Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Η Natacha Atlas στην Ελλάδα!

Η Natacha Atlas στην Ελλάδα!
Η Intershow παρουσιάζει την απόλυτη ιέρεια της έθνικ μουσικής και Πρέσβειρα Καλής Θέλησης των Ηνωμένων Εθνών, Natacha Atlas live στην Ελλάδα  για δυο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η Natacha Atlas είναι μία ξεχωριστή περίπτωση μουσικού. Η ίδια περιγράφει τον εαυτό της ως ένα κράμα ετερόκλητων επιρροών, εννοώντας το συνδυασμό καταγωγής της και τόπου διαμονής. Ο πατέρας της ήταν Εβραίος, αλλά η ίδια μεγάλωσε στη Μαροκινή συνοικία των Βρυξελλών, όπου και έμαθε να μιλάει Γαλλικά, Ισπανικά, Αραβικά και Αγγλικά και εξοικειώθηκε με την αραβική κουλτούρα. Εκεί, από πολύ μικρή έμαθε να χορεύει raq sharki (τον χορό της κοιλιάς) που τον χρησιμοποιεί και κατά κόρον σήμερα στις εμφανίσεις της. Η φωνή της, όμως, είναι αυτό που πραγματικά την κάνει να ξεχωρίζει καθώς ανακατεύει το πηγαίο ταλέντο της με αραβικές επιρροές για να βγάλει ένα άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
          
Έχει συνεργαστεί με την WOMAD και τον Peter Gabriel , με τους Apache Indians,  
με τον Jah Wobble , με τον David Arnold ,με τον Τυνήσιο τραγουδιστή και συνθέτη Walid Rouissi, τον Αιγύπτιο συνθέτη και οργανοπαίχτη Essam Rashad και πολλούς άλλους. Σπουδαία στιγμή της καριέρας ήταν και η συμμετοχή της στην συναυλία που έδωσε ο Jean Michel Jarre στις πυραμίδες της Αιγύπτου, στην αλλαγή της χιλιετίας.
           
Σχετικές ειδήσεις
Αφιέρωμα στον Δημήτρη Λάγιο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
24.01.2017 10:30
Μία μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στο έργο του συνθέτη Δημήτρη Λάγιου θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής στην αίθουσα Τριάντη, με αφορμή την επέτειο των 25 χρόνων από το θάνατο του.
Η Lara Fabian για μία συναυλία στην Ελλάδα!
14.07.2016 15:21
Η λατρεμένη Lara Fabian, η απόλυτη ντίβα του σύγχρονου τραγουδιού, θα βρεθεί για μια μοναδική συναυλία στην Αθήνα, την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου στο Κεντρικό Γήπεδο Τέννις στο ΟΑΚΑ, για να χαρίσει μία μαγική βραδιά στους Έλληνες fans!
Ο Γιώργος Νταλάρας ταξιδεύει στην Ελλάδα με τα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή
16.06.2016 10:02
Με τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή θα μας ταξιδέψει ο Γιώργος Νταλάρας το φετινό καλοκαίρι με οδηγό την μεγάλη αγάπη του για τον «αγαπημένο συνθέτη της ζωής του».
Οι Μουσικοί συσχετισμοί του Άρη Γραικούση ταξιδεύουν στην Ελλάδα
25.05.2016 14:47
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης μετά την μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - μεγάλη βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», παρουσιάζει το ρεσιτάλ «Μουσικοί Συσχετισμοί» σε επιλεγμένους προορισμούς ανά την Ελλάδα για την καλοκαιρινή περίοδο 2016.
Στο μυστικό κήπο του Νίκου Κυπουργού: Δύο συναυλίες για μικρούς και μεγάλους στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών
13.05.2016 17:05
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος προσκαλεί τον συνθέτη Νίκο Κυπουργό για δύο συναυλίες στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.