Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Μοιραζόμαστε την τέχνη: Έκθεση στη γκαλερί Cube

Μοιραζόμαστε την τέχνη: Έκθεση στη γκαλερί  Cube

Η Γκαλερί Cube, σας προσκαλεί και φέτος στο art project των συνεργατών της “μοιραζόμαστε την τέχνη ...” που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά από 18 Δεκεμβρίου 2014.

 

Στόχος του “μοιραζόμαστε την τέχνη ...”, είναι να δώσει τη δυνατότητα στον καθένα να απόκτησει ένα πρωτότυπο έργο τέχνης. Στο project συναντιούνται εικαστικοί, παλιοί και νέοι συνεργάτες της Cube, που συνειδητά πιστεύουν πως η τέχνη απευθύνεται σε όλους και θεωρούν εξίσου σημαντικό, τόσο την οικειοποίησή της, όσο και τη δυνατότητα απόκτησης ενός έργου τέχνης από τον καθένα. Το αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής, είναι πρωτότυπα έργα (ζωγραφική, φωτογραφία, κατασκευές)  σε συμβολικές τιμές. Τα έργα που θα εκτίθενται, θα μπορεί κάποιος να τα παραλάβει άμεσα και θα ανανεώνονται σε όλη τη διάρκεια του project. 

 

Ανάμεσα στους εικαστικούς που συμμετέχουν είναι οι: Ganaelle Bressoud, Ηλίας Αηδονίδης, Νικόλας Γερασιμόπουλος, Αντωνία Γρίβα, Θοδωρής Καγιάς, Άννα Καρατζά, Ανδρέας Κοντέλλης, Μάκης Κυριακόπουλος, Απόστολος Κωτούλας, Ανδρέας Λυμπεράτος, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Έλλη Μπαρμπαγιάννη, Τίμος Μπατσαούρας, Ισμήνη Μπονάτσου, Τίτα Μπονάτσου, Κατερίνα Μπότσαρη, Ειρήνη Μπράττη, Ανδρέας Νικολάου , Κώστας Παναγιωτακόπουλος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Θανάσης Πανουτσόπουλος, Αλέκος Παπαδάτος, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Ξενοφών Παπαευθυμίου, Γεωργία Παράσχη, Κωνσταντίνος Πάτσης, Νατάσσα Πουλαντζά, Άνθη Τομαρά, Γιώργος Τσεριώνης, Μάκης Φιόρος, Γιάννης Χρηστάκος.

 

Εικαστικές κατασκευές: Ελένη Κατωπόδη

 

Παράλληλα και φέτος, για όλη τη διάρκεια των γιορτών, θα φιλοξενούνται τα γούρια για το 2015 που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για την Γκαλερί Cube:

 

Tα γούρια της Μιμίκας Χριστοδουλοπούλου (dimitra natural), σε χειροποίητο σαπούνι ελαιολάδου, με φύλλο χρυσού 22 kt και ασήμι και η σειρά της “little sharings”, στην οποία κρύφτηκε κατά την παρασκευή τους ένα μικρό φυλακτό που περιμένει να το ανακαλύψετε ή να το χαρίσετε ...

 

Τα γούρια της Νάγιας Χατήρα που επέλεξε την πεταλούδα ως σύμβουλο ανάστασης και αναγέννησης. Οι ευχές αποτυπώνονται πάνω σε ξύλο ή plexiglass σε γούρια τα οποία παίζουν άλλοτε με ρετρό διάθεση και άλλοτε με αφαιρετική, άλλες φορές ρομαντικά και άλλες μίνιμαλ. Το ξύλο και το plexiglass “συνοδεύουν” παστέλ κορδέλες, δαντέλα και λινάτσα, ενώ όλα μαζί κλείνονται σε ένα μεταλλικό κουτί, διακοσμημένο με φλοράλ, καρό ή πουά ετικέτα. Και όλα συνοδεύονται με μια ευχή: το 2015 να φέρει την αναγέννηση.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Αντώνη Βολανάκη στη Γκαλερί Cube
09.11.2016 15:58
Η Γκαλερί Cube, εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον εικαστικό Αντώνη Βολανάκη και παρουσιάζει την καινούρια του δουλειά, στην ατομική του έκθεση με τίτλο “ Α HERSTORY: something old, something new, something borrowed, something blue ”. Τα έργα που παρουσιάζονται είναι χειροποίητα κεραμικά, υφαντά και φωτογραφίες από την σειρά Holy Women και έχουν δημιουργηθεί τα δύο τελευταία χρόνια.
Ουτοπικές Τοπογραφίες: έκθεση του Γιάννη Χρηστάκου στη Γκαλερί Cube
10.10.2016 10:14
Η Γκαλερί Cube, παρουσιάζει την καινούρια δουλειά του Γιάννη Χρηστάκου, στην ατομική του έκθεση με τίτλο “Ουτοπικές Τοπογραφίες”, που λειτουργεί σαν συνέχεια και εξέλιξη της δουλειάς του, η οποία παρουσιάστηκε στην Cube με τίτλο “Αυτός δεν είναι ο κόσμος μου” (Μάρτιος 2012).
Through the Looking Glass: Ομαδική έκθεση στην Γκαλερί Cube
01.07.2016 15:29
Η Γκαλερί Cube, φιλοξενεί από την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2015 σαν καλοκαιρινό επίλογο, την ομαδική έκθεση “Through the Looking Glass”.
Bitten: Έκθεση της Δέσποινας Κωνσταντίνου στην Γκαλερί Cube
25.05.2016 12:39
Η Γκαλερί Cube, ξεκινά τη συνεργασία με την εικαστικό Δέσποινα Κωνσταντίνου παρουσιάζοντας την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 τη δουλειά της, στην ατομική έκθεση με τίτλο “Bitten”.
... έλα να παίξουμε: Έκθεση του Χρήστου Κουτσούκη στην Γκαλερί Cube
15.03.2016 14:57
Η Γκαλερί Cube, φιλοξενεί από την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 την καινούρια δουλειά του Χρήστου Κουτσούκη με τίτλο “... έλα να παίξουμε”, που είναι η δεύτερη ατομική του έκθεση στο χώρο, μετά τις “Στιγμές” (Φεβρουάριος 2012).