Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Διαλέξεις με τον Αθανάσιο Κοτσίρη στο Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη

Διαλέξεις με τον Αθανάσιο Κοτσίρη στο Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Θεοχαράκη φιλοξενεί τον Αθανάσιο Κοτσίρη, ο οποίο θα δώσει μία σειρά διαλέξεων με τίτλο Quo vadis EE?, από τις 12 Δεκεμβρίου 2014.

 

Οι όροι, οι έννοιες και οι πολιτικές και γενικά “η μηχανική του κοινοτικού δικαίου” στην επιστήμη, στην πρακτική και γενικότερα στην “Ευρωπαϊκή διακυβέρνηση, από την γένεση και εξέλιξη του κοινοτικού εγχειρήματος, αναλύονται, εξετάζονται, ερμηνεύονται και αξιολογούνται.


Γενικά η Ευρώπη είναι σε μια διαρκή κίνηση και ανάπτυξη, που προσπαθεί να παίξει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στην διεθνή και πολυεπίπεδη πραγματικότητα. Το σεμινάριο θα προσπαθήσει να διατυπώσει κάποιες θέσεις και απαντήσεις με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αντικειμενικότητα, ακρίβεια και πλουραλισμό. Με αυτό τον τρόπο θα δώσει σε όλους την περαιτέρω διερεύνηση, εμβάθυνση και προβληματισμούς.


Το λαμπρό εγχείρημα ένωσης κρατών οδεύει προς την παρακμή και το τέλος του ή απλώς διέρχεται μια κρίση ταυτότητος και πορείας που μπορεί να οδηγήσει σε ανανέωση και τελική δικαίωση; Ποιο είναι το μέλλον της Ευρώπης και πού μπορεί να στηριχθεί ένα καινούριο σχέδιο για το καλό όλων των Ευρωπαίων;

 

Οι διαλέξεις είναι δίωρης διάρκειας (18:00-20:00) και πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή. 


Σχετικές ειδήσεις
Διαλέξεις Φεβρουαρίου με τον Χ. Γιανναρά στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
31.01.2017 13:35
Στις 14 Φεβρουαρίου 2017 ξεκινούν στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη οι διαλέξεις του Χρήστου Γιανναρά, με θέμα "Γιατί ανέφικτος ο «πολιτικός εκσυγχρονισμός» στην Ελλάδα σήμερα;".
Οι διαλέξεις του Ιανουαρίου στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
29.12.2016 15:56
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη εγκαινιάζει το νέο χρόνο με νέες διαλέξεις από τους Γιώργο Κοντογιώργη, Ματθαίο Γιωσαφάτ, Γιάννη Μετζικώφ και Στέλιο Ράμφο.
Εκπαιδευτικά προγράμματα Ιανουαρίου στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
20.12.2016 11:49
Ο Ιανουάριος, ο πρώτος μήνας του νέου χρόνου, έρχεται στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη με πλούσια εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους.
Εκπαιδευτικά προγράμματα Δεκεμβρίου 2016 στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
22.11.2016 14:49
Νέα, αλλά και ήδη γνωστά εκπαιδευτικά προγράμματα μας περιμένουν τον Δεκέμβριο 2016 στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, ενώ δεν θα λείψει φυσικά η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, με προγράμματα στο κλίμα των εορταστικών ημερών!
Εκπαιδευτικά προγράμματα Μαρτίου 2016 στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
03.03.2016 16:48
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη προσκαλεί τον όλο τον Μάρτιο μικρούς και μεγάλους στα ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχει ετοιμάσει.