Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Inhale

Inhale
Με βασικό φίλτρο την πράξη της αναπνοής δύο Ελληνίδες δημιουργοί προσεγγίζουν τον άνθρωπο και το περιβάλλον , μέσα από τα όρια που θέτονται στη σχέση των δύο αυτών.

Η Δανάη Στράτου και η Ιωάννα Πάραλη ξεκινώντας από διαφορετικά σημεία εκκίνησης, αναχωρούν για έναν κοινό προορισμό, ώστε να καταλήξουν τελικά στη δημιουργική τους σύμπραξη, με τη μορφή της visual art performance.

Μέσα από την παράσταση Inhale, η χορογράφος Ιωάννα Πάραλη και η εικαστικός Δανάη Στράτου εντοπίζουν από κοινού τη λειτουργία της αναπνοής και προσκαλούν το θεατή να βιώσει μια εικαστική-παραστατική πράξη με τρόπο έντονα αισθητηριακό.

Στο Inhale, οι δύο δημιουργοί, με αφορμή μια ιδέα της Στράτου, στην οποία η προσοχή ήταν στραμμένη στην αναπνοή που ενώνει (Ενοποιός Πνοή), επιχειρούν μια προσέγγιση όπου το εικαστικό περιβάλλον της μίας γίνεται ο τόπος δράσης της άλλης.

Με τη συνέργια της ερμηνεύτριας Μαρκέλλας Μανωλιάδη, αλλά και μιας ομάδας συνεργατών, οι Πάραλη και Στράτου εξερευνούν τα όρια στη σχέση που αναπτύσσει ο άνθρωπος με το περιβάλλον με βασικό φίλτρο την πράξη της αναπνοής.

Η παράσταση είναι μία παραγωγή της ομάδας χορού Landscape http://www.landscapedanceco.gr/.

Σχετικές ειδήσεις
Women of Passion, Women of Greece: για 2η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ
02.09.2016 10:17
Η θεατρική παράσταση “Women of Passion, Women of Greece”, που συγκίνησε Έλληνες και ξένους θεατές με την ευαίσθητη σκηνοθετική ματιά, το δυνατό κείμενο, τη μοναδική ερμηνεία, τη ζωντανή μουσική και το εντυπωσιακό οπτικό περιβάλλον συνεχίζει έναν δεύτερο κύκλο παραστάσεων στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας από το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 στις 19:15.
Πόσο μόνος είναι αυτός ο Μάκης…, με τον Παναγιώτη Κούδα στο Θέατρο Άβατον
29.08.2016 15:51
Πόσο μόνος είναι αυτός ο Μάκης; Ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας… Ο καθημερινός ήρωας που όλοι κρύβουμε μέσα μας… Είναι ο Μάκης που όλοι γνωρίζουμε και συναντάμε σχεδόν σε κάθε βήμα μας.
Δύο νέες παραγωγές από το Urbn Theatr σε Λονδίνο και Φεστιβάλ Εδιμβούργου
31.05.2016 12:20
Το Urbn Theatr ανακοινώνει την καλλιτεχνική του δραστηριότητα, σε διεθνές περιβάλλον με τις 2 νέες του παραγωγές, στο Λονδίνο και το Φεστιβάλ Εδιμβούργου αντίστοιχα.
Η Φιλαρέτη Κομνηνού επιστρέφει στο ΚΘΒΕ
25.02.2016 15:19
Το ΚΘΒΕ υποδέχεται με χαρά την Φιλαρέτη Κομνηνού! Μία από τις πιο σημαντικές Ελληνίδες ηθοποιούς της γενιάς της επιστρέφει μετά από 13 ολόκληρα χρόνια στο θέατρο όπου πρωταγωνίστησε από την αρχή της καριέρας της, για να ερμηνεύσει το ρόλο της Στάθαινας στον «Αγαπητικό της βοσκοπούλας».
Η μελαγχολία των δράκων, του Philippe Quesne στη Στέγη
27.01.2016 12:58
Ο πρωτοπόρος Γάλλος σκηνοθέτης και εικαστικός Philippe Quesne έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ύστερα από πρόσκληση της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, για να παρουσιάζει το έργο του "Η μελαγχολία των δράκων" στις 26, 27 και 28 Φεβρουαρίου 2016.