Ο Nicola Conte έρχεται για ένα live το βράδυ της Τρίτης 23 Δεκεμβρίου 2014, στο Vibe Bar.

Η ακαταμάχητη μουσική του φινέτσα είναι επαρκής λόγος για να δηλώνεις με περηφάνια ότι σ’ αρέσει το easy listening εν έτει 2014. O NICOLA CONTE δεν πέταξε τίποτα από τα υπέροχα νεανικά του χρόνια. Ήταν κεντρικό μέλος της κολεκτίβας Fez, μιας ομάδας από το Μπάρι της Ιταλίας η οποία αποτελούνταν από ονειροπόλους αισθηματίες, fans της jazz της δεκαετίας του ’50 και του ’60, εραστές του nouvelle vague, εμμονικούς συλλέκτες βινιλίου, προχωρημένους designers, λάτρεις των βιβλίων του Σαρτρ και του Βιαν.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον τέχνης και μπονβιβερισμού, ο κιθαρίστας Nicola Conte διέπρεψε ως DJ και μουσικός ιδεολόγος. Αυτή του η ιδιότητα του πολυσυλλεκτικού DJ είναι εκείνη η οποία τον έφερε σε επαφή με τις πιο χορευτικές εκδοχές της jazz, τη house και το groove γενικότερα. Στις πρώτες του δισκογραφικές καταθέσεις αυτό παίρνει τη μορφή υβριδίου από κινηματογραφικά samples, jazzy μελωδίες και mid tempo bossa nova γραμμές οι οποίες καθόρισαν τη lounge μόδα των ’90s και των early ’00s, τοποθετώντας το όνομά του πλάι σε εκείνα της lounge λεγεώνας που οδηγούσαν κάποτε οι Thievery Corporation, Kid Loco κ.ά.

Η ωρίμανση της αισθητικής του αποκρυσταλλώνεται στις τελευταίες του δισκογραφικές δουλειές ενώ το βράδυ της ΤΡΙΤΗΣ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ο αγαπημένος μας Ιταλός, έρχεται στο Vibe για να μας προτείνει ένα λεπταίσθητο DJ set vocal jazz τραγουδιών με εξαιρετικές εκτελέσεις, και λιτή ομορφιά και, όπως πάντα, πλήθος εύστοχων επιρροών!