Η παραμυθού Σάσα Βούλγαρη παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Τα ξωτικά των Χριστουγέννων, μια σειρά χριστουγεννιάτικων παραμυθιών γεμάτα ξωτικά και καλικάντζαρους!

Πολύχρωμα σκουφιά και Μυτερά Παπούτσια! Παπλώματα που φέρνουν Χιόνι και Παγωμένοι Βασιλιάδες! Ξωτικοβασίλισσες και Παλάτια Κρουσταλιασμένα.

Θρύλοι του κόσμου και ελληνικές παραδόσεις, παραμύθια των αδερφών Grimm και της Ρωσίας… Καλικάντζαροι… Γνώμοι…. Καλοκυράδες… Ο Πατερούλης Μόροτσκο και η Κυρά Καλή… Χάρτινα Φουστάνια και Χειμωνιάτικες Φράουλες…. Νεραϊδοφούστανα και Χρυσωμένα Μήλα… Σεντούκια Θησαυρών και πολλά άλλα!

Μια φορά κι έναν καιρό στα βάθη της Γης και στα Ύψη του Ουρανού κρύβονταν τα ξωτικά. Μερικά μοιάζουν με καλωσυνάτες κυρούλες κι άλλα έχουν όψη τρομακτική.

Υπάρχουν γέροντες με χιονισμένες γενειάδες και κοντοστούπικα ανθρωπάκια που ξέρουν μαγικά. Άλλα μαγαρίζουν και λερώνουν άλλα ράβουν και μπαλώνουν! Είναι καυγατζίδικα, τραγουδιάρικα, γοητευτικά, αγριωπά, ντροπαλά, μαγευτικά… και πάνω απ΄όλα: Είναι… ξωτικά!!!

Ελάτε να μάθετε τα πάντα γι΄ αυτά από το στόμα μιας πραγματικής παραμυθούς!

Διάρκεια προγράμματος: 60 λεπτά

Σημαντικό: Τα παιδάκια πρέπει να είναι το λιγότερο 5 ετών και να συνοδεύονται οπωσδήποτε από κάποιον ενήλικο! Τα παραμύθια είναι απολαυστικά για όλες τις ηλικίες, γι΄αυτό όποιος θέλει μπορεί να τα ακούσει χωρίς να συνοδεύεται απαραίτητα από παιδάκι!

Η Σάσα Βούλγαρη αφηγείται ιστορίες για τους Καλικαντζάρους από το 1993. Ένα μεγάλο μέρος αυτών των ιστοριών, της παραδόθηκε από τη μάνα, τη γιαγιά και τον παππού της από τα παιδικά της χρόνια σε ένα χωριό της Καρδίτσας, με το ωραίο όνομα Φίλια. Η αφηγήτρια ιστορεί τις παλιές αυτές παραδόσεις, με πολύ εντυπωσιακό τρόπο, με ένα πλούτο φωνητικών αυτοσχεδιασμών και λαρυγγισμών που ζωντανεύουν παραστατικά τις ανακατωσούρες που προκαλούν τα καταχθόνια παγανά.