Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Αφιέρωμα στο σύγχρονο κορεάτικο σινεμά

Αφιέρωμα στο σύγχρονο κορεάτικο σινεμά
Ένα μίνι αφιέρωμα στον νέο κορεατικό κινηματογράφο, με τίτλο Το νόημα του στυλ ,παρουσιάζεται στον κινηματογράφο Αφαία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολές 24 ταινιών, δύο μαραθώνιους προβολών ,καθώς και ταινίες σημαντικών Κορεατών σκηνοθετών σε πρώτη προβολή .

16/10/2008
Το αφιέρωμα ξεκινά με την περιπέτεια εποχής Legend of Gingko και συνεχίζεται με το Champion, το οποίο βασίζεται στην ιστορία ενός πρωταθλητή πυγμαχίας. Θα προβληθούν επίσης το πολυβραβευμένο Shiri, ταινία δράσης άλλαξε τα δεδομένα για τον κορεατικό κινηματογράφο. Σε πρώτη πανελλήνια προβολή, θα δούμε επίσης το Il Mare, μια αισθηματική ταινία μυστηρίου, ριμέικ της οποίας γυρίστηκε στις ΗΠΑ με πρωταγωνιστές τους Σάντρα Μπούλοκ και Κιάνου Ριβς.


17/10/2008
O κινηματογραφικός μαραθώνιος περιλαμβάνει εφτά επιλεγμένες ταινίες τρόμου και μυστηρίου, είδος ταινιών στο οποίο διαπρέπουν οι Κορεάτες σκηνοθέτες. Συγκεκριμένα θα προβληθούν οι ταινίες Memento Mori, το αστυνομικό θρίλερ Memories of Murder, το Phone που ακολουθεί την παράδοση του Ring, το Ghost in love, ταινία με εντυπωσιακά εφέ.
Επίσης θα προβληθεί το αριστουργιματικό A tale of two sisters, το Tell me something που αποτελεί την ασιατική απάντηση στο αμερικάνικο Seven. Σε πρώτη πανελλήνια προβολή και το σκοτεινό, ατμοσφαιρικό Sorum, με πέντε βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ.


18/10/2008
Το πρόγραμμα ξεκινά με το αισθηματικό δράμα Interview, την πρώτη ασιατική ταινία που έχει γυριστεί σύμφωνα με τους κανόνες του «Δόγματος \'95».
Στη συνέχεια θα προβληθούν πέντε ταινίες του σπουδαίου Κιμ Κι Ντουκ, σε έναν κινηματογραφικό μαραθώνιο που θα διαρκέσει οκτώ ώρες. Αυτές είναι: ο Κροκόδειλος, το εκρηκτικό ντεμπούτο του σκηνοθέτη, το Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη, η ταινία που του χάρισε την παγκόσμια αναγνώριση, το Νησί, μία από τις σημαντικότερες ταινίες της φιλμογραφίας του, το τολμηρό Bad Guy και το Coast Guard, μια σκληρή ταινία για τις συνέπειες του πολέμου.


19/10/2008
 Θα προβληθούν οι ταινίες δράσεις Restless, με σκηνές δράσης από ψηφιακούς ηθοποιούς καθώς και το έπος Musa, the warrior με πρωταγωνίστρια τη Ζανγκ Ζιγί του Τίγρης και Δράκος. Την ίδια μέρα, στις απογευματινές προβολές θα ποοβληθούν τα Joint Security Area του Τσαν-Γουκ Παρκ, ίσως το πιο διάσημο κορεάτικο μπλοκμπάστερ για τις σχέσεις της Βορείου και Νοτίου Κορέας, η πολεμική περιπέτεια Brotherhood of war, το Untold Scandal, εντυπωσιακή υπερπαραγωγή βασισμένη στις Επικίνδυνες σχέσεις του Λακλό και το Lies, το οποίο αρχικά είχε απαγορευτεί από την λογοκρισία καθώς θεωρήθηκε πορνογραφικό.

Σχετικές ειδήσεις
Το «Αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο» στη Μόσχα
11.10.2016 13:54
Το Σπίτι του κινηματογράφου στη Μόσχα υποδέχθηκε το «Αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο».
Μια Σελίδα Τρέλας & Citizenfour: Δύο σημαντικές προβολές με ανάλυση στο Σχολείο του Σινεμά
22.09.2016 14:06
Οι ταινίες Μια Σελίδα Τρέλας (1926) του Κεϊνοζούκε Κινουγκάσα και Citizenfour (2014) της Λόρα Πόιτρας, θα προβληθούν με ελεύθερη είσοδο στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2016, αντίστοιχα, στο Σχολείο του Σινεμά.
Spotlight στον Αμερικάνικο Κινηματογράφο: Αφιέρωμα στην Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
18.05.2016 10:45
Το αφιέρωμα της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης "Spotlight στον Αμερικάνικο Κινηματογράφο" θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 19 έως την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 στην αίθουσα Σταύρος Τορνές.
Μεταμεσονύκτιες προβολές Απριλίου στον κινηματογράφο Άστορ
06.04.2016 10:54
Κάθε Σάββατο μετά τα μεσάνυχτα, το ΑΣΤΟΡ χαμηλώνει τα φώτα του Φουαγιέ και προβάλλει ταινίες νέες αλλά και κλασικές, ταινίες νουάρ αλλά και τρόμου.
5 δεκαετίες, 50 ταινίες / Η δεκαετία του ’30: Λήξη αφιερώματος με την «Αστέρω» & τις S.W.I.M.
02.03.2016 12:57
Στο πλαίσιο της «μικρής λέσχης» της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, το αφιέρωμα «5 δεκαετίες, 50 ταινίες/Η δεκαετία του ‘30» κλείνει με την προβολή της ταινίας Αστέρω, την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016.