Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Πανιάρα

 Έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Πανιάρα
Ο Εικαστικός Κύκλος αρχίζοντας μια συνεργασία με τον Κώστα Πανιάρα παρουσιάζει μια σειρά από τα πλέον πρόσφατα ζωγραφικά έργα του διακεκριμένου ,στην Ελλάδα και στο εξωτερικό , καλλιτέχνη.

Μετά τις  μεγάλες εκθέσεις που αφιέρωσαν πρόσφατα στο έργο του Πανιάρα  το Μουσείο Μπενάκη και το Μουσείο Κατσίγρα, στη Λάρισα, ο Εικαστικός  Κύκλος, εκθέτει 16 νέους πίνακες κυρίως μεγάλων  διαστάσεων, στους οποίους διαπιστώνεται η ακραία πλέον διάθεση του καλλιτέχνη για απόλυτη χρωματική χειραφέτηση.


Η οπτική αυτή έκρηξη, που παραπέμπει στην ολοφάνερη όρεξη για καθαρό χρώμα ακόμη και των πρώτων νεανικών έργων του Πανιάρα, οδηγεί τους νέους πίνακές του στο έσχατο σημείο απλοποίησης, ενώ η οποιαδήποτε αφηγηματικότατα είχε ως τώρα απομείνει στη ζωγραφική του, ελαχιστοποιείται σε έναν προσωπικό μινιμαλισμό.


Τα έργα της έκθεσης του Πανιάρα καταδεικνύουν ότι δεν ψάχνει έξω από τον εαυτό του θεματικά προσχήματα, αλλά ερευνά μέσα του τα όρια της τέχνης του.

Σχετικές ειδήσεις
Μικρά ζωγραφικά έργα, έκθεση στην γκαλερί Εικαστικό Κύκλο Sianti
02.12.2016 14:28
Ο Εικαστικός Κύκλος Sianti, εγκαινιάζοντας το νέο του χώρο, σας προσκαλεί στην καθιερωμένη, ετήσια έκθεσή του «Μικρά ζωγραφικά έργα», αποχαιρετώντας με αυτόν τον τρόπο την τρέχουσα χρονιά και υποδεχόμενος τη νέα. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 από τις 11 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι.
Σπουδή στο Καθημερινό: έκθεση τους Κώστα Καμαργιάννη στις Εικαστικές Αναζητήσεις
10.10.2016 14:41
Στις Εικαστικές Αναζητήσεις, έναν χώρο που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζεται την Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016, ώρα 8:00μ.μ. η έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Καμαργιάνη, με τον τίτλο «Σπουδή στο Καθημερινό».
«somniatus ero»: έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Γκούμα στη γκαλερί Ευριπίδη
15.09.2016 15:29
Η Γκαλερί Ευριπίδη με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του νέου και ταλαντούχου καλλιτέχνη Βασίλη Γκούμα με τίτλο «somniatus ero» την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ.
Black and White Stories. 44 Ζωγραφικά Μονοπλάνα: Έκθεση του Μίλτου Σκούρα στο ΚΜΣΤ
16.03.2016 13:00
44 ζωγραφικά μονοπλάνα που μπορούν να χαρακτηριστούν και ως ζωγραφικά καρέ, ασπρόμαυρες ζωγραφικές συνθέσεις ή εικόνες που εκκρεμούν στη μέση μιας διήγησης με διαφορετικά σημεία εκκίνησης όπως ο κινηματογράφος, η ζωγραφική, η λογοτεχνία, η φωτογραφία και το κόμικς, είναι μια εν συντομία περιγραφή των έργων του Μίλτου Σκούρα στην έκθεση “Black and White Stories” που θα φιλοξενηθεί στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Μονή Λαζαριστών, από τις 19 Μαρτίου έως τις 9 Ιουλίου 2016.
y.st.rd: έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου στη γκαλερί Ζουμπουλάκη
16.03.2016 12:38
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την τρίτη ατομική έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου με τίτλο «y.st.rd». Η εγκατάσταση στον χώρο αποτελείται από ζωγραφικά και γλυπτικά έργα μεικτής τεχνικής. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 31 Μαρτίου έως τις 6 Μαΐου 2016.