Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

to the point: Έκθεση στο Αγγέλων Βήμα

 to the point: Έκθεση στο Αγγέλων Βήμα

Ο Ξενής Σαχίνης και το εργαστήριο του, στην αμφιλεγόμενη καρδιά της  πρωτεύουσας, στήνουν στο ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ ένα σκαληνό τρίγωνο με το Εθνικό Θέατρο και τις ύστατες  υδάτινες μνήμες των πιδάκων του Ζογγολόπουλου που ακόμα διαφυλάσσονται στο  μόρφωμα της Πλατείας  Ομονοίας  και καλούν όλους τους Αθηναίους, από την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014, να συνειδητοποιήσουν πως η μόνη ανατρεπτική κριτική στα όσα συμβαίνουν γύρω μας είναι η διατράνωση ενός νέους ήθος αισθητικής ενάντια σε κάθε ασχημοσύνη ή βία.

 

Όλοι οι καλλιτέχνες του Εργαστηρίου σχολιάζουν είτε με μονοτυπίες είτε σειραϊκά την σύγχρονη πραγματικότητα δίχως να χάνουν ποτέ την ειδική ματιά του χαράκτη , δηλαδή από πάνω προς τα κάτω. Μία θέαση των οπτικών τους προτάσεων «αφ΄υψηλού» που παραπέμπει  στη  σφαιρική αντίληψη των τεκταινομένων.

Σχετικές ειδήσεις
Σιωπηλή παρουσία: Συναντώντας τον Ζογγολόπουλο, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
15.11.2016 12:27
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου παρουσιάζουν την ομαδική εικαστική έκθεση «Σιωπηλή παρουσία: συναντώντας τον Ζογγολόπουλο 45 χρόνια μετά».
υδάτινες ιστορίες: Έκθεση της Κάτιας Βαρβάκη στο Aneroussa Beach Hotel
30.06.2016 15:01
Στο νησί της Άνδρου, στο Μπατσί, στο ξενοδοχείο ΑΝΕΡΟΥΣΑ (ANEROUSSA BEACH HOTEL) πραγματοποιείται έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών της Κάτιας Βαρβάκη με τίτλο «υδάτινες ιστορίες», από 10 Ιουλίου μέχρι 28 Αυγούστου 2016.
Μετέωρο Βήμα: έκθεση σκίτσων για το προσφυγικό στο Μετρό Συντάγματος
28.04.2016 16:34
Η μεγάλη έκθεση σκίτσων για το προσφυγικό, με τίτλο «Μετέωρο Βήμα», που ξεκίνησε από την Ρόδο, στις 7 Μαρτίου 2016 και εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κύριο Προκόπη Παυλόπουλο, συνεχίζει το ταξίδι της, και μετά την Κω την Λέρο και το Αγαθονήσι, κάνει στάση στην Αθήνα!
Αναδρομική έκθεση για τον Γιώργο Ζογγολόπουλο στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Άνδρου
15.04.2016 12:36
Το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή οργανώνει στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Άνδρου γι’ αυτό το καλοκαίρι μια αναδρομική έκθεση στο έργο του διακεκριμένου γλύπτη, Γιώργου Ζογγολόπουλου, με τίτλο "Η ασίγαστη πλησμονή στο αχανές της αφαίρεσης".
Book & Sketches: Ο Βασίλης Σελιμάς μας προσκαλεί στο εργαστήριο του
15.04.2016 11:42
Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του, «Νιω, μια μικρή ιστορία», ο Βασίλης Σελιμάς ανοίγει το εργαστήριό του στο κοινό για μια ημέρα, το Σάββατο 23 Απριλίου και παρουσιάζει την έκθεση «Book & Sketches».