Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

68 Στιγμές και Όνειρα στο Θέατρο Εγνατία

68 Στιγμές και Όνειρα στο Θέατρο Εγνατία

Το μουσικο-θεατρικό «68 Στιγμές & Όνειρα» έρχεται για 6 παραστάσεις από την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014 στο Θέατρο Εγνατία.

 

Μία μουσικοθεατρική παράσταση που με φόντο τα γεγονότα της εξέγερσης του Μαΐου του 1968 στο Παρίσι, υπογραμμίζει τη διαχρονικότητα της ανθρώπινης φύσης. Η ανάγκη του ανθρώπου για δικαιοσύνη και αλλαγές δεν αλλάζει όπως δεν αλλάζουν και τα πάθη του, για έρωτα κι εξουσία. Το μιούζικαλ `68 Στιγμές ` αποτελεί ένα ταξίδι στην επανάσταση και στον έρωτα. Μέσα από την ιστορία του νεαρού Ζαν Πωλ ο οποίος από την επαρχία της Γαλλίας βρίσκεται να σπουδάζει νομική στο Παρίσι των αναταραχών, παρατηρούμε πως ένας άνθρωπος καταφέρνει να εκφράσει όσα κρύβει μέσα του, όταν έρχεται η κατάλληλη στιγμή. Τι συμβαίνει όταν ο συνεσταλμένος βιβλιοφάγος φοιτητής συναντά την έντονα πολιτικοποιημένη και συνάμα πανέμορφη Απολίν.

 

Η ιδεολογία που ήθελε να εκφρασθεί συγκρούσθηκε με τον αναπάντεχο πάντοτε παρόντα έρωτα. Μία σύγκρουση που επιφέρει φυσιολογικά μία έκρηξη. Και η έκρηξη με τη σειρά της έφερε μία μάχη με ποιον… νικητή; Το μιούζικαλ `68 ΣΤΙΓΜΕΣ & Όνειρα` σίγουρα θα φέρει στην ψυχή 68 Στιγμές από το χθες αλλά και 68 όνειρα για το αύριο. Μία ιδιαίτερη παραγωγή όπου το θέατρο, η ζωντανή μουσική και η πρωτοτυπία των σκηνικών γίνονται 68 Στιγμές & Όνειρα το σήμερα.

 

Ένα έργο που στοχεύει στην πολιτισμική αφύπνιση, με ροκ και μπλουζ διάθεση, ζωντανή ορχήστρα , θεατρικές χορογραφίες και λυρικά μέρη. Το `68 Στιγμές` διαθέτει νεανικό παλμό, ώριμη σκέψη και δύναται να σας συναρπάσει.

 

Συντελεστές

Σενάριο , σύλληψη ιδέας: Σιαφάκας Ανδρέας

Συνθέση - Ενορχήστρωση: Θωμάς Πάπας

Σκηνοθεσία: Αστέρης Πελτέκης

Παραγωγή: Burlesque

Σκηνικά: Κωνσταντίνος Σκιπητάρης

 

Διανομή

Jean Paul: Χάρης Δούλκας

Apolline: Στέλλα Κοπάνου

Charles: Κωνσταντίνος Μυλωνάς

Vincent: Σάκης Μαργούτας

John John: Αβραάμ Κυρλίδης

Αστυνομικός: Δημήτρης Βαλιώτης

Κορυφαία Φοιτήτρια: Χατία Εσιτασσβίλι

 

Ορχήστρα

Θωμάς Πάπας: Πιάνο

Δημήτρης Βαλιώτης: Κρουστά

Στέλιος Μαχμουκιώτης: Μπάσσο

Φανή Βαλκάνη: Βιολί

Βαγγέλης Μεντεσόπουλος: Τρομπέτα

 

Φωτογραφία: Αχιλλέας Πιτσάβας

Γραφιστικά: Παναγιώτης Κοκκίνης

Εικονογραφία σκηνικών: Άγγελος Λιάπης

 

Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

Σχετικές ειδήσεις
Τα όνειρα του Αϊνστάιν από την ομάδα Όμορος στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
14.02.2017 12:57
Η Θεατρική Ομάδα Όμορος παρουσιάζει την παράσταση Τα όνειρα του Αϊνστάιν, η οποία βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του Άλαν Λάιτμαν.
Τα όνειρα του Αϊνστάϊν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
03.01.2017 14:24
Η Θεατρική Ομάδα ΟΜΟΡΟΣ παρουσιάζει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου Τα όνειρα του Αϊνστάιν, μία παράσταση βασισμένη στη νουβέλα του Άλαν Λάιτμαν.
Η Χάρις Αλεξίου επιστρέφει με το «Χειρόγραφο» στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
12.09.2016 11:12
Μετά τη συγκινητική υποδοχή από κοινό και κριτικούς, η Χάρις Αλεξίου ξανανεβαίνει στη σκηνή, στις 12 Οκτωβρίου και για 12 μόνο παραστάσεις, για να διηγηθεί και να τραγουδήσει στιγμές από την ζωή της που η ίδια έγραψε, στη μουσικοθεατρική παράσταση που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Νανούρης.
Η Κατερίνα του Γιώργου Νανούρη στο Θέατρο Εγνατία
07.09.2016 16:29
Η παράσταση του Γιώργου Νανούρη που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη, μετά την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε για 2 συνεχόμενες χρονιές στην Αθήνα ! Στο θέατρο Εγνατία , από την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, για δέκα μόνο παραστάσεις.
Δεσποινίς Τζούλια, του Αυγούστου Στρίντμπεργκ στο Θέατρο Εγνατία
09.05.2016 10:42
Η Δεσποινίς Τζούλια, του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, η παράσταση που ενθουσίασε το κοινό και τους κριτικούς στην Αθήνα, έρχεται στην Θεσσαλονίκη στο θέατρο Εγνατία από τις 11 έως και τις 15 Μαΐου, για πέντε μόνο παραστάσεις.