Τέσσερις συγγενικοί μονόλογοι, τέσσερις μικροί κόσμοι, ασύνδετοι φαινομενικά μεταξύ τους, αλλά με κοινές υπόγειες διαδρομές, οι Φωνές, για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Αγγέλων Βήμα..

Σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, τέσσερις ηθοποιοί ερμηνεύουν ρόλους, που απευθύνονται άμεσα στο κοινό. Μέσα από  τη ζωή των τεσσάρων μοναχικών, κωμικών εκ πρώτης όψεως ανθρώπων, αναγνωρίζουμε δικές μας σκέψεις πολλές φορές ανομολόγητες, δικά μας συναισθήματα που κρύβουμε απ\’ τους δικούς μας ανθρώπους, τους γονείς, τους συζύγους, τους εραστές, τους φίλους. Πολλές φορές τα τέσσερα πρόσωπα του έργου, φαίνεται σαν να μην έχουν γνώση του τι ακριβώς λένε. Στην ουσία κρύβουν τα δικά τους κακώς κείμενα, τις δικές τους αδυναμίες, τις λάθος εκτιμήσεις και επιλογές που έκαναν στη ζωή τους, -μια που δεν υπάρχει αντίλογος παρά μόνο η βουβή κρίση του θεατή- εκθέτοντας τα πρόσωπα που αναφέρονται, σαρκάζοντάς τα για τις πράξεις τους.

Ρωτούν έχοντας έτοιμη την απάντηση, σχολιάζουν καυστικά τα πρόσωπα της ζωής τους, τους θεσμούς της εκκλησίας, των κοινωνικών λειτουργών ή των πρόχειρων, ερασιτεχνικών πολλές φορές, ομάδων κρατικής ψυχολογικής στήριξης, αγνοώντας πλήρως την κρίση των άλλων για τον εαυτό τους. Το μόνο που τους απασχολεί είναι να μοιραστούν με τον θεατή το συγκεκριμένο καίριο συμβάν της ζωής τους στο οποίο αναφέρονται.

Ερμηνεύουν:

Δημήτρης Καραμπέτσης, Πατατάκι μέσα στη ζάχαρη
Σμαράγδα Σμυρναίου, Κρεβάτι ανάμεσα στις φακές
Χαρά Κεφαλά, . Η ευκαιρία της ζωής της
Όλγα Τουρνάκη, Μια κυρία των γραμμάτων