Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Αφιέρωμα στο σύγχρονο κορεάτικο σινεμά

Αφιέρωμα στο σύγχρονο κορεάτικο σινεμά
Ένα μίνι αφιέρωμα στον νέο κορεατικό κινηματογράφο, με τίτλο Το νόημα του στυλ ,παρουσιάζεται στον κινηματογράφο Αφαία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολές 24 ταινιών, δύο μαραθώνιους προβολών ,καθώς και ταινίες σημαντικών Κορεατών σκηνοθετών σε πρώτη προβολή .

16/10/2008
Το αφιέρωμα ξεκινά με την περιπέτεια εποχής Legend of Gingko και συνεχίζεται με το Champion, το οποίο βασίζεται στην ιστορία ενός πρωταθλητή πυγμαχίας. Θα προβληθούν επίσης το πολυβραβευμένο Shiri, ταινία δράσης άλλαξε τα δεδομένα για τον κορεατικό κινηματογράφο. Σε πρώτη πανελλήνια προβολή, θα δούμε επίσης το Il Mare, μια αισθηματική ταινία μυστηρίου, ριμέικ της οποίας γυρίστηκε στις ΗΠΑ με πρωταγωνιστές τους Σάντρα Μπούλοκ και Κιάνου Ριβς.


17/10/2008
O κινηματογραφικός μαραθώνιος περιλαμβάνει εφτά επιλεγμένες ταινίες τρόμου και μυστηρίου, είδος ταινιών στο οποίο διαπρέπουν οι Κορεάτες σκηνοθέτες. Συγκεκριμένα θα προβληθούν οι ταινίες Memento Mori, το αστυνομικό θρίλερ Memories of Murder, το Phone που ακολουθεί την παράδοση του Ring, το Ghost in love, ταινία με εντυπωσιακά εφέ.
Επίσης θα προβληθεί το αριστουργιματικό A tale of two sisters, το Tell me something που αποτελεί την ασιατική απάντηση στο αμερικάνικο Seven. Σε πρώτη πανελλήνια προβολή και το σκοτεινό, ατμοσφαιρικό Sorum, με πέντε βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ.


18/10/2008
Το πρόγραμμα ξεκινά με το αισθηματικό δράμα Interview, την πρώτη ασιατική ταινία που έχει γυριστεί σύμφωνα με τους κανόνες του «Δόγματος \'95».
Στη συνέχεια θα προβληθούν πέντε ταινίες του σπουδαίου Κιμ Κι Ντουκ, σε έναν κινηματογραφικό μαραθώνιο που θα διαρκέσει οκτώ ώρες. Αυτές είναι: ο Κροκόδειλος, το εκρηκτικό ντεμπούτο του σκηνοθέτη, το Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη, η ταινία που του χάρισε την παγκόσμια αναγνώριση, το Νησί, μία από τις σημαντικότερες ταινίες της φιλμογραφίας του, το τολμηρό Bad Guy και το Coast Guard, μια σκληρή ταινία για τις συνέπειες του πολέμου.


19/10/2008
 Θα προβληθούν οι ταινίες δράσεις Restless, με σκηνές δράσης από ψηφιακούς ηθοποιούς καθώς και το έπος Musa, the warrior με πρωταγωνίστρια τη Ζανγκ Ζιγί του Τίγρης και Δράκος. Την ίδια μέρα, στις απογευματινές προβολές θα ποοβληθούν τα Joint Security Area του Τσαν-Γουκ Παρκ, ίσως το πιο διάσημο κορεάτικο μπλοκμπάστερ για τις σχέσεις της Βορείου και Νοτίου Κορέας, η πολεμική περιπέτεια Brotherhood of war, το Untold Scandal, εντυπωσιακή υπερπαραγωγή βασισμένη στις Επικίνδυνες σχέσεις του Λακλό και το Lies, το οποίο αρχικά είχε απαγορευτεί από την λογοκρισία καθώς θεωρήθηκε πορνογραφικό.

Σχετικές ειδήσεις
Πρόγραμμα Ταινιών και Εκδηλώσεων του Hellas Filmbox Berlin 2017
14.12.2016 13:23
To Hellas Filmbox Berlin, το φεστιβάλ ελληνικών ταινιών και ελληνικής θεματικής του Βερολίνου, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά στον ιστορικό κινηματογράφο Babylon από τις 18 έως τις 22 Ιανουαρίου 2017. Για το φετινό πρόγραμμα είχαμε 190 αιτήσεις και συνολικά το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει 56 ταινίες, μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους ελληνικές και διεθνείς παραγωγές συμπαραγωγές.
Αφιέρωμα στον Αντρέι Βάιντα από την Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
13.12.2016 15:17
Με ένα αφιέρωμα στον πολυβραβευμένο μετρ του ευρωπαϊκού σινεμά Αντρέι Βάιντα, που έφυγε από την ζωή τον περασμένο Οκτώβριο, αποχαιρετά το 2016 η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης. Το αφιέρωμα με τίτλο «Early Wajda» παρουσιάζει τέσσερις ταινίες από την πρώτη περίοδο δημιουργίας του πολωνού σκηνοθέτη και συγκεκριμένα τα φιλμ Κανάλ, Στάχτες και διαμάντια, Το δάσος με τις σημύδες και Η γη της Επαγγελίας.
Το «Αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο» στη Μόσχα
11.10.2016 13:54
Το Σπίτι του κινηματογράφου στη Μόσχα υποδέχθηκε το «Αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο».
Μια Σελίδα Τρέλας & Citizenfour: Δύο σημαντικές προβολές με ανάλυση στο Σχολείο του Σινεμά
22.09.2016 14:06
Οι ταινίες Μια Σελίδα Τρέλας (1926) του Κεϊνοζούκε Κινουγκάσα και Citizenfour (2014) της Λόρα Πόιτρας, θα προβληθούν με ελεύθερη είσοδο στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2016, αντίστοιχα, στο Σχολείο του Σινεμά.
5 δεκαετίες, 50 ταινίες / Η δεκαετία του ’30: Λήξη αφιερώματος με την «Αστέρω» & τις S.W.I.M.
02.03.2016 12:57
Στο πλαίσιο της «μικρής λέσχης» της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, το αφιέρωμα «5 δεκαετίες, 50 ταινίες/Η δεκαετία του ‘30» κλείνει με την προβολή της ταινίας Αστέρω, την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016.