Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

5 in a row συναυλίες από τον Νίκο Ζαφρανά στο θέατρο Αυλαία

5 in a row συναυλίες από τον Νίκο Ζαφρανά στο θέατρο Αυλαία

Στην τελική ευθεία προς τα Χριστούγεννα, ο Νίκος Ζαφρανάς και το Θέατρο Αυλαία προτείνουν το 5 in a row, μια διαφορετική ξεχωριστή μουσική εμπειρία για 5 συνεχόμενες μέρες: Τετάρτη με Κυριακή, 17 έως 21 Δεκεμβρίου 2014.

 

Το μουσικό ταξίδι ξεκινά την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014 με ένα μοναδικό συνδυασμό των υπέροχων φωνών της Νεανικής Χορωδίας και του Φωνητικού Συνόλου του Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου σε διεύθυνση Μαρίας- Έμμα Μελιγκοπούλου και πιάνου από τον Νίκο Ζαφρανά και 4 βιολοντσέλων από τους: Ντιμίτρι Γκουντίμοφ, Γεωργία Μελιγκοπούλου, Απόστολο Χανδράκη και Μαρία Χρίστοβα. Ο πρωτοπόρος συνδυασμός πιάνου-χορωδίας – 4 βιολοτσέλων μας υπόσχονται μια ζεστή κι όμορφη εορταστική βραδιά.

 

Η δεύτερη μέρα συνεχίζει με το Piano Double με τους Χρήστο Νούλη, Ειρήνη Μαύρου και  Νίκο Ζαφρανάπιάνο , οι οποίοι μας μεταφέρουν σε πολλές γωνιές της γης, τραγουδώντας, χορεύοντας και γιορτάζοντας μαζί.

 

Την Παρασκευή, φιλοξενούμε μια σπάνια φωνή κόντρα τενόρου, του Νίκου Σπανού, με το Νίκο Ζαφρανά στο πιάνο. Μέσα από το «Χειμωνιάτικο ταξίδι» του Schubert ερμηνευμένο πρώτη φορά από κόντρα τενόρο, οι δύο καλλιτέχνες θα μας μυήσουν “αλλιώς” στον πολύπλευρο και συναρπαστικό κόσμο του λυρικού τραγουδιού. 

 

Στο αποκορύφωμα του 5 in a row, το Σάββατο στο Weil’s Women, η Μαρίνα Βουλογιάννη (φωνή), ο Νίκος Ζαφρανάς (πιάνο), η Κωνσταντίνα Καστέλλου (χορός) και η Ευφροσύνη Παπαδοπούλου (αφήγηση) θα μας παρουσιάσουν το σκοτεινό κόσμο του Kurt Weil και τη γυναικεία μορφή όπως αυτή εμφανίζεται στο έργο του.

 

Τελικός σταθμός στο μουσικό μας ταξίδι το Transcription Ensemble :Seasons.  Ο Γιώργος Κανδυλίδης (βιολί), ο Χρήστος Γρίμπας (τσέλο), ο Νίκος Ζαφρανάς (πιάνο) θα διηγηθούν ιστορίες μουσικές για το πέρασμα, τη μεταμόρφωση, τη χαρά και το μοίρασμα. Μαζί τους συνδιαλέγεται η video artist Χρύσα Τσοβίλη, η οποία δημιουργεί ζωντανά μέσα από επιλεγμένες εικόνες το σκηνικό χώρο.

 

Το “5 in a row” οπτικοποιείται από τον εικαστικό Γιάννη Καμίνη, ο οποίος δημιουργεί ένα έργο για κάθε μουσική βραδιά στο Θέατρο Αυλαία. Τα έργα του καλλιτέχνη θα εκτίθενται  και θα διατίθενται προς πώληση σε όλη τη διάρκεια των παραστάσεων. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την ανάπτυξη της Μουσικοθεραπείας στη Θεσσαλονίκη. 

Σχετικές ειδήσεις
«Ήτανε μια φορά…»: Αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Περάματος
03.06.2016 11:51
Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος στο πλαίσιο του αφιερώματος στο Νίκο Ξυλούρη, διοργανώνουν μία μουσική παράσταση στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Περάματος "Μίκης Θεοδωράκης" την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016 με την συμμετοχή της Γεωργίας Νταγάκη.
Στο μυστικό κήπο του Νίκου Κυπουργού: Δύο συναυλίες για μικρούς και μεγάλους στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών
13.05.2016 17:05
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος προσκαλεί τον συνθέτη Νίκο Κυπουργό για δύο συναυλίες στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.
Tales of Christmas: Ο Μάριος Φραγκούλης σε δύο συναυλίες για το IFG στο θέατρο Παλλάς
03.12.2015 16:35
O Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το International Foundation for Greece (IFG), με ιδρύτρια και Πρόεδρο την Ασπασία Λεβέντη διοργανώνουν τη Δευτέρα 14 & την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015 στις 8.00μ.μ. στο θέατρο Παλλάς, δύο συναυλίες με τίτλο Tales of Christmas με τον ΜΑΡΙΟ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ.
Fenia Christou Quartet & Νίκος Τουλιάτος live @ Ilion Plus
01.12.2015 11:24
Συνεχίζοντας για 4η βδομάδα τα Jazz Wednesdays στο ΙΛΙΟΝ Plus, η Φένια Χρήστου με το κουαρτέτο της και καλεσμένο τον σολίστα Νίκο Τουλιάτο στα κρουστα, θα μας χαρίσουν μία μουσική παράσταση την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015.
The Charms 60’s στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
26.11.2015 15:13
Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυσή του, το θρυλικό συγκρότημα The Charms 60’s, θα κάνει μια σειρά από εμφανίσεις στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο στις 2, 10, 16, 23, 30 Δεκεμβρίου 2015.