Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ο Ορίζοντας του Χρήστου Κεχαγιόγλου

Ο Ορίζοντας του Χρήστου Κεχαγιόγλου
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την καινούργια δουλειά του Χρήστου Κεχαγιόγλου με τίτλο, σε μία έκθεση που περιλαμβάνει μια σειρά από ακρυλικά σε ξύλο, που χαρακτηρίζονται από τα φωτεινά τους χρώματα, τα παιχνίδια της προοπτικής και του σχεδίου και μια ονειρική ατμόσφαιρα.

Ο Ορίζοντας παίζει ζωγραφικά με τις δύο ερμηνείες της λέξης. Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη: Ο oρίζοντας είναι το πέρας και το άπειρο, το τέλος και η αρχή. Είναι μια γραμμή, ευθεία ή τεθλασμένη, ένα μακρινό όριο του κόσμου μας. Παραμένει πάντοτε μακριά, υποδηλώνοντας με το απλησίαστο την απειρία του γνωστού και άγνωστου κόσμου που μας περιβάλλει. Ορίζοντας όμως, είναι και η μετοχή του ορίζω, και ορίζοντας ταχτοποιούμε τα πράγματα, τα συναισθήματα και τις καταστάσεις, ενεργοποιούμε τα νοήματα και δημιουργούμε τον πολιτισμό μέσα στον αχανή και ακατάστατο κόσμο.

Ο Χρήστος Κεχαγιόγλου εξερευνά ένα χαρακτηριστικό αν και αναγκαστικά περιορισμένο κομμάτι των άπειρων ζωγραφικών εκδοχών και παραλλαγών της γραμμής–ορίου του ορατού κόσμου.

Η γραμμή δίνει κάθε φορά τον παλμό στη γεωμετρία της σύνθεσης, και επηρεάζει τις μορφές και τη χρωματική συμφωνία των έργων.

Παράλληλα όμως, τα έργα αποτελούν διαδρομές, προτείνοντας μια πορεία αναζήτησης νοήματος, και γίνονται ορισμοί, υποδεικνύοντας με την απλότητα του λόγου τους, την πηγή όπου γεννιέται ο κόσμος εντός μας.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση των Χριστόφορου Κατσαδιώτη και Τζένης Κωδωνίδου στη γκαλερί Ζουμπουλάκη
30.12.2016 11:17
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την έκθεση του εικαστικού έργου του Χριστόφορου Κατσαδιώτη και της Τζένης Κωδωνίδου. Η έκθεση αποτελείται από χαρακτικά και ζωγραφικά έργα και θα διαρκέσει από τις 12 Ιανουαρίου έως τις 4 Φεβρουαρίου 2017.
Καταφύγια έρωτος: Έκθεση του Χρήστου Κεχαγιόγλου στην Ώχρα Μπλε
21.07.2016 11:39
Ο Χώρος Τέχνης Ώχρα Μπλε οργανώνει την ατομική έκθεση του ζωγράφου Χρήστου Κεχαγιόγλου με τίτλο «Καταφύγια έρωτος», από τις 22 Ιουλίου μέχρι και 16 Αυγούστου 2016.
Τόποι στη Μνήμη Ι: Έκθεση της Αλεξίας Ξαφοπούλου & του Χρήστου Κεχαγιόγλου στην Ώχρα Μπλε
18.04.2016 15:11
Ο Χώρος Τέχνης Ώχρα Μπλε ξεκινά τη νέα περίοδο με την έκθεση «Τόποι στη Μνήμη Ι / Land in Memory I» με τους εικαστικούς Αλεξία Ξαφοπούλου και Χρήστο Κεχαγιόγλου, που θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016.
y.st.rd: έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου στη γκαλερί Ζουμπουλάκη
16.03.2016 12:38
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την τρίτη ατομική έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου με τίτλο «y.st.rd». Η εγκατάσταση στον χώρο αποτελείται από ζωγραφικά και γλυπτικά έργα μεικτής τεχνικής. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 31 Μαρτίου έως τις 6 Μαΐου 2016.
... έλα να παίξουμε: Έκθεση του Χρήστου Κουτσούκη στην Γκαλερί Cube
15.03.2016 14:57
Η Γκαλερί Cube, φιλοξενεί από την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 την καινούρια δουλειά του Χρήστου Κουτσούκη με τίτλο “... έλα να παίξουμε”, που είναι η δεύτερη ατομική του έκθεση στο χώρο, μετά τις “Στιγμές” (Φεβρουάριος 2012).