Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Τραγούδια και σκοποί του Αιγαίου με τους Βορριάδες στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Τραγούδια και σκοποί του Αιγαίου με τους Βορριάδες στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Οι Βορριάδες θα εμφανιστούν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 για μία βραδιά με τραγούδια και σκοπούς του Αιγαίου.


«Οι Βορριάδες» εμφανίστηκαν στην Ελληνική μουσική σκηνή το 2005 και έκτοτε έχουν εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ σε Ελλάδα και Κύπρο, σε χώρους που μπορούν να φιλοξενήσουν το είδος της μουσικής που ακολουθούν, την Μουσική του Αιγαίου αλλά και της Μικράς Ασίας, της Κρήτης κι όπου αλλού φτάνει η αγάπη για την διατήρηση αλλά και την "αναγέννηση" της νησιωτικής μας μουσικής παράδοσης.


Σε πείσμα των καιρών, συνεισφέρουν στην ενσωμάτωσή της στο σήμερα, μας κάνουν κοινωνούς, μας συγκινούν κι έτσι συντελούν στην συνέχιση της παραδοσιακής πολιτισμικής μας κληρονομιάς, δημιουργώντας ένα τρόπο έκφρασης όσων μας απασχολούν σήμερα μέσα από την μουσική.


Ο βασικός λόγος ύπαρξης του σχήματος είναι η αγάπη τους για την ελληνική παραδοσιακή μουσική, τα όργανα που παίζουν είναι βιολί , λαούτα, τσαμπούνα.O καθένας από τους μουσικούς έχει πίσω του σπουδές στην βυζαντινή, κλασσική και παραδοσιακή μουσική, διδάσκουν μουσική σε ωδεία των Αθηνών,ενώ έχουν στο ενεργητικό τους παρουσιάσει έργα τόσο ως ερμηνευτές όσο και ως συνθέτες.


Οπως ακριβώς περιέγραψε ο Ματθαίος Ζευγόλης παλιότερα: «Έμαθα να ζω γυρεύοντας τους ήχους των παλιών καιρών, πέρασα από τη δύση και στράφηκα πίσω. Ποιός μπορεί να αρνηθεί τη ρίζα του; Γυρίζω από δω κι από κει αναζητώντας να δω τι είχαν μέσ’ στην ψυχή τους αυτοί που έφυγαν, ψάχνοντας στο δρόμο τους τα σημάδια για να τους μιλήσω. Πρέπει να ξέρεις να διαβάζεις τ’ άστρα για να ταξιδεύεις... και τότε η θάλασσα σε μαθαίνει κάτι, που σου δίνει το κουράγιο να συνεχίσεις το ταξίδι»

Καλή αντάμωση!

 
Ο Γιάννης Ζευγόλης γεννήθηκε στην Αθήνα από Απεραθίτες γονείς (Απείρανθος Νάξου), γεγονός που τον επηρέασε σημαντικά στις μουσικές του επιλογές.  Ξεκίνησε να μαθαίνει βιολί από 13 χρονών, ασχολούμενος κυρίως με την μουσική των Κυκλάδων, παίζοντας και μαθητεύοντας κοντά σε παραδοσιακούς μουσικούς.  Πολύ γρήγορα εξελίχθηκε και χαρακτηρίστηκε για την εκφραστικότητα και το ύφος παλαιού τρόπου παιξίματος που τον διακρίνει.  Έτσι αργότερα εξέδωσε τρεις δίσκους με σκοπούς και τραγούδια απ΄ τ’ Απεράθου της Νάξου και τα Ανέφαλα Θαλασσινά (ΛΥΡΑ) με την Ειρήνη Κονιτοπούλου Λεγάκη και τον Δημήτρη Φυρογένη.   Έχει συνεργαστεί με διάφορους μουσικούς και συνθέτες σε δισκογραφία , θεατρικά έργα και συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Βιολί: Γιάννης Ζευγόλης
Τραγούδι: Διονυσία Παπούλη
Λαούτο, Τσαμπούνα: Δημήτρης Χατζηπέτρος
Λαούτο: Κώστας Σιδερής

Σχετικές ειδήσεις
Το μουσικό σχήμα Μπάλλος στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Up Stage
11.10.2016 16:24
Το μουσικό σχήμα Μπάλλος θα εμφανιστεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Up Stage.
Οι Μαρσύας επιστρέφουν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage
16.03.2016 11:51
Το χανιώτικο συγκρότημα "Μαρσύας" μας προσκαλεί την Κυριακή 20 Μαρτίου για 2η φορά στο Γυάλινο – UpStage σε ένα μουσικό ταξίδι προς το όρος Τμώλον, με βάρκα την ξεχωριστή μουσική του.
Οι Μαρσύας στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage
19.01.2016 12:33
Το χανιώτικο συγκρότημα "Μαρσύας" μας προσκαλεί στις 30 Ιανουαρίου στο Γυάλινο – UpStage σε ένα μουσικό ταξίδι προς το όρος Τμώλον, με βάρκα την ξεχωριστή μουσική του.
The Charms 60’s στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
26.11.2015 15:13
Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυσή του, το θρυλικό συγκρότημα The Charms 60’s, θα κάνει μια σειρά από εμφανίσεις στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο στις 2, 10, 16, 23, 30 Δεκεμβρίου 2015.
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
10.11.2015 13:56
Οι δυο ξεχωριστοί καλλιτέχνες, που το περασμένο καλοκαίρι, μετά από χρόνια, ένωσαν ξανά τις δυνάμεις τους σε μία εξαιρετικά επιτυχημένη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, θα συνεχίσουν τις συναντήσεις τους και τον χειμώνα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.