
03.10.2016 11:37
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου σε «ένα μουσικό ταξίδι που ξυπνά αισθήσεις και προκαλεί συγκινήσεις…».
Τραγούδια και Εύθραυστοι Ήχοι για Φωνή και Πιάνο: συναυλία με τον Θανάση Δρίτσα στο Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη
13.09.2016 16:11
Ο Θανάσης Δρίτσας παρουσιάζει έναν κύκλο τραγουδιών του για φωνή και πιάνο σε στίχους Χρήστου Μπουλώτη, Οδυσσέα Ελύτη, Μίλτου Σαχτούρη, Κώστα Καρτελιά, Νίνας Ναχμία και Ελευθερίας Ζαμπετάκη-Δρίτσα.

Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος και MSO με έργα Dvorak και Schubert στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
10.03.2016 10:33
Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζουν την Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016, στις 21:00, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, μία ιδιαίτερη συναυλία, όπου θα ερμηνευθούν ο "Βασιλιάς" των κοντσέρτων για Βιολοντσέλο του Antonín Dvořák και η περίφημη Ημιτελής Συμφωνία του Franz Schubert.