Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Welcome to Ecumenopolis: Ανοιχτό κάλεσμα για workshops στο metamatic:taf

Welcome to Ecumenopolis: Ανοιχτό κάλεσμα για workshops στο metamatic:taf

Όλοι ζούμε στην ίδια πόλη. Ο διαχωρισμός ανάμεσα στο σκυρόδεμα και την αστικοποίηση σημαίνει ότι η ύπαρξή μας πραγματώνεται πλέον σε μια σειρά σύνθετων δικτύων που υπερβαίνουν τη διχοτομία αστικού / υπαίθριου: υπερβαίνουν τα τοπικά, περιφερειακά και εθνικά σύνορα. Κανένας τόπος στον πλανήτη δεν έχει αποφύγει τις συνέπειες και επιπτώσεις της νεωτερικότητας και της αστικοποίησης. Το Welcome to Ecumenopolis αποτελεί μια πλατφόρμα για την παρουσίαση της “παγκόσμιας αυθεντικότητας”: νέες ίνες σε έναν περιβαλλόμενο αστικό ιστό που συνιστούν ανάλυση ενός παγκόσμιου αστικού τάπητα που ξεπερνά τα νομοθετικά  όρια, τις πλακόστρωτες οδούς και τα σήματα δικτύου.

 

Η έκθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο metamatic:taf από τις 19 Φεβρουαρίου μέχρι τις 14 Μαρτίου 2015, διερευνά τη μεταφυσική και μετανεωτερική αστική δομή από μία ολιστική προσέγγιση μέσω μιας επιλογής σύγχρονων έργων και έρευνας στο πλαίσιο της οποίας ολόκληρος ο πλανήτης εκλαμβάνεται ως μία πόλη. Ως εκ τούτου τα έργα που θα παρουσιαστούν θα οργανωθούν ως μια σειρά αναστοχασμών και ερευνών πάνω στην κοινή αστική «γλώσσα» όπου όλοι μας γινόμαστε παγκόσμιοι πολίτες της «ίδιας πόλης». Ολόκληρος ο πλανήτης έχει υποκύψει σε μια μορφή κατοίκησης του εδάφους όπου ακόμα και οι πιο απάτητοι χώροι δεν είναι απαλλαγμένοι από τις επιπτώσεις που συμβαίνουν σε άλλους τόπους.

 

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνουμε μια σειρά τριών workshops που θα λαμβάνουν χώρα κάθε εβδομάδα κατά τη διάρκεια της έκθεσης (συγκεκριμένα κάθε Σάββατο). Κάθε workshop θα διαρκεί από 4 έως 6 ώρες. Στις αρχές του Ιανουαρίου 2015, τρία workshops θα επιλεγούν.

 

Ενθαρρύνεται η πραγματοποίηση εργαστηρίων με αντικείμενα τη χαρτογράφηση, τις πρακτικές των νέων μέσων, την performance, τη συγγραφή κειμένων, την κριτική σκέψη, τις ανοιχτές συζητήσεις, τα ζητήματα της προσωρινότητας ή της μονιμότητας.

 

Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων (χάρτες, video, αντικείμενα, performances, κείμενα) θα αποτελέσουν κομμάτι της έκθεσης.

 

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ:

 

1) Περιγραφή της σύλληψης του workshop, της βασικής ιδέας του. Παρακαλoύμε να αναφέρετε τον αριθμό των συμμετεχόντων, τον επιθυμητό αριθμό επισκεπτών, τα προτεινόμενα αποτελέσματα και το πώς αυτά θα συμβάλλουν στην σύνολο της έκθεσης, καθώς και το χρονοδιάγραμμα των workshop, συμπεριλαμβανομένης της εβδομάδας που προτιμάτε να διεξαχθεί. Ο προϋπολογισμός και ο κατάλογος των τεχνικών απαιτήσεων και των υλικών θα πρέπει να συμπεριληφθούν. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να δηλώσουν την προτίμησή τους για την εβδομάδα που επιθυμούν (αν υπάρχει) (Max. : 2 Α4)

 

2) Βιογραφικό σημείωμα και πορτφόλιο συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας. Παρακαλούμε στείλτε email με την πρότασή σας στο: info@theartfoundation.gr

Σχετικές ειδήσεις
Kάλεσμα για κατάθεση επιμελητικών προτάσεων από το metamatic:taf
23.01.2017 10:51
Το metamatic:taf ανακοινώνει για έβδομη συνεχή χρονιά το ετήσιο ανοιχτό κάλεσμα για κατάθεση επιμελητικών προτάσεων. Το ανοιχτό κάλεσμα απευθύνεται σε νέους και νέες έως 35 ετών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προτείνουν μια ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης και να την υλοποιήσουν στην γκαλερί του metamatic:taf.
Ανοιχτό Κάλεσμα: Χορός για την documenta 14
02.11.2016 16:02
Καθώς η documenta 14 προετοιμάζεται, υπό τον τίτλο εργασίας Μαθαίνοντας από την Αθήνα, αναζητούμε να συνεργαστούμε με δραστήριους, ενθουσιώδεις και δυναμικούς ανθρώπους, οι οποίοι θα αποτελέσουν τον Χορό της documenta 14.
MFI Script 2 Film Workshops 2016
27.06.2016 13:19
Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (MIK) μετά από 19 χρόνια επιτυχημένης πορείας, διοργανώνει και φέτος το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίων & κινηματογραφικών σχεδίων, MFI Script 2 Film Workshops.
Κόκκινη κλωστή: Κάλεσμα συμμετοχών για το Φεστιβάλ παραμυθιού
07.04.2016 15:37
Το Φεστιβάλ παραμυθιού Κόκκινη κλωστή επιστρέφει για 2η χρονιά, από 20 Μαΐου έως 19 Ιουνίου 2016, στο Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος, και απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε Καλλιτέχνες - Δημιουργούς.
Φαντάσου τον Ξουθ Ι και ΙΙ workshops από την ομάδα Playroom στο Μπάγκειον
04.04.2016 14:52
Εντός του Πλαισίου της Σύναψης 2 της Μπιενάλε της Αθήνας “Oμόνοια”, η ομάδα Playroom θα βρίσκεται στον 1ο όροφο του Ξενοδοχείου Μπάγκειον, για να εγκαινιάσει το“ProjectRoom”, μια συμμετοχική πλατφόρμα για μικρούς και μεγάλους η οποία μέσα από μια σειρά συμμετοχικών workshops σκοπεύει να εξετάσει το ζήτημα της εξωτικοποίησης της Ελλάδας.