Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Xmas Highlights 2014 στη γκαλερί Αστρολάβος

Xmas Highlights 2014 στη γκαλερί Αστρολάβος

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος- Δεξαμενή», η ομαδική έκθεση με τίτλο Xmas Highlights 2014, με έργα ζωγραφικής, γλυπτά και κατασκευές Σύγχρονων Ελλήνων Δημιουργών.


Σε μια εποχή που η Τέχνη καλείται να αποτελέσει καταφύγιο και διέξοδο, καλούνται συλλέκτες και φιλότεχνο κοινό να επισκεφθούν την έκθεση και να απολαύσουν ιδιαίτερα έργα Τέχνης τις μέρες αυτές των γιορτών, ξεφεύγοντας για λίγο από τη σκληρή πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης.


Οι προτάσεις της γκαλερί για φέτος κυμαίνονται σε ένα εύρος σύγχρονων δημιουργών, από τους νεότερους, δυναμικά κινούμενους ταλαντούχους καλλιτέχνες , έως τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες και αντιστοίχως, ο φιλότεχνος-επισκέπτης μπορεί να βρει έργα Τέχνης σε πολύ προσιτές τιμές, έως και έργα, τα οποία εν δυνάμει μπορούν να αποτελέσουν μια καλή επένδυση στο βάθος του χρόνου. 


Πρόκειται για μία ομαδική έκθεση, η οποία έχει γίνει πλέον θεσμός τα τελευταία 9 χρόνια, την οποία περιμένουν οι φίλοι της αίθουσας και οι συλλέκτες, γνωρίζοντας ότι σε αυτή θα βρουν ένα μικρό Πανόραμα των νέων τάσεων της Σύγχρονης δημιουργίας, βλέποντας νέα έργα των καλλιτεχνών, τα οποία προτείνονται μέσα από ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια ποιοτικών επιλογών.


Οι 18 καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση με.. έργα διαφορετικής γραφής, ύφους και εικαστικού μέσου, δημιουργούν διαλόγους, με αναφορές από τη Σύγχρονη Αναπαράσταση, το Ρεαλισμό και τον Υπερρεαλισμό, έως την Αφαίρεση · και από τις κατασκευές, έως τη ζωγραφική με διαφορετικά μέσα και υλικά, προσφέροντας μας συγκινήσεις αισθητικής & ψυχικής απόλαυσης, τέτοιες που μόνο η Τέχνη και η Δημιουργία μπορούν να μας προσφέρουν. 

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν με έργα τους στην έκθεση, είναι οι:

Κ. Βαρβάκη, X. Δουζένη, Ν. Κρανάκης, Γ. Λασηθιωτάκης, Ν. Μπλιάτκας, Φ. Πατρικαλάκις, Δ. Ρόκου, Σ. Τούντα,  Μ. Χάρος, καθώς και οι νεότεροι: Σ. Ανδρεάδη , Μ. Αποστολίδου, Ε. Καλλιμάχου, Α. Κατσαμπάνη, Ν. Κερκύρα, Β. Μάτα, Ε. Παπαδημητρίου , Γ. Παπακαρμέζης, Φ. Πεχλιβανίδης.


Έργο: Μανώλης Χάρος

Σχετικές ειδήσεις
Ρέκβιεμ για ένα Όνειρο, ομαδική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης
07.02.2017 16:38
Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 20:00, εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης "Αστρολάβος - δεξαμενή" η ομαδική έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας, με τίτλο "Ρέκβιεμ για ένα Όνειρο". Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Μαρτίου 2017.
Exclusives 2016: ομαδική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Αστρολάβος
02.09.2016 14:57
Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 8 έως τις 10.30 το βράδυ η Αίθουσα Τέχνης "ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ - δεξαμενή " εγκαινιάζει τη νέα εικαστική σεζόν με την ομαδική έκθεση με έργα νέων και καταξιωμένων καλλιτεχνών "Exclusives 2016 ".
Spiritual Materialism: ομαδική έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
11.05.2016 11:46
Την Τρίτη 17 Μαΐου στις 19:30, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα μία ομαδική έκθεση σε επιμέλεια του Δημήτρη Αντωνίτση, που αποτελεί έναν διάλογο μεταξύ 8 Αβοριγίνων Αυστραλών και 8 σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Ιουλίου 2016.
Ελλάδα, η χώρα του ποτέ και του πάντοτε: έκθεση του Νάνου Βαλαωρίτη στην αίθουσα τέχνης Αστρολάβος
10.05.2016 14:47
Την Παρασκευή 13 Μαΐου στις 20:30, εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης Αστρολάβος – δεξαμενή η ατομική έκθεση ζωγραφικής του λογοτέχνη και ποιητή Νάνου Βαλαωρίτη, με τίτλο Ελλάδα η χώρα του ποτέ και του πάντοτε.
Σύγχρονες Προσεγγίσεις στην Εικονογραφία του Έρωτα: έκθεση στον Αστρολάβο - δεξαμενή
24.02.2016 15:05
Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στις 20:30, εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ – δεξαμενή η ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής με τίτλο Σύγχρονες Προσεγγίσεις στην Εικονογραφία του Έρωτα.