Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Διαλέξεις με τον Αθανάσιο Κοτσίρη στο Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη

Διαλέξεις με τον Αθανάσιο Κοτσίρη στο Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Θεοχαράκη φιλοξενεί τον Αθανάσιο Κοτσίρη, ο οποίο θα δώσει μία σειρά διαλέξεων με τίτλο Quo vadis EE?, από τις 12 Δεκεμβρίου 2014.

 

Οι όροι, οι έννοιες και οι πολιτικές και γενικά “η μηχανική του κοινοτικού δικαίου” στην επιστήμη, στην πρακτική και γενικότερα στην “Ευρωπαϊκή διακυβέρνηση, από την γένεση και εξέλιξη του κοινοτικού εγχειρήματος, αναλύονται, εξετάζονται, ερμηνεύονται και αξιολογούνται.


Γενικά η Ευρώπη είναι σε μια διαρκή κίνηση και ανάπτυξη, που προσπαθεί να παίξει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στην διεθνή και πολυεπίπεδη πραγματικότητα. Το σεμινάριο θα προσπαθήσει να διατυπώσει κάποιες θέσεις και απαντήσεις με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αντικειμενικότητα, ακρίβεια και πλουραλισμό. Με αυτό τον τρόπο θα δώσει σε όλους την περαιτέρω διερεύνηση, εμβάθυνση και προβληματισμούς.


Το λαμπρό εγχείρημα ένωσης κρατών οδεύει προς την παρακμή και το τέλος του ή απλώς διέρχεται μια κρίση ταυτότητος και πορείας που μπορεί να οδηγήσει σε ανανέωση και τελική δικαίωση; Ποιο είναι το μέλλον της Ευρώπης και πού μπορεί να στηριχθεί ένα καινούριο σχέδιο για το καλό όλων των Ευρωπαίων;

 

Οι διαλέξεις είναι δίωρης διάρκειας (18:00-20:00) και πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή. 


Σχετικές ειδήσεις
Στην Εποχή των Τεράτων: συζήτηση στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
18.05.2016 11:44

Ο Καθηγητής Φιλοσοφίας Στέφανος Ροζάνης και ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Στάθης Γκόνος συζητούν στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη για την “Εποχή των Τεράτων”.
Εκπαιδευτικά προγράμματα Απριλίου 2016 στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
17.03.2016 15:39
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη προσκαλεί όλο τον Απρίλιο μικρούς και μεγάλους στα ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχει ετοιμάσει.
Εκπαιδευτικά προγράμματα Μαρτίου 2016 στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
03.03.2016 16:48
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη προσκαλεί τον όλο τον Μάρτιο μικρούς και μεγάλους στα ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχει ετοιμάσει.
Εκπαιδευτικά προγράμματα Δεκεμβρίου 2015 στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
09.12.2015 13:52
Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη οργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους τον Δεκέμβριο 2015.
Η Ιστορία στην κόψη του λόγου: Διαλέξεις στο Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη
03.11.2015 16:33
Το Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη παρουσιάζει τον Νοέμβριο τις διαλέξεις με τίτλο Η Ιστορία στην κόψη του λόγου - Τρεις οριακές στιγμές της ελληνικής ιστορίας μέσα από τη λογοτεχνία, οι οποίες ξεκινούν στις 13 Νοεμβρίου 2015.