Στις 6 Οκτωβρίου του 2008 στο Βερολίνο κάτι εξαιρετικό συνέβη και οι κ.κ. Dave Gahan, Martin Gore και Andy Fletcher (οι Depeche Mode ντε!) ανακοίνωσαν ότι στις 12 Μαΐου του 2009 θα κάνουν στάση και στο Terra Vibe, στο πλαίσιο της Tour of the Universe 2009!

Η τελευταία φορά που είδαμε τους Depeche Mode στην Αθήνα ήταν το 2006 και πάλι στο Terra Vibe, στο πλαίσιο της τότε περιοδείας τους Playing The Angel.

Δύο xρόνια μετά περίπου, το γκρουπ βρίσκεται στην Νέα Υόρκη για την ηχογράφηση του νέου τους άλμπουμ, που θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο 2009, όπότε το live τους θα περιλαμβάνει και νέο υλικό.

Ξεκινώντας από το Ισραήλ στις 10 Μαΐου, θα είναι η πρώτη φορά που οι Depeche Mode θα κατακλύσουν τα στάδια 28 πόλεων σε 22 χώρες, πριν την τελευταία τους εμφάνιση, στις 11 Ιουλίου, στο Superbock Super Rock Festival του Πόρτο, στην Πορτογαλία. 

Οι  Depeche Mode με αδιαμφισβήτητα μία από τις εντυπωσιακότερες σκηνικές παρουσίες, θα εμφανιστούν live σε 1,3 εκατομμύρια κοινό κατά τη διάρκεια της πολύ – αναμενόμενης περιοδείας Tour of the Universe 2009.

Θα είναι η πρώτη φορά που θα εμφανιστούν πάλι μετά από την περιοδεία Playing the Angel, η οποία έσπασε κάθε ευρωπαϊκό ρεκόρ με πωλήσεις άνω των 1,8 εκατομμυρίων εισιτηρίων στη διάρκεια 87 συναυλιών.