Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

CHEAPART 20: Η εορταστική 20η διοργάνωση

CHEAPART 20: Η εορταστική 20η διοργάνωση

Με το κλείσιμο των είκοσι χρόνων της CHEAPART κοιτάζοντας μπροστά φαίνεται τόσο φρέσκια και επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε. Το διεθνές δίκτυο της CHEAPART μεγάλωσε ακόμα περισσότερο περιλαμβάνοντας μετά τη Βιέννη και τη Λεμεσό, το Άμστερνταμ. Οι συνεργασίες καλλιτεχνών, οργανισμών και επιμελητών που προκύπτουν από το δίκτυο της CHEAPART διασφαλίζουν τον αυξανόμενο σε αριθμό συμμετοχών, επισκεπτών, εκθέσεων και διεθνών εκδηλώσεων.


Η CHEAPART αποτελεί ένα σπάνιο ίσως μοναδικό δείγμα σύγχρονου ελληνικού πολιτιστικού σχεδιασμού που το μοντέλο της εξάγεται με επιτυχία σε χώρες του εξωτερικού κρατώντας πάντα τα χαρακτηριστικά της στοιχεία. Το κλειδί της επιτυχίας είναι η διείσδυση στην τοπική σκηνή και η αποδοχή από την κοινωνία που ενσωματώνει τις εκδηλώσεις αυτές στον κορμό της. Τα χρόνια που προηγήθηκαν έγιναν προσεκτικά βήματα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και στις εκάστοτε συνθήκες. Σκοπός ήταν ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός μιας διοργάνωσης που απέφευγε τα βραχυπρόθεσμα πιθανά οφέλη δίνοντας το βάρος στην παγίωση συνεργασιών και σχέσεων εμπιστοσύνης με τους καλλιτέχνες και το κοινό. Δεν είναι τυχαία η συνεχής καλλιτεχνική παρουσία της CHEAPART στην εικαστική σκηνή τα τελευταία 20 χρόνια με πολύπλευρες εφαρμογές και εκθέσεις που η κάθε μία άφησε και ένα μικρό ίχνος στο κορμό της σύγχρονης ελληνικής τέχνης. Αν αθροίσει όμως κανείς όλα αυτά τα μικρά ίχνη τα τελευταία χρόνια αρχίζει πια να βλέπει ολόκληρη την εικόνα και τον αντίκτυπο που έχει στη σύγχρονη τέχνη.


Η CHEAPART γιορτάζει φέτος την 20η διοργάνωση της στην Αθήνα, στο κτίριο από όπου ξεκίνησε στα Εξάρχεια το 1995. Η CHEAPART και το πνεύμα της παρέμειναν αναλλοίωτα διαγράφοντας μια σημαντική πορεία στην Ελληνική σύγχρονη ιστορία της τέχνης, τοποθετώντας τα θεμέλια για τη δημιουργία πολλαπλών δράσεων και εκθέσεων μέχρι σήμερα.


Συμμετέχουν: Γιώργος Αγγελάκης, Χρήστος Αλατσάκης, Στέφανος Αλαφούζος, Λιάνα Αναστασιάδου, Μαρία Αντωνάτου, Γιώτα Αποστολοπούλου, Νίκος Βαβάτσης, Moodlikeme, Μαρία Βαγιάτη, Anthia Mega Chavre, Νίκος Γιαβρόπουλος, Θωμάς Γιατράς, Βαγγέλης Γκίνης, Βάλια Γκούζια, Έλλη Γρίβα, Ειρήνη Δαπουλάκη, Δόμνα Δέλλιου, Μιχάλης Ηλιού, Δέσποινα Θεοδωρίδου Κρεντς, Λεωνίδας Καμπούρογλου, Νικόλας Καραθανάσης, Σοφία Καραλέκα, Θοδωρής Καρανίκας, Γιάννης Καρδάσης, Ισμήνη Κινγκ, Χρήστος Κολιός, Γιώτα Κότικα, Δήμητρα Κούλα, Γιάννης Κουτρούλης, Λένα Κουτσαυτάκη, Πάνος Κουφός, Φαίδρα Κρέσπη, Πετρούλα Κρίγκου, Αφροδίτη Κροντήρη [Ende Neu], Ευδοκία Κύρκου, Τάνια Κωτίκα, Γρηγόρης Λαγός, Σεμίνα Λάνταβου, Ιόλη Λιβαδά, Γιώργος Λυντζέρης, Ντορίνα Μάλλιου, Ντία Μάνεση, Άννα Μανέτα, Αντιγόνη Μανωλίδου, Ματίνα Μαυρονικόλα, Ισμήνη Μπονάτσου, Τζίνα Νάτση-Τζήκα, Χρίστος Νεοφύτου, Ιωάννης Νομικός, Μεσάντερ Ντοροτέ, Δόμνα Παναγοπούλου, Βασιλική Πανταζή, Αντώνης Παπαδόπουλος, Ελένη Παπαδοπούλου, Emma Papadopoulos, Χριστιάννα Παπαμάλη, Θανάσης Παππάς , Χριστίνα Παρακεντέ, Γιάννης Πετρής, Λευθέρης Πλακίδας, Μολυβία Πορπόδα, Νάντια Ράπτη, Ζωή Σκλέπα, Έρη Σκυργιάννη, Αννέττα Σπανουδάκη, Λήδα Σπερελάκη, Αλεξάνδρα Στεφανίδου, Θάνος Στόκας, Γιώργος Στριφτάρης, Δήμητρα Τζιβέλου, Δέσποινα Τσάκνη, Ραφαέλα Τσάκνη, Ντένια-Διονυσία Τσεκούρα, Μάνθα Τσιάλιου, Μάρθα Τσιάρα, Μαρία Τσιμπουρλά, Βούλα Φερεντίνου, Μάκης Φιόρος, Δέσποινα Χαριτωνίδη, Έμυ Χατζιφωτιάδου, Εμανουήλ Χουσάκος, Παντελής Ψαρράς.


Έργο: Νίκος Βαβάτσης

Σχετικές ειδήσεις
Things and Wonders, έκθεση της Anna Vasof στην CHEAPART
27.01.2017 11:39
Η media artist Anna Vasof, παρουσιάζει την πρώτη ατομική της έκθεση στην Ελλάδα με τίτλο Things and Wonders, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στις 19:00 στην CHEAPART.
CHEAPART 2016: Παρελθόν και μέλλον, τα δύο πρόσωπα της CHEAPART
06.12.2016 12:13
Στο ίδιο ιστορικό κτίριο της Οδού Θεμιστοκλέους και Α. Μεταξά 25 στα Εξάρχεια που γεννήθηκε η CHEAPART και όλα αυτά τα χρόνια έχουν εκθέσει πάνω από 500 καλλιτέχνες, εγκαινιάζεται φέτος στις 9 Δεκεμβρίου στις 7:30 μμ. η CHEAPART 2016 με 80 επιλεγμένους εικαστικούς που θα σας ξεναγήσουν στο έργο τους.
Nothing special: Just not Opium - Κονκορδάτο*: ομαδική έκθεση στην Cheapart
26.10.2016 16:43
Η Cheapart εγκαινιάζει στις 2 Νοεμβρίου 2016 την ομαδική έκθεση Nothing special: Just not Opium - Κονκορδάτο*.
Ασημαντότητες: ομαδική έκθεση στην Cheapart
30.09.2016 16:57
Η Cheapart εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με την ομαδική έκθεση με τίτλο Ασημαντότητες.
Portrait Cabinet: ομαδική έκθεση στην Cheapart
24.03.2016 11:22
Η Cheapart εγκαινιάζει την Παρασκευή 1η Απριλίου 2016 την ομαδική έκθεση Portrait Cabinet, στην οποία 57 καλλιτέχνες δημιουργούν πάνω από 100 έργα σε έναν διάλογο με το πάντα επίκαιρο “πορτρέτο”.