Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Πανιάρα

 Έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Πανιάρα
Ο Εικαστικός Κύκλος αρχίζοντας μια συνεργασία με τον Κώστα Πανιάρα παρουσιάζει μια σειρά από τα πλέον πρόσφατα ζωγραφικά έργα του διακεκριμένου ,στην Ελλάδα και στο εξωτερικό , καλλιτέχνη.

Μετά τις  μεγάλες εκθέσεις που αφιέρωσαν πρόσφατα στο έργο του Πανιάρα  το Μουσείο Μπενάκη και το Μουσείο Κατσίγρα, στη Λάρισα, ο Εικαστικός  Κύκλος, εκθέτει 16 νέους πίνακες κυρίως μεγάλων  διαστάσεων, στους οποίους διαπιστώνεται η ακραία πλέον διάθεση του καλλιτέχνη για απόλυτη χρωματική χειραφέτηση.


Η οπτική αυτή έκρηξη, που παραπέμπει στην ολοφάνερη όρεξη για καθαρό χρώμα ακόμη και των πρώτων νεανικών έργων του Πανιάρα, οδηγεί τους νέους πίνακές του στο έσχατο σημείο απλοποίησης, ενώ η οποιαδήποτε αφηγηματικότατα είχε ως τώρα απομείνει στη ζωγραφική του, ελαχιστοποιείται σε έναν προσωπικό μινιμαλισμό.


Τα έργα της έκθεσης του Πανιάρα καταδεικνύουν ότι δεν ψάχνει έξω από τον εαυτό του θεματικά προσχήματα, αλλά ερευνά μέσα του τα όρια της τέχνης του.

Σχετικές ειδήσεις
«somniatus ero»: έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Γκούμα στη γκαλερί Ευριπίδη
15.09.2016 15:29
Η Γκαλερί Ευριπίδη με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του νέου και ταλαντούχου καλλιτέχνη Βασίλη Γκούμα με τίτλο «somniatus ero» την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ.
Black and White Stories. 44 Ζωγραφικά Μονοπλάνα: Έκθεση του Μίλτου Σκούρα στο ΚΜΣΤ
16.03.2016 13:00
44 ζωγραφικά μονοπλάνα που μπορούν να χαρακτηριστούν και ως ζωγραφικά καρέ, ασπρόμαυρες ζωγραφικές συνθέσεις ή εικόνες που εκκρεμούν στη μέση μιας διήγησης με διαφορετικά σημεία εκκίνησης όπως ο κινηματογράφος, η ζωγραφική, η λογοτεχνία, η φωτογραφία και το κόμικς, είναι μια εν συντομία περιγραφή των έργων του Μίλτου Σκούρα στην έκθεση “Black and White Stories” που θα φιλοξενηθεί στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Μονή Λαζαριστών, από τις 19 Μαρτίου έως τις 9 Ιουλίου 2016.
y.st.rd: έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου στη γκαλερί Ζουμπουλάκη
16.03.2016 12:38
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την τρίτη ατομική έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου με τίτλο «y.st.rd». Η εγκατάσταση στον χώρο αποτελείται από ζωγραφικά και γλυπτικά έργα μεικτής τεχνικής. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 31 Μαρτίου έως τις 6 Μαΐου 2016.
Αέναα... ζωγραφικά...: έκθεση της Ευδοξίας Ψυρροπούλου-Καράγιαννη στη γκαλερί Έρση
12.02.2016 09:55
Η Γκαλερί Έρση εγκαινιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ευδοξίας Ψυρροπούλου-Καράγιαννη, με τίτλο "αέναα…ζωγραφικά…", την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016.
Stand up for…: εικαστική έκθεση από το The ArtLoft
15.01.2016 16:42
Η εικαστική πλατφόρμα "The ArtLoft" που επιμελείται η εικαστικός Κέλλυ Αθανασιάδου παρουσιάζει την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου και ώρα 20:00 την ομαδική έκθεση ζωγραφικής "Stand up for...", στον εικαστικό πολυχώρο The Loft, στο κέντρο της Αθήνας.