Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Οι Δον Κιχώτες της Γλύκας Στόιου στο θέατρο Αλκμήνη

Οι Δον Κιχώτες της Γλύκας Στόιου στο θέατρο Αλκμήνη

Οι Δον Κιχώτες σε διασκευή και σκηνοθεσία της Γλύκας Στόιου εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες Δον Κιχώτης, θα κυνηγούν την περιπέτεια και πάλι από 18 Ιανουαρίου 2015 στο θέατρο Αλκμήνη, σε σχολικές αίθουσες, σε πλατείες, σε αίθουσες εκδηλώσεων, σε Ελλάδα, σε εξωτερικό, σε όλο τον κόσμο με σύνθημα "Το Θέατρο Πάει Παντού".

 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αγγελική Καρακαξίδου, Γλύκα Στόιου

 

Δύο ζιζάνια, ένα ταξίδι στην Ισπανία του 16ου αιώνα και μια διαδραστική θεατρική παράσταση που δημιουργεί ένα πυροτέχνημα από εικόνες.

 

Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν μερικές από τις απίθανες ιστορίες του Αλόνσο Κιχάνο, ενός φτωχού άρχοντα από την επαρχία της Μάντσας που αποφασίζει να γίνει ιππότης επηρεασμένος από τα βιβλία της ιπποσύνης που διαβάζει ολημερίς και ολονυχτίς. Ο Αλόνσο Κιχάνο επιλέγει για τον εαυτό του το όνομα Δον Κιχώτης, παίρνει για υπηρέτη του τον αγαθό Σάντσο Πάντσα και πορεύεται στους δρόμους της δράσης, της δικαιοσύνης και της αλήθειας, αναζητώντας την περιπέτεια και μια Δουλτσινέα που ζει μόνο στη φαντασία του. Περνάει τους ανεμόμυλους για γίγαντες και ορμάει να τους αντιμετωπίσει, προκαλεί σε απέλπιδα μάχη δυο άγρια λιοντάρια, αγωνίζεται σκληρά για να αποκτήσει το χρυσό κράνος του Μαμπρίνου.

 

Ο Δον Κιχώτης είναι ένας ήρωας που υπερασπίζεται το όνειρο. Η αγάπη για το κοινό καλό, ο σεβασμός στο συνάνθρωπο, το ήθος, το δίκαιο και η αλήθεια είναι λέξεις και έννοιες που συντροφεύουν τον καλοκάγαθο ιππότη και δίνουν στη ρομαντική του φύση μία διαχρονική υπόσταση.

 

Το παραμύθι του Δον Κιχώτη αφηγούνται δύο ξωτικά, δύο πλάσματα πασπαλισμένα από την αστερόσκονη της παιδικής φαντασίας που παίζουν σχεδόν όλους τους ρόλους του έργου. Οι δύο ηθοποιοί παροτρύνουν τα παιδιά να συμμετέχουν, να γνωρίσουν το θαυμαστό κόσμο της ιπποσύνης, να διασκεδάσουν, να «μπουν στο παιχνίδι» και να βοηθήσουν στην εξέλιξη του έργου σαν άλλοι Δον Κιχώτες.

 

Η παράσταση ταξίδεψε με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από 17/11/2013 μέχρι 5/2/2014 στις αίθουσες εκδηλώσεων των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της Α/θμιας Εκπαίδευσης και σε θέατρα όλης της Κρήτης.

 

Στις 13/2/2014, οι «Δον Κιχώτες» ταξίδεψαν στο Λουξεμβούργο και παρουσίασαν τις ιστορίες του Δον Κιχώτη στο Ευρωπαϊκό Σχολείο και στην Ελληνική Κοινότητα.

Σχετικές ειδήσεις
Σκρουτζ, μια χειμωνιάτικη ιστορία στη μέση του καλοκαιριού, στο Θέατρο Αλκμήνη
21.12.2016 17:29
Η FKMB productions επανέρχεται ακόμα μια χρονιά με την επιτυχημένη θεατρική διασκευή της Κλεοπάτρας Εμμανουήλ «Σκρουτζ: Μια χειμωνιάτικη ιστορία στη μέση του καλοκαιριού» η οποία παρουσιάστηκε την περσινή χρονιά στα σχολεία της Αττικής και στο Θέατρο Αλκμήνη.
«Σκύλος με Σπίτι» της Γαλάτειας Γρηγοριάδου-Σουρέλη στο θέατρο Αλκμήνη
27.09.2016 12:16
Το συμβολικό παραμύθι των εκδόσεων ΠΑΤΑΚΗ, «Σκύλος με Σπίτι» της Γαλάτειας Γρηγοριάδου-Σουρέλη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, συνεχίζει στο θέατρο Αλκμήνη για την περίοδο 2016-2017, από τις 16 Οκτωβρίου 2016.
Περιπέτεια στη Σκουπιδανία στο Θέατρο Παραμυθίας
15.09.2016 16:25
Το Θέατρο Παραμυθίας μας προσκαλεί στην παράσταση Περιπέτεια στη Σκουπιδανία. Μία παράσταση οικολογικού ενδιαφέροντος, βασισμένη στο ομότιτλο παραμύθι, της Κατερίνας Μουρίκη, από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν στο θέατρο Αλκμήνη
29.07.2016 15:11
Η παράσταση «Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα», σε σκηνοθεσία και θεατρική προσαρμογή της Ξανθής Ταβουλαρέα, έρχεται το Σεπτέμβριο 2016 στο θέατρο Αλκμήνη.
Η τσιπούρα η Λενιώ και η περιπέτεια στο βυθό - Αναστασία Δημητρίου
06.07.2016 11:58
Από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο-CD, Η τσιπούρα η Λενιώ και η περιπέτεια στο βυθό της Αναστασίας Δημητρίου