Η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ελλάδος, η Ονειρούπολη Δράμας ανοίγει τις πύλες της με τα υπέροχα Καρντάσιας. Μέχρι τις 4 Ιανουαρίου οι επισκέπτες  – Ονειροπολίτες της θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στη χώρα του παραμυθιού μέσα από τις 220 και πλέον δράσεις της. Πρόκειται για μουσικές και πολιτιστικές δράσεις που προσφέρονται εντελώς δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες της «πρωτεύουσας των Χριστουγέννων»,  όπως έχει χαρακτηριστεί η Δράμα.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η Ονειρούπολη πλαισιώνεται από αγάπη. Αγάπη που πηγάζει από το μεράκι των εθελοντών και τη διάθεση των χιλιάδων επισκεπτών.

Μουσικές εκδηλώσεις

Στις μουσικές εκδηλώσεις θα συμμετέχουν δημοφιλείς καλλιτέχνες όπως ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, η Φουρέιρα, o Νίνο, ο Γιάννης Βαρδής, ο Γιώργος Λιανός, ο Γιώργος Παπαδόπουλος, τα συγκροτήματα Bliss Band, C-Real, Μέλισσσες, Boys and Noise, Στέλιος Λεγάκης, Marios Brasil και πολλοί άλλοι!

Χριστουγεννιάτικο χωριό

Για αυτές τις 31 ονειρεμένες ημέρες το κέντρο της Δράμας μεταμορφώνεται σε ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό, έτσι όπως το έχει ονειρευτεί κάθε πιτσιρικάς.

«Όλα τα παραμύθια που έχουμε ακούσει από παιδιά, έχουν μια αρχή, μέση και τέλος… Στην Ονειρούπολη όμως τα πράγματα αλλάζουν, ανανεώνονται, παίρνουν κάθε φορά ένα άλλο χρώμα, μια άλλη διάσταση… και το παραμύθι δεν τελειώνει ποτέ», υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.  Έτσι:

Ένα μεγάλο παγοδρόμιο, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με τη φάτνη, μια τεράστια χριστουγεννιάτικη μπάλα με αμέτρητα λαμπιόνια, ένα εντυπωσιακό πολύχρωμο Καρουζέλ, είναι τα πρώτα πράγματα που συναντά ο επισκέπτης της Ονειρούπολης. Τα παραδοσιακά ξύλινα σπιτάκια, με διαφορετικές θεματικές ενότητες και το «Δάσος των Ευχών και της Ελπίδας» συμπληρώνουν την χωροταξική δομή του χριστουγεννιάτικου χωριού.  Παράλληλα, τα Εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιΐας γεμίζουν τον χώρο με χριστουγεννιάτικες μυρωδιές.

Το Σπίτι του Αϊ Βασίλη

Στην καρδιά της Ονειρούπολης,  ο αγαπημένος Άγιος όλων μαζί με τα ξωτικά περιμένει μικρούς και μεγάλους να στολίσουν με αστερόσκονη τις φετινές ευχές.

Τα Ατελιέ των Ξωτικών

Τα ξωτικά όμως έχουν και το δικό του χώρο, το δικό τους  σπίτι, το ατελιέ τους. Στο  «Ατελιέ των Ξωτικών»,  οι επισκέπτες μεταμορφώνονται σε ξωτικό,  σε χιονάνθρωπο, σε ζαχαρωτό και σ’  ό,τι άλλο βάζει ο ανθρώπινος νους.   

Τα Τρενάκια της Ονειρούπολης

Η Ονειρούπολη διαθέτει δύο  τρενάκια που ταξιδεύουν τους επιβάτες τους στα όμορφα σοκάκια της πόλης εντελώς δωρεάν.

Χριστουγεννιάτικη αγορά

Πανέμορφη είναι και η Χριστουγεννιάτικη αγορά που λειτουργεί μέσα στο χωριό, με ξύλινα, στολισμένα σπιτάκια. Ο επισκέπτης της μπορεί να γευτεί τοπικές λιχουδιές, παραδοσιακά, Χριστουγεννιάτικα εδέσματα, μπορεί να βρει  δωράκια, στολίδια, παιχνίδια, ό,τι έχει ανάγκη γι’  αυτές τις γιορτινές μέρες.

Και άλλα πολλά….

Το Θερμοκήπιο της Ονειρούπολης, το Σπίτι του Παραμυθιού, το Σπίτι των Νέων Τεχνολογιών και Ρομποτικής αλλά και το Σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού, υπόσχονται στον επισκέπτη πως όχι μόνο θα περάσουν υπέροχα αλλά θα έχουν την δυνατότητα να γευτούν, να νιώσουν, να μάθουν.  

Η Ονειρούπολη, κάθε χρόνο είναι και πιο όμορφη, πιο ενδιαφέρουσα, πιο παραμυθένια.  Ειδικά φέτος που συμπληρώνει 11 χρόνια παρουσίας υπόσχεται στους επισκέπτες της ένα ταξίδι μοναδικό στο μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων. Το Παραμύθι ξεκινάει….