Το πολυσυζητημένο νεο- νουάρ του Νίκου Τριανταφυλλίδη, «Οι Αισθηματίες», έρχεται στους κινηματογράφους 18 Δεκεμβρίου 2014 από την Spentzos Films.

Οι πολυταξιδεμένοι «Αισθηματίες»

Η ταινία, μετά από την επιτυχημένη παγκόσμια πρεμιέρα της στο διαγωνιστικό τμήμα του 36ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Μόσχας στην Ρωσία τον Ιουνιου ταξίδεψε στο διεθνές αναγνωρισμένο φεστιβάλ Raindance στην καρδιά του Λονδίνου, στο Φεστιβάλ του Montpellier, στο Griechische Filmwoche στο Μόναχο, ενώ το Δεκέμβριο έχουν προγραμματιστεί 2 προβολές στην Ινδία και συγκεκριμένα στο DelhiFilm Festival και στο Chennai Film Festival.

Ο κόσμος των “Αισθηματιών” μοιάζει σαν να έχει ξεπηδήσει απο θραύσματα και αναμνήσεις του κλασικού αμερικάνικου φιλμ νουάρ,που έχουν βρει ιδανικά τη θέση τους στα χρώματα,τη γεωγραφία και την ιδιοσυγκρασία του σύγχρονου αθηναικού τοπίου.

Σύνοψη:

Ένας μεσήλικας αστός, υπεράνω πάσης υποψίας, με το παρατσούκλι ο “Δάσκαλος” (Τάκης Μόσχος) ζει απομονωμένος στην παραθαλάσσια έπαυλη του μαζί με την έφηβη κόρη του (Ηλιάνα Μαυρομάτη).  Πίσω όμως από τη μάσκα του εκκεντρικού λάτρη της τέχνης,  θησαυρίζει ως τοκογλύφος και αρχαιοκάπηλος, διακινώντας τα κλοπιμαία του μέσα σε νεκροφόρες που διασχίζουν την Αθήνα.  Τις  βρωμοδουλειές του  έχουν αναλάβει να «φροντίζουν» δύο νεαροί:  o Eρμής (Δημήτρης Λάλος) και ο Γιάννης (Χάρης Φραγκούλης).  Έκαστος εκ των δύο διαπράττει από ένα μοιραίο λάθος. Ο μεν Ερμής ερωτεύεται την έφηβη κόρη του «Δασκάλου», ο δε Γιάννης παθιάζεται με μία πόρνη (Ευτυχία Γιακουμή). Αμφότεροι, θα πληρώσουν ακριβά το τίμημα του να είναι Αισθηματίες….

Μόνο αγάπη και τίποτα άλλο.. Ένας υπεράνω υποψίας αρχαιοκάπηλος, δύο ερωτευμένοι μπράβοι κι ένας κόσμος βουτηγμένος στο κιτς, στο έγκλημα και στο ρομαντισμό.

“Οι «αισθηματίες» είναι πλάσματα του προηγούμενου αιώνα, τα οποία προσπαθούν μάταια να επιβιώσουν στο σύγχρονο καιρό μας”  –  Νίκος Τριανταφυλλίδης

«Οι Αισθηματίες» / The Sentimentalists

Ελλάδα 2014 | Διάρκεια 94’

Η ΝIMA Ενέργειες Τέχνης & Πολιτισμού παρουσιάζει μία συμπαραγωγή των:  Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Spectral, Marni Films, Stefi S.A., Telefilm , Supernova.

Πρωταγωνιστούν: Τάκης Μόσχος, Δημήτρης Λάλος, Χάρης Φραγκούλης, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Ευτυχία Γιακουμή, Αθηνά Παππά, Αντώνης Σπίνουλας, Κώστας Ξυκομηνός, Ρένος Χαραλαμπίδης, Αλέξανδρος Βούλγαρης, Blaine L. Reininger, Στάθης Σταμουλακάτος, Ιωάννα Μπακαλάκου και ο Λευτέρης Μυτιλιναίος.  

Μουσική: ΤΗΕ ΒΟΥ, Σκηνικά: Κατερίνα Ζουράρη, Ενδυματολόγος: Βασιλική Σύρμα, Σχεδιασμός ήχου / Μιξάζ: Κώστας Φυλακτίδης, Μοντάζ : Γιώργος Μαυροψαρίδης, Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Κοτρώτσης, Executive Producers:  Θεοφάνης Κιρκινέζος, Θεοδώρα Βαλέντη, Παραγωγή: Μαρίνα Δανέζη

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Νίκος Τριανταφυλλίδης

*Υποψήφια για ταινία της χρονιάς στην Ελληνική Ακαδημία Κινηματογραφου

*Βραβείο μουσικής για τον Αλέξανδρο Βούλγαρη απο την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογραφου

*Βραβείο ερμηνείας πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού για τον Χάρη Φραγκούλη στο Διεθνές Φεστιβάλ Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.