Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Φωνές του Άλαν Μπέννετ

Φωνές του Άλαν Μπέννετ
Τέσσερις συγγενικοί μονόλογοι, τέσσερις μικροί κόσμοι, ασύνδετοι φαινομενικά μεταξύ τους, αλλά με κοινές υπόγειες διαδρομές, οι Φωνές, για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Αγγέλων Βήμα..

Σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, τέσσερις ηθοποιοί ερμηνεύουν ρόλους, που απευθύνονται άμεσα στο κοινό. Μέσα από  τη ζωή των τεσσάρων μοναχικών, κωμικών εκ πρώτης όψεως ανθρώπων, αναγνωρίζουμε δικές μας σκέψεις πολλές φορές ανομολόγητες, δικά μας συναισθήματα που κρύβουμε απ\' τους δικούς μας ανθρώπους, τους γονείς, τους συζύγους, τους εραστές, τους φίλους. Πολλές φορές τα τέσσερα πρόσωπα του έργου, φαίνεται σαν να μην έχουν γνώση του τι ακριβώς λένε. Στην ουσία κρύβουν τα δικά τους κακώς κείμενα, τις δικές τους αδυναμίες, τις λάθος εκτιμήσεις και επιλογές που έκαναν στη ζωή τους, -μια που δεν υπάρχει αντίλογος παρά μόνο η βουβή κρίση του θεατή- εκθέτοντας τα πρόσωπα που αναφέρονται, σαρκάζοντάς τα για τις πράξεις τους.

Ρωτούν έχοντας έτοιμη την απάντηση, σχολιάζουν καυστικά τα πρόσωπα της ζωής τους, τους θεσμούς της εκκλησίας, των κοινωνικών λειτουργών ή των πρόχειρων, ερασιτεχνικών πολλές φορές, ομάδων κρατικής ψυχολογικής στήριξης, αγνοώντας πλήρως την κρίση των άλλων για τον εαυτό τους. Το μόνο που τους απασχολεί είναι να μοιραστούν με τον θεατή το συγκεκριμένο καίριο συμβάν της ζωής τους στο οποίο αναφέρονται.

Ερμηνεύουν:

Δημήτρης Καραμπέτσης, Πατατάκι μέσα στη ζάχαρη
Σμαράγδα Σμυρναίου, Κρεβάτι ανάμεσα στις φακές
Χαρά Κεφαλά, . Η ευκαιρία της ζωής της
Όλγα Τουρνάκη, Μια κυρία των γραμμάτων

Σχετικές ειδήσεις
Κασσάνδρα: Μία πρωτότυπη θεατρική ανάγνωση για δύο φωνές στο Booze
10.11.2016 12:19
Το Booze μας προσκαλεί στην παράσταση Κασσάνδρα, μία πρωτότυπη θεατρική ανάγνωση για δύο φωνές, βασισμένη σε διασκευή του ομώνυμου διηγήματος - στην γερμανική γλώσσα –, με αφορμή την πέμπτη επέτειο από το θάνατο της Κρίστα Βολφ (1 Δεκεμβρίου 2011).
Αναβολή - Ennio, το ζωντανό «καρτούν» με τα 100 πρόσωπα για δύο βραδιές στο Passport Κεραμεικός
08.11.2016 12:41
Ο Ennio Marchetto έρχεται στην Αθήνα για να μας παρουσιάζει τον Ennio, το ζωντανό «καρτούν» με τα 100 πρόσωπα για δύο βραδιές, στις 9 και 11 Δεκεμβρίου 2016 στο Passport Κεραμεικός. - Οι παραστάσεις αναβάλλονται
Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος: Παραστάσεις χειμερινής περιόδου 2016-17
28.09.2016 15:49
Το Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος παρουσιάζει το πρόγραμμα παραστάσεων για τη χειμερινή περίοδο 2016-2017.
Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα, του Πιραντέλλο από τους τελειόφοιτους της σχολής «δήλος»
08.07.2016 11:56
Με τα «Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα», του Λουίτζι Πιραντέλλο, συνεχίζουν οι τελειόφοιτοι της δραματικής σχολής «δήλος»-Δήμητρα Χατούπη στο χώρο θεατρικών εκδηλώσεων «δήλος, από Τρίτη 12 έως Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016.
Ανθρώπινες φωνές, του Jean Cocteau στο Θέατρο Αυλαία
18.03.2016 14:50
Το Θέατρο Αυλαία στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει το έργο του Jean Cocteau, Ανθρώπινες φωνές, σε σκηνοθεσία Γιώργου Μακρή, από τις 25 Μαρτίου 2016.