Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Φώτα, κάμερα πάμε... στο όνειρο

Φώτα, κάμερα πάμε... στο όνειρο
Ο  Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει το 48 Hour Film Project, ένα από τα σημαντικότερα διαγωνιστικά φεστιβάλ κινηματογράφου στον κόσμο έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

Μια μοναδική ευκαιρία για τους Έλληνες δημιουργούς να δείξουν τη δουλειά τους πέρα από τα σύνορα. Από το 48HFP της Αθήνας στο Filmapalooza των ΗΠΑ μέχρι το Φεστιβάλ των Καννών και από εκεί στη διεθνή καταξίωση!

Πρόκειται για έναν  πρωτότυπο κινηματογραφικό διαγωνισμό που ξεκίνησε πριν 8 χρόνια στις ΗΠΑ και σήμερα διοργανώνεται σε περισσότερες από 70 πόλεις ανά τον κόσμο με μεγάλη ανταπόκριση.
 
 Οι Έλληνες κινηματογραφιστές, επαγγελματίες και μη, θα έχουν την ευκαιρία να συναγωνιστούν ανθρώπους από κάθε γωνιά της Γης. Συνεκτικός κρίκος όλων η αγάπη για τον κινηματογράφο και όπλα τους το ταλέντο, η έμπνευση αλλά και η… ταχύτητα, αφού θα κληθούν να πετύχουν κάτι μοναδικό: Να ολοκληρώσουν την παραγωγή μια ταινίας μικρού μήκους διάρκειας τεσσάρων έως επτά λεπτών μέσα σε μόλις 48 ώρες!

Σκηνοθεσία, σενάριο , κινηματογράφηση, μουσική επένδυση και μοντάζ, θα πρέπει να συγχρονιστούν αρμονικά για να ανταποκριθούν στο απαιτητικό dead line. Μια αναμέτρηση ταλαντούχων ανθρώπων με τα… ρολόγια τους!

 

Σχετικές ειδήσεις
Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο: Το μιούζικαλ La La Land απέσπασε το μεγάλο βραβείο του κοινού
19.09.2016 15:58
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο έφτασε για άλλη μια χρονιά στο τέλος του, με την απονομή των βραβείων την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, με οικοδεσπότες τον Piers Handling, διευθυντή του φεστιβάλ και την καλλιτεχνική διευθύντρια, Cameron Bailey.
Οι νικητές του 73ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας
12.09.2016 15:38
Η ταινία The Woman Who Left, το ασπρόμαυρο φιλμ του Φιλιππινέζου σκηνοθέτη Lav Diaz, είναι η μεγάλη νικήτρια στην 73η διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, η οποία απέκτησε το Χρυσό Λιοντάρι.
Δύο μεγάλα βραβεία για το «Suntan» στα Φεστιβάλ Εδιμβούργου και Βρυξελλών
27.06.2016 10:42
Η ταινία «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου κατάφερε αποσπάσει το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο διεθνές τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου και το Βραβείο της Επιτροπής Νέων στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Βρυξελλών.
Θερινό «Σινεμά με Θέα» από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
15.06.2016 12:32
Τη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου «Σινεμά με Θέα», ο οποίος φιλοξενείται στην οροφή του νέου κτηρίου (Μ2) του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, από τις 20 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου και από τις 29 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2016, παρουσίασαν την Τρίτη 14 Ιουνίου το βράδυ στους εκπροσώπους του Τύπου οι επικεφαλής των δύο συνεργαζόμενων φορέων, του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ) και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ).
Πάμε για Επανάσταση;, του Ζαν-Μαρί Πουαρέ
26.04.2016 11:31
Η Odeon παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τη 1η Μαΐου 2016 την ταινία Πάμε για Επανάσταση; (Les Visiteurs 3: La Révolution) του Ζαν-Μαρί Πουαρέ, με τους Ζαν Ρενό και Κριστιάν Κλαβιέ.