Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

5 in a row συναυλίες από τον Νίκο Ζαφρανά στο θέατρο Αυλαία

5 in a row συναυλίες από τον Νίκο Ζαφρανά στο θέατρο Αυλαία

Στην τελική ευθεία προς τα Χριστούγεννα, ο Νίκος Ζαφρανάς και το Θέατρο Αυλαία προτείνουν το 5 in a row, μια διαφορετική ξεχωριστή μουσική εμπειρία για 5 συνεχόμενες μέρες: Τετάρτη με Κυριακή, 17 έως 21 Δεκεμβρίου 2014.

 

Το μουσικό ταξίδι ξεκινά την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014 με ένα μοναδικό συνδυασμό των υπέροχων φωνών της Νεανικής Χορωδίας και του Φωνητικού Συνόλου του Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου σε διεύθυνση Μαρίας- Έμμα Μελιγκοπούλου και πιάνου από τον Νίκο Ζαφρανά και 4 βιολοντσέλων από τους: Ντιμίτρι Γκουντίμοφ, Γεωργία Μελιγκοπούλου, Απόστολο Χανδράκη και Μαρία Χρίστοβα. Ο πρωτοπόρος συνδυασμός πιάνου-χορωδίας – 4 βιολοτσέλων μας υπόσχονται μια ζεστή κι όμορφη εορταστική βραδιά.

 

Η δεύτερη μέρα συνεχίζει με το Piano Double με τους Χρήστο Νούλη, Ειρήνη Μαύρου και  Νίκο Ζαφρανάπιάνο , οι οποίοι μας μεταφέρουν σε πολλές γωνιές της γης, τραγουδώντας, χορεύοντας και γιορτάζοντας μαζί.

 

Την Παρασκευή, φιλοξενούμε μια σπάνια φωνή κόντρα τενόρου, του Νίκου Σπανού, με το Νίκο Ζαφρανά στο πιάνο. Μέσα από το «Χειμωνιάτικο ταξίδι» του Schubert ερμηνευμένο πρώτη φορά από κόντρα τενόρο, οι δύο καλλιτέχνες θα μας μυήσουν “αλλιώς” στον πολύπλευρο και συναρπαστικό κόσμο του λυρικού τραγουδιού. 

 

Στο αποκορύφωμα του 5 in a row, το Σάββατο στο Weil’s Women, η Μαρίνα Βουλογιάννη (φωνή), ο Νίκος Ζαφρανάς (πιάνο), η Κωνσταντίνα Καστέλλου (χορός) και η Ευφροσύνη Παπαδοπούλου (αφήγηση) θα μας παρουσιάσουν το σκοτεινό κόσμο του Kurt Weil και τη γυναικεία μορφή όπως αυτή εμφανίζεται στο έργο του.

 

Τελικός σταθμός στο μουσικό μας ταξίδι το Transcription Ensemble :Seasons.  Ο Γιώργος Κανδυλίδης (βιολί), ο Χρήστος Γρίμπας (τσέλο), ο Νίκος Ζαφρανάς (πιάνο) θα διηγηθούν ιστορίες μουσικές για το πέρασμα, τη μεταμόρφωση, τη χαρά και το μοίρασμα. Μαζί τους συνδιαλέγεται η video artist Χρύσα Τσοβίλη, η οποία δημιουργεί ζωντανά μέσα από επιλεγμένες εικόνες το σκηνικό χώρο.

 

Το “5 in a row” οπτικοποιείται από τον εικαστικό Γιάννη Καμίνη, ο οποίος δημιουργεί ένα έργο για κάθε μουσική βραδιά στο Θέατρο Αυλαία. Τα έργα του καλλιτέχνη θα εκτίθενται  και θα διατίθενται προς πώληση σε όλη τη διάρκεια των παραστάσεων. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την ανάπτυξη της Μουσικοθεραπείας στη Θεσσαλονίκη. 

Σχετικές ειδήσεις
Ακύρωση - Ο Κώστας Μακεδόνας και η Βίκυ Καρατζόγλου στο Γυάλινο Μουσικό θέατρο
06.12.2016 16:17
Ο Κώστας Μακεδόνας, μία από τις πιο σημαντικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού, παρέα με την Βίκυ Καρατζόγλου και έξι εξαιρετικούς μουσικούς, από το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και για όλα τα Σάββατα μέχρι και τα τέλη Ιανουαρίου θα εμφανίζεται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. - Οι συναυλίες ακυρώνονται
Δημήτρης Λάππας, Κώστας Γεράκης και Σεμέλη Παπαβασιλείου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
05.12.2016 11:17
"3 Μαύρα Πρόβατα δεν μπαίνουν στο μαντρί!" είναι ο τίτλος του μουσικού προγράμματος του Δημήτρη Λάππα, του Κώστα Γεράκη και της Σεμέλης Παπαβασιλείου, που ξεκινά στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016.
Ο Ψαραντώνης για δύο βραδιές στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
21.11.2016 11:27
Ο Ψαραντώνης θα βρεθεί στις αρχές Δεκεμβρίου για δυο βραδιές στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου. Μία μουσική παράσταση, που θα περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια από ολόκληρη την δισκογραφία του Ψαραντώνη, καθώς και ανέκδοτα αποσπάσματα από το δίσκο που ηχογραφεί με τίτλο, «Ο Ερωτόκριτος».
«Ήτανε μια φορά…»: Αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Περάματος
03.06.2016 11:51
Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος στο πλαίσιο του αφιερώματος στο Νίκο Ξυλούρη, διοργανώνουν μία μουσική παράσταση στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Περάματος "Μίκης Θεοδωράκης" την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016 με την συμμετοχή της Γεωργίας Νταγάκη.
Στο μυστικό κήπο του Νίκου Κυπουργού: Δύο συναυλίες για μικρούς και μεγάλους στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών
13.05.2016 17:05
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος προσκαλεί τον συνθέτη Νίκο Κυπουργό για δύο συναυλίες στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.