Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

John από τον Λόυντ Νιούσον και το DV8 Physical Theatre στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

John από τον Λόυντ Νιούσον και το DV8 Physical Theatre στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το πολυβραβευμένο DV8 Physical Theatre, που έχει στο ενεργητικό του 18 επιτυχημένες χοροθεατρικές παραγωγές, 4 τηλεταινίες και έχει κερδίσει περισσότερα από 50 εθνικά και διεθνή βραβεία , παρουσιάζει στο Lyttelton Theatre του Λονδίνου την παράσταση JOHN.


Αυτό το τολμηρό έργο σε σύλληψη και σκηνοθεσία του ευρηματικού Λόυντ Νιούσον θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το ελληνικό κοινό στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου (ώρα 22:00) σε ζωντανή αναμετάδοση, στο πλαίσιο της ετήσιας Σειράς Θέατρο στο Μέγαρο.


Η παράσταση απευθύνεται αποκλειστικά σε κοινό άνω των 18 ετών. Πρόκειται για συμπαραγωγή του National Theatre της Αγγλίας, της Biennale Χορού της Λυόν, του Théâtre de la Ville, του Festival d’automne του Παρισιού, του Dansens Hus της Στοκχόλμης, του Dansens Hus του Όσλο και του DV8 Physical Theatre.
 

Με τη χοροθεατρική παράσταση JOHN συνεχίζεται η φετινή σειρά αναμεταδόσεων από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, που το Μέγαρο Μουσικής προσφέρει, με τη βοήθεια τεχνολογίας υψηλής ευκρίνειας, στο φιλότεχνο κοινό για πέμπτη συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο. Η ζωντανή αναμετάδοση από το Lyttelton Theatre του Λονδίνου θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου, στις 10:00 το βράδυ με αγγλικούς υποτίτλους.
 

Το νέο χοροθεατρικό έργο με τίτλο JOHN του Λόυντ Νιούσον, Καλλιτεχνικού Διευθυντή της διεθνώς γνωστής ομάδας DV8 Physical Theatre, δημιουργεί μια κινούμενη θεατρική εμπειρία γεμάτη ένταση, συνδυάζοντας την κίνηση με το λόγο. Πρόκειται για μια ιστορία περίεργη και συνάμα συγκινητική που βασίζεται σε υλικό από  συνεντεύξεις που πήρε ο Λόυντ Νιούσον από τουλάχιστον 50 άνδρες ζητώντας τους να απαντήσουν με ειλικρίνεια σε ερωτήσεις που αφορούσαν κυρίως την αγάπη και το σεξ. Ένας από αυτούς ήταν και ο John, ένας τοξικομανής, με εγκληματικό παρελθόν, που προσπάθησε να επιβιώσει αναζητώντας τα κοινά του σημεία με τους άλλους ανθρώπους. Σε αυτή τη σκληρή ιστορία βασίζεται η νέα χοροθεατρική παραγωγή του Νιούσον.

 
Hannes Langolf: JOHN / DP
Taylor Benjamin: J
Ian Garside: M
Andi Xhuma: KDC
Garth Johnson: T
Vivien Wood: Mητέρα
Ermira Goro: Αδελφή / Ψυχίατρος
Gabriel Castillo: Μεγαλύτερος άντρας
Lee Boggess: Πελάτης

Οι άλλοι ρόλοι ερμηνεύονται από μέλη της ομάδας DV8 Physical Theatre
 
Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Lloyd Newson
Με τη δημιουργική συνεργασία του: Hannes Langolf
Σκηνογραφία: Anna Fleischle
Σχεδιασμός φωτισμών: Richard Godin
Σχεδιασμός ήχου: Gareth Fry
 
Συμπαραγωγή:   
National Theatre, Biennale Χορού της Λυόν, Théâtre de la Ville, Festival d’automne του Παρισιού, Dansens Hus της Στοκχόλμης, Dans Hus του Όσλο και DV8 Physical Theatre.

Σχετικές ειδήσεις
The Deep Blue Sea, του Terence Rattigan σε μαγνητοσκόπηση από το Lyttelton Theatre στο Μέγαρο Μουσικής
26.10.2016 16:29
Με το έργο Τhe Deep Blue Sea [Το βαθύ μπλε του έρωτα / Βαθιά γαλάζια θάλασσα], το συγκλονιστικό κλασικό αριστούργημα του άγγλου δραματουργού Terence Rattigan [Tέρενς Ράττιγκαν], συνεχίζεται ο κύκλος των φετινών μεταδόσεων από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας (National Theatre Live-NTL), την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου (ώρα έναρξης 21:00) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
The Entertainer του John Osborne σε ζωντανή μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
20.10.2016 16:18
Με το έργο Τhe Entertainer του Τζον Όσμπορν [John Osborne] συνεχίζονται για δεύτερη σεζόν οι απευθείας μεταδόσεις των παραστάσεων της Θεατρικής Ομάδας του Κέννεθ Μπράνα (Κenneth Branagh Theatre Company–KBTC) από το Θέατρο Γκάρρικ του Λονδίνου.
Ρωμαίος και Ιουλιέττα από το Kenneth Branagh Theatre Company σε ζωντανή μετάδοση στο Μέγαρο
04.07.2016 17:09
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μετά τις ιδιαίτερα επιτυχημένες απευθείας μεταδόσεις θεατρικών παραστάσεων από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας (National Theatre Live) αλλά και μπαλέτων από το Θέατρο Μπολσόι της Μόσχας (The Bolshoi Ballet Live from Moscow), εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο μεταδόσεων.
Hangmen, του Martin McDonagh από το NT Live σε απευθείας μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής
25.02.2016 17:08
Μετά τη θεαματική επιτυχία που σημείωσε στο Royal Court Theatre του Λονδίνου, το έργο Hangmen [Δήμιοι], η νέα κωμωδία του βραβευμένου με όσκαρ Martin McDonagh [Μάρτιν Μακ Ντόνα], μεταφέρεται στο Wyndham’s Theatre του West End και μεταδίδεται ζωντανά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πέμπτη 3 Μαρτίου στις 9:00 το βράδυ (με αγγλικούς υπότιτλους).
Όπως σας αρέσει, του Σαίξπηρ από το Νational Theatre Live στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
25.02.2016 11:38
Η απολαυστική κωμωδία Όπως σας αρέσει του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ επιστρέφει ύστερα από 30 χρόνια στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας και μεταδίδεται σε μαγνητοσκόπηση από το Olivier Theatre του Λονδίνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου στις 9:00 το βράδυ (με ελληνικούς υπότιτλους σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ).