Στις 12 Δεκεμβρίου 2014, οι Sigmatropic επιστρέφουν μετά από δύο χρόνια στη σκηνή του six d.o.g.s, αυτή τη φορά για να παρουσιάσουν επίσημα το καινούργιο τους album με τίτλο «Dead Computer Blues», που ήδη κυκλοφορεί από την Inner Ear.

Το «Dead Computer Blues» έρχεται σαν φυσική συνέχεια και εξέλιξη της πορείας τους. Είναι κατασκευασμένο από τα υλικά της ακμής και παρακμής του πολιτισμού μας, σε ένα βαθμό λοξοκοιτώντας προς τις άμεσες rock και blues φόρμες. Εδώ υπάρχει η συνεργασία όλων των μελών στο σμίλευμα του τελικού ήχου και των ενορχηστρώσεων.

Οι Sigmatropic δημιουργήθηκαν το 1997 στην Αθήνα από τον Άκη Μπογιατζή, ιδρυτικό μέλος επίσης των Κάπτεν Νέφος και Libido Blume, συγκροτημάτων της δεκαετίας του ‘80. Στη 15χρονη πορεία τους κυκλοφόρησαν μια σειρά από εμβληματικά άλμπουμ (“Random Walk”, “Δεκαέξη Χαϊκού και Άλλες Ιστορίες/Sixteen Haiku and Other Stories”, “Dark Outside”) που τους έκαναν ιδιαίτερα γνωστούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και στα οποία συνεργάστηκαν με μουσικές προσωπικότητες όπως ο Robert Wyatt, η Cat Power, η Carla Torgerson (The Walkabouts), ο Howie Gelb, ο Lee Ranaldo (Sonic Youth), ο Jim Sclavunos (The Bad Seeds), ο John Grant και άλλοι.

Εκτός από τα καινούρια τραγούδια τους, πολλά από τα οποία θα ακουστούν για πρώτη φορά live στο six d.o.g.s, οι Sigmatropic μαζί με προσκεκλημένους φίλους και διακεκριμένους συνεργάτες, θα θυμίσουν και μερικά από τα κομμάτια των προηγούμενων album τους και θα διασκευάσουν τραγούδια και μουσικές που τους σημάδεψαν ως μουσικούς και μουσικόφιλους.

Οι Sigmatropic είναι:

Θοδωρής Πιστιόλας: πιάνο, συνθεσάιζερ, theremin

Φοίβος Ζήτης: ηλεκτρική κιθάρα

Γιάννης Τρυφερούλης: τύμπανα

Άκης Μπογιατζής: φωνή, μπάσο, ψηφιακά δείγματα, προγραμματισμός

Φιλική συμμετοχή: Γιάννης Ντρενογιάννης (ηλεκτρική κιθάρα), Αντώνης Λιβιεράτος (keyboards).