Η Φωτεινή Βελεσιώτου και o Βαγγέλης Καζαντζής έρχονται στον Σταυρο του Νότου Plus για δύο Τρίτες, 23 και 30 Δεκεμβρίου 2014.

Μετά από μια πολύ επιτυχημένη χειμερινή περιοδεία σε 20 πόλεις ανά την Ελλάδα, κλείνουν τον πρώτο κύκλο συναυλιών με την υπέροχη παρέα τους (Δημήτρης Μπρέντας, Διονύσης Μακρής, Γιώργος Μαγαλιός). 



Αφορμή για αυτήν την ετερόκλητη συνεργασία, της σπουδαίας ερμηνεύτριας και του νέου ταλαντούχου τραγουδοποιού, στάθηκε το τραγούδι «Αποθυμιά» σε στίχους του Γιώργου Γκώνια, που συμπεριλαμβάνεται στην πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του Βαγγέλη Καζαντζή με τίτλο «Έξω απ’ τα μέτρα». Στον δίσκο συμμετέχουν επίσης, ο Γιάννης Χαρούλης, ο Γρηγόρης Κλιούμης, η Μαρίνα Δακανάλη και ο Κωσταντής Πιστιόλης. 



Η Φωτεινή Βελεσιώτου είναι ερμηνεύτρια λιτή, δωρική, με φωνή που σε τραντάζει. Την γνωρίσαμε κυρίως μέσα από τις ερμηνείες της στο τραγούδι «Μέλισσες» αλλά και το πρόσφατο «Διόδια». Τόσα χρόνια έχει κοινό που την ακολουθεί σταθερά, αλλά και σημαντικές συνεργασίες με τους Γιώργο Καζαντζή, Μιχάλη Νικολούδη, Μελίνα Κανά κ.ά. 



Ο Βαγγέλης Καζαντζής πριν από τρία χρόνια έκανε αισθητή την παρουσία του με την έκδοση του δίσκου «Της γης το μυστικό» σε στίχους Γιώργου Γκώνια και τις συμμετοχές του Ψαραντώνη, του Απόστολου Ρίζου και της Μαρίνας Δακανάλη. Ακολούθησαν ζωντανές εμφανίσεις και συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων είναι: ο Γιάννης Χαρούλης, η Μαρίνα Δακανάλη, η Λιζέτα Καλημέρη, η Φωτεινή Βελεσιώτου, η Γιώτα Νέγκα, τα Υπόγεια Ρεύματα, ο Φώτης Σιώτας, η Μαρία Κώτη (Χαΐνηδες) κ.ά. 


Το μουσικό πρόγραμμα των δύο ξεχωριστών καλλιτεχνών, περιέχει τραγούδια από τη προσωπική δισκογραφία τους και συνεχίζει σε μεγάλο μέρος του με διασκευές αγαπημένων κομματιών από την ελληνική δισκογραφία, παντρεύοντας τον Νικόλα Άσιμο και τους Χειμερινούς κολυμβητές με παραδοσιακά ακούσματα και ρεμπέτικα αλλά και με σύγχρονους τραγουδοποιούς, όπως τον Θανάση Παπακωνσταντίνου. Το σάζι και η κιθάρα του Βαγγέλη συναντούν τη φωνή της Φωτεινής αλλά και το κλαρίνο, την γκάιντα και τα άλλα πνευστά του Δημήτρη μαζί με το κοντραμπάσο του Διονύση και τα κρουστά του Γιώργου και μας υπόσχονται ένα υπέροχο μελωδικό ταξίδι.


Παίζουν: Φωτεινή Βελεσιώτου (Φωνή), Βαγγέλης Καζαντζής (Φωνή, κιθάρα, σάζι), Δημήτρης Μπρέντας (Κλαρίνο, γκάιντα, καβάλ), Διονύσης Μακρής (Κοντραμπάσο, μπουζούκι), Γιώργος Μαγαλιός (Τύμπανα, Κρουστά), Γιάννης Ταβουλάρης (Επιμέλεια Ήχου).