Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Inhale

Inhale
Με βασικό φίλτρο την πράξη της αναπνοής δύο Ελληνίδες δημιουργοί προσεγγίζουν τον άνθρωπο και το περιβάλλον , μέσα από τα όρια που θέτονται στη σχέση των δύο αυτών.

Η Δανάη Στράτου και η Ιωάννα Πάραλη ξεκινώντας από διαφορετικά σημεία εκκίνησης, αναχωρούν για έναν κοινό προορισμό, ώστε να καταλήξουν τελικά στη δημιουργική τους σύμπραξη, με τη μορφή της visual art performance.

Μέσα από την παράσταση Inhale, η χορογράφος Ιωάννα Πάραλη και η εικαστικός Δανάη Στράτου εντοπίζουν από κοινού τη λειτουργία της αναπνοής και προσκαλούν το θεατή να βιώσει μια εικαστική-παραστατική πράξη με τρόπο έντονα αισθητηριακό.

Στο Inhale, οι δύο δημιουργοί, με αφορμή μια ιδέα της Στράτου, στην οποία η προσοχή ήταν στραμμένη στην αναπνοή που ενώνει (Ενοποιός Πνοή), επιχειρούν μια προσέγγιση όπου το εικαστικό περιβάλλον της μίας γίνεται ο τόπος δράσης της άλλης.

Με τη συνέργια της ερμηνεύτριας Μαρκέλλας Μανωλιάδη, αλλά και μιας ομάδας συνεργατών, οι Πάραλη και Στράτου εξερευνούν τα όρια στη σχέση που αναπτύσσει ο άνθρωπος με το περιβάλλον με βασικό φίλτρο την πράξη της αναπνοής.

Η παράσταση είναι μία παραγωγή της ομάδας χορού Landscape http://www.landscapedanceco.gr/.

Σχετικές ειδήσεις
Η αρχή του κακού, της Μαρίας Φακίνου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
21.02.2017 10:14
Είναι παλιά πρακτική η διασκευή της λογοτεχνίας στο θέατρο. Το διαφορετικό στη δράση του ΙΜΚ «Η λογοτεχνία στη σκηνή», είναι ότι οι όλοι οι δημιουργοί συνομιλούν με τη γενιά τους.
Η Τριλογία της ΑΓΑΠΗΣ, από τον Ηλία Κουνέλα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
17.11.2016 16:50
Τρεις μεταμεσονύχτιες παρεμβάσεις με θέμα την ΑΓΑΠΗ και δημιουργό τον Ηλία Κουνέλα πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Η «τριλογία της ΑΓΑΠΗΣ» θα αναζητήσει ως κεντρικό της άξονα το κατά πόσο είναι εφικτό να μιλήσει ένας άνθρωπος καλά για έναν άλλον, συνάνθρωπο του και σε ποιο βαθμό ο άνθρωπος, το μόνο αφηγηματικό ζώον στον πλανήτη, αφηγείται το είδος του από την καλή του πλευρά.
A piece of work, της Annie Dorsen στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
16.11.2016 12:57
Πώς θα ήταν αν οι ντανταϊστές, οι αποδομιστές, οι δημιουργοί διαδραστικών εφαρμογών και συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης και οι αναρχικοί χάκερ του Ίντερνετ ανέβαζαν τον σαιξπηρικό «Άμλετ» από κοινού με τον Heiner Müller και τη Laurie Anderson;
Women of Passion, Women of Greece: για 2η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ
02.09.2016 10:17
Η θεατρική παράσταση “Women of Passion, Women of Greece”, που συγκίνησε Έλληνες και ξένους θεατές με την ευαίσθητη σκηνοθετική ματιά, το δυνατό κείμενο, τη μοναδική ερμηνεία, τη ζωντανή μουσική και το εντυπωσιακό οπτικό περιβάλλον συνεχίζει έναν δεύτερο κύκλο παραστάσεων στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας από το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 στις 19:15.
Η Φιλαρέτη Κομνηνού επιστρέφει στο ΚΘΒΕ
25.02.2016 15:19
Το ΚΘΒΕ υποδέχεται με χαρά την Φιλαρέτη Κομνηνού! Μία από τις πιο σημαντικές Ελληνίδες ηθοποιούς της γενιάς της επιστρέφει μετά από 13 ολόκληρα χρόνια στο θέατρο όπου πρωταγωνίστησε από την αρχή της καριέρας της, για να ερμηνεύσει το ρόλο της Στάθαινας στον «Αγαπητικό της βοσκοπούλας».