Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Never ending από το Interart Contemporary Music and Dance Group στο Θέατρο Πόρτα

Never ending από το Interart Contemporary Music and Dance Group στο Θέατρο Πόρτα

Η Πρεσβεία της Ρουμανίας σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ινστιτούτο της Ρουμανίας και τον Σύνδεσμο "Γυναίκες στην Τέχνη" παρουσιάζει στο πλαίσιο του Μουσικού Κύκλου του Θεάτρου Πόρτα (Τρίτες Παράλληλες) την παράσταση Never ending, την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου στις 21.15.


Μια performance που συνδυάζει πρωτότυπη σύγχρονη μουσική , χορό και βίντεο σαν ένα περιπετειώδες ταξίδι στην αντίληψη του χώρου και του χρόνου. Ερμηνεύει το Interart Contemporary Music and Dance Group.

Mihaela Vosganian: Καλλιτεχνική διευθύντρια / Συνθέτις / Φωνητικά / Κρουστά / Live Electronics
Liliana Iorgulescu: Χορογράφος/Χορεύτρια
Maria Chifu: Φαγκότο
Ana Chifu: Φλάουτο
Radu Vâlcu: κιθάρα/live electronics
Lucian Martin & Alexandra Poenaru: Χορευτές
Mihai Cucu: Βίντεο


Η ομάδα Inter-Art Contemporary Music and Dance είναι μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία που έρχεται από τη Ρουμανία και στοχεύει στη συνύπαρξη στη σκηνή της ζωντανής μουσικής του χορού και του βίντεο. Την ομάδα απαρτίζουν καλλιτέχνες από τη Ρουμανία και άλλες χώρες.

Έχοντας ως ιδρυτές τη συνθέτη Mihaela Vosganian και τη χορογράφο Liliana Iorgulescu, η Inter-Art έχει ένα ευέλικτο σχήμα που συμπεριλαμβάνει διαφορετικούς καλλιτέχνες (συνθέτες, οργανοπαίκτες και τραγουδιστές, χορευτές, visual-artists), ανάλογα με το σχεδιασμό της παράστασης που παρουσιάζουν κάθε φορά. Η χρήση παραδοσιακών οργάνων και νέων τεχνολογικών μέσων εμπλουτίζει τον πολυπολιτισμικό διάλογο παρέχοντας στους συνεργαζόμενους καλλιτέχνες, ένα ευρύ φάσμα επιλογών και ιδεών για τη σύγχρονη δημιουργία.

Η INTER-ART έχει εμφανιστεί στη Ρουμανία και σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ολλανδία, η Ελλάδα, η Ελβετία, η Γαλλία η Γερμανία ο Καναδάς, η Ιαπωνία, το Ισραήλ, το Πακιστάν, στα τακτικά προγράμματα χώρων τέχνης αλλά και σε φεστιβάλο όπως International New Music Week, Multi Sonic Fest, Meridian Festival, The Women, Festival of the Two Seas, International Art Exhibitions, και άλλα.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος και ο Κορνήλιος Σελαμσής στο Θέατρο Πόρτα
31.01.2017 12:34
Ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος και ο Κορνήλιος Σελαμσής θα εμφανιστούν στο Θέατρο Πόρτα, στο πλαίσιο του κύκλου Άλλες Παράλληλες, με τη μουσική παράσταση Γυμνοί Άνδρες.
Είδη γερμανικού έρωτα με τη Νέλλη Μαυροειδή στο Θέατρο Πόρτα
25.01.2017 12:19
Το Θέατρο Πόρτα φιλοξενεί στο πλαίσιο του κύκλου Άλλες Παράλληλες, τη Νεφέλη Μαυροειδή, η οποία θα παρουσιάσει έργα των Strauss, Mendelssohn, Jost.
Η Νατάσσα Μποφίλιου για ακόμη μία συναυλία στο Θέατρο Πόρτα
25.05.2016 12:53
Ύστερα από την άμεση εξάντληση των εισιτηρίων της “Κιβωτού”, καθώς και την απαίτηση των θεατών, που δεν πρόλαβαν να εξασφαλίσουν εγκαίρως μια θέση, το Θέατρο Πόρτα, οι “Τρίτες Παράλληλες” και οι καλλιτέχνες προσθέτουν μια έξτρα παράσταση την Τρίτη 31 Μαΐου 2016.
Ένα Ρεσιτάλ - Ανώνυμος πιανίστας από το Στέφανο Θεοδωρίδη στο Θέατρο Πόρτα
20.04.2016 12:12
Ο Στέφανος Θεοδωρίδης θα εμφανιστεί στο Θέατρο Πόρτα, στο πλαίσιο του κύκλου Τρίτες Παράλληλες, για μία συναυλία με τίτλο Ένα Ρεσιτάλ - Ανώνυμος πιανίστας.
Οι Ventus Ensemble live στο Θέατρο Πόρτα
26.02.2016 10:25
Οι Ventus Ensemble θα εμφανιστούν την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 στο Θέατρο Πόρτα, στο πλαίσιο των συναυλίων Τρίτες Παράλληλες.