Ο  Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει το 48 Hour Film Project, ένα από τα σημαντικότερα διαγωνιστικά φεστιβάλ κινηματογράφου στον κόσμο έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα…

Μια μοναδική ευκαιρία για τους Έλληνες δημιουργούς να δείξουν τη δουλειά τους πέρα από τα σύνορα. Από το 48HFP της Αθήνας στο Filmapalooza των ΗΠΑ μέχρι το Φεστιβάλ των Καννών και από εκεί στη διεθνή καταξίωση!

Πρόκειται για έναν  πρωτότυπο κινηματογραφικό διαγωνισμό που ξεκίνησε πριν 8 χρόνια στις ΗΠΑ και σήμερα διοργανώνεται σε περισσότερες από 70 πόλεις ανά τον κόσμο με μεγάλη ανταπόκριση.
 
 Οι Έλληνες κινηματογραφιστές, επαγγελματίες και μη, θα έχουν την ευκαιρία να συναγωνιστούν ανθρώπους από κάθε γωνιά της Γης. Συνεκτικός κρίκος όλων η αγάπη για τον κινηματογράφο και όπλα τους το ταλέντο, η έμπνευση αλλά και η… ταχύτητα, αφού θα κληθούν να πετύχουν κάτι μοναδικό: Να ολοκληρώσουν την παραγωγή μια ταινίας μικρού μήκους διάρκειας τεσσάρων έως επτά λεπτών μέσα σε μόλις 48 ώρες!

Σκηνοθεσία, σενάριο, κινηματογράφηση, μουσική επένδυση και μοντάζ, θα πρέπει να συγχρονιστούν αρμονικά για να ανταποκριθούν στο απαιτητικό dead line. Μια αναμέτρηση ταλαντούχων ανθρώπων με τα… ρολόγια τους!