Οι Βορριάδες θα εμφανιστούν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 για μία βραδιά με τραγούδια και σκοπούς του Αιγαίου.

«Οι Βορριάδες» εμφανίστηκαν στην Ελληνική μουσική σκηνή το 2005 και έκτοτε έχουν εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ σε Ελλάδα και Κύπρο, σε χώρους που μπορούν να φιλοξενήσουν το είδος της μουσικής που ακολουθούν, την Μουσική του Αιγαίου αλλά και της Μικράς Ασίας, της Κρήτης κι όπου αλλού φτάνει η αγάπη για την διατήρηση αλλά και την “αναγέννηση” της νησιωτικής μας μουσικής παράδοσης.

Σε πείσμα των καιρών, συνεισφέρουν στην ενσωμάτωσή της στο σήμερα, μας κάνουν κοινωνούς, μας συγκινούν κι έτσι συντελούν στην συνέχιση της παραδοσιακής πολιτισμικής μας κληρονομιάς, δημιουργώντας ένα τρόπο έκφρασης όσων μας απασχολούν σήμερα μέσα από την μουσική.

Ο βασικός λόγος ύπαρξης του σχήματος είναι η αγάπη τους για την ελληνική παραδοσιακή μουσική, τα όργανα που παίζουν είναι βιολί, λαούτα, τσαμπούνα.O καθένας από τους μουσικούς έχει πίσω του σπουδές στην βυζαντινή, κλασσική και παραδοσιακή μουσική, διδάσκουν μουσική σε ωδεία των Αθηνών,ενώ έχουν στο ενεργητικό τους παρουσιάσει έργα τόσο ως ερμηνευτές όσο και ως συνθέτες.

Οπως ακριβώς περιέγραψε ο Ματθαίος Ζευγόλης παλιότερα: «Έμαθα να ζω γυρεύοντας τους ήχους των παλιών καιρών, πέρασα από τη δύση και στράφηκα πίσω. Ποιός μπορεί να αρνηθεί τη ρίζα του; Γυρίζω από δω κι από κει αναζητώντας να δω τι είχαν μέσ’ στην ψυχή τους αυτοί που έφυγαν, ψάχνοντας στο δρόμο τους τα σημάδια για να τους μιλήσω. Πρέπει να ξέρεις να διαβάζεις τ’ άστρα για να ταξιδεύεις… και τότε η θάλασσα σε μαθαίνει κάτι, που σου δίνει το κουράγιο να συνεχίσεις το ταξίδι»

Καλή αντάμωση!

 
Ο Γιάννης Ζευγόλης γεννήθηκε στην Αθήνα από Απεραθίτες γονείς (Απείρανθος Νάξου), γεγονός που τον επηρέασε σημαντικά στις μουσικές του επιλογές.  Ξεκίνησε να μαθαίνει βιολί από 13 χρονών, ασχολούμενος κυρίως με την μουσική των Κυκλάδων, παίζοντας και μαθητεύοντας κοντά σε παραδοσιακούς μουσικούς.  Πολύ γρήγορα εξελίχθηκε και χαρακτηρίστηκε για την εκφραστικότητα και το ύφος παλαιού τρόπου παιξίματος που τον διακρίνει.  Έτσι αργότερα εξέδωσε τρεις δίσκους με σκοπούς και τραγούδια απ΄ τ’ Απεράθου της Νάξου και τα Ανέφαλα Θαλασσινά (ΛΥΡΑ) με την Ειρήνη Κονιτοπούλου Λεγάκη και τον Δημήτρη Φυρογένη.   Έχει συνεργαστεί με διάφορους μουσικούς και συνθέτες σε δισκογραφία, θεατρικά έργα και συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Βιολί: Γιάννης Ζευγόλης
Τραγούδι: Διονυσία Παπούλη
Λαούτο, Τσαμπούνα: Δημήτρης Χατζηπέτρος
Λαούτο: Κώστας Σιδερής