Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Masterclass στην άρπα με τη Μαρία Μπιλντέα στο Ωδείο Αθηνών

Masterclass στην άρπα με τη Μαρία Μπιλντέα στο Ωδείο Αθηνών

Το KYKLOS ENSEMBLE, συνεχίζοντας την έντονη εκπαιδευτική του δράση, και θέτοντας ως προτεραιότητα τους νέους σπουδαστές της χώρας, διοργανώνει το τέταρτο κατά σειρά masterclass για το έτος 2014. Η διακεκριμένη σολίστ στην άρπα και μέλος του συνόλου, Μαρία Μπιλντέα, θα διδάξει για τέσσερις ημέρες 16-19 Δεκεμβρίου 2014, καθημερινά από τις 15:00 έως τις 22:00, τις εξής θεματικές:

 

- Προετοιμασία για παγκόσμιους διαγωνισμούς.

- Αρπιστικό ρεπερτόριο.

- Τα πρώτα βήματα της άρπας: εισαγωγή στο όργανο για μικρά παιδιά.

- Τεχνικά μαθήματα για τη διατήρηση της άριστης κατάστασης του οργάνου.

 

Ξεχωριστή θέση στα πλαίσια του masterclass κατέχει η εκδήλωση , στις 18 Δεκεμβρίου 2014 [ώρες 16:00-19:00], με τίτλο: Η Άρπα στην Ορχήστρα. Το σεμινάριο αφορά συνθέτες, ενορχηστρωτές καθώς και διευθυντές ορχήστρας και θα αναδείξει τα μη, τα πρέπει, και τα πως του οργάνου τόσο σε θέματα σύνθεσης όσο και σε θέματα μουσικής διεύθυνσης.

 

Το masterclass θα ρίξει την αυλαία του με μια ανοιχτή για το κοινό συναυλία που τιτλοφορείται Η Μεγάλη Γιορτή της Άρπας [19 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 20:00] με τους σπουδαστές να αναλαμβάνουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

Το masterclass στην άρπα αποτελεί τη συνέχεια των κύκλων σεμιναρίων και εκπαιδευτικών δράσεων των μελών του KYKLOS που άνοιξε το masterclass στο φαγκότο (με τον καταξιωμένο φαγκοτίστα και μέλος του συνόλου, Γεώργιο Φαρούγγια, και καλεσμένο τον Alexei Tkachuk: σόλο φαγκότο στην Bamberg Symphony, στη Lucerne Festival Orchestra αλλά και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Τεχνών της Βρέμης), συνέχισε το masterclass στο κόρνο (με το μέλος του συνόλου και σολο κόρνο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Κώστα Σίσκο, και καλεσμένο το σόλο κόρνο της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βιέννης, Hector McDonald) και το καλοκαίρι ακολούθησε το masterclass στο κοντραμπάσο όπου ο σολίστ Τάκης Καπογιάννης (κορυφαίος Α΄ κοντραμπασίστας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και μέλος του KYKLOS ENSEMBLE) δίδαξε τεχνικές ομαδικού παιξίματος του οργάνου στους νέους εκπαιδευόμενους.

Σχετικές ειδήσεις
Masterclass από τον Krzysztof Warlikowski στη Στέγη
19.12.2016 12:33
Ο κορυφαίος σκηνοθέτης Krzysztof Warlikowski παραχωρεί ένα τρίωρο masterclass για επαγγελματίες ηθοποιούς και σκηνοθέτες.
  Οι φιναλίστ του 7ου Πανελλήνιου Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας σε μία συναυλία!
31.08.2016 12:57
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Θέατρο Κολωνού, τους φιναλίστ του 7ου Πανελλήνιου Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου και τη συνδιδασκαλία της Αθανασίας Κυριακίδου.
7ο Πανελλήνιο Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας
28.07.2016 14:50
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, μετά τα προηγούμενα επιτυχημένα σεμινάρια, προσφέρει στους νέους Έλληνες μαέστρους τη δυνατότητα συμμετοχής στο 7ο Πανελλήνιο Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.
Masterclass υποκριτικής από τους bijoux de kant στο Black Box
16.05.2016 14:28
Από την Παρασκευή 20 ως την Κυριακή 22 Μαϊου 2016, οι bijoux de kant θα παραδώσουν ένα masterclass υποκριτικής στο θέατρο Blackbox.
Masterclass Λυρικού Τραγουδιού με τον Άρη Αργύρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
25.04.2016 12:18
Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ και ο διεθνώς καταξιωμένος βαρύτονος ΑΡΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ, προσφέρουν ένα ανοιχτό σεμινάριο ερμηνείας λυρικού τραγουδιού, από 5 έως 7 Μαΐου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.