Το Μικροσκοπικό Θέατρο συνεχίζει το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα με τον τίτλο Είναι Καιρός, παρουσιάζοντας ακόμη δύο παραστάσεις σύγχρονου χορού και εικαστικής-κινητικής εγκατάστασης το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου και το Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015.

Στις 27 Δεκεμβρίου θα παρακολουθήσουμε την παράσταση Το Κορίτσι κι η Θάλασσα (Θαλασσογραφία ΙΙ), ένα γυναικείο χορευτικό σόλο, ενώ στις 3 Ιανουαρίου την παράσταση Ο Χορός των 7 Πέπλων κομμένων σε στενές λωρίδες, ένα αφαιρετικό χορευτικό ντουέτο. Το πρόγραμμα και των δύο παραστάσεων θα ανοίξει με την εικαστική-κινητική εγκατάσταση GraviDanza, σε μια μετεξέλιξή της εκδοχής που παρουσιάστηκε στην εισαγωγή της ομώνυμης παράστασης στις 29/11.

Πρόκειται για τις GraviDanza Rossa & GraviDanza Nera, που αποτελούν το εισαγωγικό μέρος των παραστάσεων, ένα είδος μύησης του θεατή στον ιδιαίτερο χώρο του Μικροσκοπικού Θεάτρου. Αυτή τη φορά η GraviDanza μεταμορφώνεται χρωματικά και μαζί με το χρώμα αλλάζει και η κίνηση των κρυμμένων πίσω από το ύφασμα χορευτών που τη ζωντανεύουν. Αλλάζει επίσης η ηχητική ταυτότητα της εγκατάστασης. Η GraviDanza Rossa που θα παρακολουθήσουμε στις 27/12 εκπέμπει τον ήχο της ανθρώπινης καρδιάς και η GraviDanza Nera, στις 3/01, τη μουσική για ακορντεόν της Pauline Oliveros.

GraviDanza Rossa

Το Κορίτσι κι η Θάλασσα (Θαλασσογραφία ΙΙ)

Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου, Ώρα: 20.00
Διάρκεια: 60 λεπτά

Μια σόλο χορευτική Φαντασία που αποτελεί την εξέλιξη της «Θαλασσογραφίας», η οποία παρουσιάστηκε στο Μικροσκοπικό Θέατρο με το πρόγραμμα «Τρεις Χοροί Κόντρα στο Χρόνο», το Μάιο 2014. Πρόκειται για μια σειρά από «εικόνες για ένα παραμύθι χωρίς λόγια». Μια κοριτσίστικη χορευτική Φαντασία με γοργόνες, θαλασσοπόρους κι ανεμοστρόβιλους, σε μια εικονοπλαστική, νεανική παράσταση, με μουσική συνοδεία αποσπάσματα από το «Κουιντέτο της Πέστροφας» του Franz Schubert. Η χορεύτρια Αθηνά Κυρούση σκηνοθετεί την περιπέτειά της με μοναδικό σκηνικό αξεσουάρ 10 μικρές γαλαζοπράσινες κουβέρτες, φιλοδοξώντας με αυτό το μινιμαλισμό των μέσων να αφήσει χώρο στη φαντασία του θεατή.

Μουσική: Franz Schubert – Το Κουιντέτο της Πέστροφας (απόσπασμα)
Χορογραφία/Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Αναστασία Λύρα
Ερμηνεία: GraviDanza Rossa: Θέμις Ανδρεουλάκη, Ευανθία Κοκκινέλη, Μελίτα Κοτσάνη, Ζωή-Ελευθερία Μαστροθεοδώρου, Σαμπρίνα Ρετζέπι     
Το Κορίτσι κι η Θάλασσα: Αθηνά Κυρούση

Ηχοτοπία: Νίκος Βαλκάνος
Φωτογραφία: Θωμάς Μάμαλης

GraviDanza Nera

Ο Χορός των 7 Πέπλων κομμένων σε στενές λωρίδες

Σάββατο, 3 Ιανουαρίου, Ώρα: 20.00
Διάρκεια: 60 λεπτά

Mια αφαιρετική κινούμενη σύνθεση φωτογενών υλικών και σχημάτων, που συγχρονίζονται από την κίνηση του σώματος, ενώ ταυτόχρονα την πλαισιώνουν ως σκηνικό. Ο τίτλος κυριολεκτεί ως προς τις λωρίδες του υφάσματος, οι οποίες αιωρούνται, κρεμασμένες από την οροφή, σχηματίζοντας ένα μεταξένιο, ανάλαφρο και εξαιρετικά φωτοευαίσθητο σκηνικό, για ένα οριζόντιο χορευτικό ντουέτο, με δυνατότητες εξέλιξης στην τρίτη διάσταση. Το έργο υπόσχεται με τον τίτλο του τον αισθησιασμό και τη σαγήνη του χορού της Σαλώμης, με έναν τρόπο, ωστόσο, εν μέρει ειρωνικό. Οι προσδοκίες και η ματιά του θεατή καλούνται να συμπληρώσουν το «σενάριο» του έργου.
Μουσική: Pauline Oliveros
Johann Sebastian Bach
Χορογραφία/Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Αναστασία Λύρα

Ερμηνεία:
|GraviDanza Nera| Θέμις Ανδρεουλάκη,  HYPERLINK “http://www.anastasialyra.com/index.php/el/synergates/dancers/214-evanthia-kokkineli” Ευανθία Κοκκινέλη, Μελίτα Κοτσάνη, Ζωή-Ελευθερία Μαστροθεοδώρου, Σαμπρίνα Ρετζέπι     
|Ο Χορός των 7 Πέπλων κομμένων σε στενές λωρίδες| Αναστασία Λύρα, Αθηνά Κυρούση

Φωτογραφία: Θωμάς Μάμαλης